Tanúk! Az armagedon után egy helyben fogunk állni az idők végezetéig?
Az Armageddon után, ha hihetünk Russellnek, az összes elhunyt, aki valaha is élt, újból életet nyer egy második “próbaidős” időszakkal együtt, természetesen sokkal kedvezőbb körülmények között, a Sátántól megszabadulva, egy folyamatos evangélikus kampánnyal összekötve, hogy segítsenek nekik meghozni a helyes döntéseket.
Ha csak a történelem elmúlt 6000 évét vesszük alapul, ez 250 milliárd embert jelentene egyszerre a földön, amelyet olyan sűrűn borítanának be, hogy nem mindenki tudna egyszerre leülni!
Hát persze, borzasztóan naív történetecske a Noé mese.
Adtak egy jó nagy méretet a hajónak, hogy elférjen rajta a sok állat, a sok analfabéta meg aki hallgatja a prédikációt, ámuldozzon. Tetszik nekem ez az ajtó a bárka oldalán. Eleink nyilván ostobák voltak, mert nagy körülményesen felülről szálltak a hajóba, pedig kényelmesen ajtót is vághattak volna az oldalába, ahogy azt a Bibliát író tapasztalt tengeri medvék kitalálták.
Mindenesetre a Hit szó értelme is kezd jobban körvonalazódni előttem, a fenti rövid vita Vidripivel komolyan elgondolkodtatott.
Az elhisz, vagy az azt hisz kifejezés egy idő múlva meggyökeresedik és további értelmet kap, mondhatni, átlényegül és mélyen bevésődik az agytekervényekbe.
Onnantól kezdve szoros összhangban kiépül egy egész rendszer, aminek fő támogatója, hogy Isten bármit megtehet, na Hja, ha egyszer mindenható, akkor sima ügy. Azért mégis kellenek ezek az apró sztorik és minél valószínűtlenebbek, annál jobban támogatják a hitet, hiszen ez által bizonyosodik be a csoda és egyre jobban eltávolodik a delikvens a realitástól, elvesztve a minimális kontrollt is, ha ezekről a dolgokról esik szó. Mint látható, a fantázia úgyis kitölti a réseket és a hívő, meg a nem hívő között az a különbség, hogy a hívő nem gondol a poloskára, a vérbajra, a Noés történet kapcsán, semmi olyasmire, ami csak egy kicsit is zavarná az idilli képet, hanem inkább megtámogatja azt és eszre sem veszi, hogy alapjaiban téves elképzelései vannak a világról. Amikor aztán valamilyen módon szembekerül az igazsággal, mondjuk az evolúció kapcsán, akkor késhegyre menő harcban védelmezi hitét és megesküszik rá, hogy nem volt kormány és vitorla a Noé bárkáján, vagy evolúció nincs, meg hasonló dolgokra is, mert Ő ezt tudja, érzi, hiszi, teljes lelkével és ez bizonyos, mert annak kell lennie.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire érdekes és izgalmas a pszichiáter szakma, nyilván ők bővebbet tudnának mesélni azokról a módszerekről, hogy miképpen lehet viszonylag értelmesen és logikusan gondolkodó emberekkel mindenféle marhaságot megetetni és itt csak reménykedni tudok, hogy magam nem vagyok ilyen manipuláció áldozata valamilyen módon, amit észre sem veszek és szeretném ha nem lennék csapdába ejtve.
Mélyebben belegondolva bizonyára vannak nekem is hasonló jellegű megvezetéseim, de most erre inkább nem térek ki.
Azért pedzed Mustafa.
Noét a fia erőszakolta meg, amikor részegen fetrengett, mit mondjak, nem örült neki...
Ja, meg is átkozta érte. De volt benne egy csavar. Khám volt, mégis annak a fiát Kánaánt átkozta meg hogy szolgáljon Sémnek és Jáfetnek. Vajon miért? ☻
(az eredmény pedig: Kánaán utódai a palesztinok, Sém utódai az izraeliták...)
Vidiripi
"Azért mégis kellenek ezek az apró sztorik és minél valószínűtlenebbek, annál jobban támogatják a hitet, hiszen ez által bizonyosodik be a csoda és egyre jobban eltávolodik a delikvens a realitástól, elvesztve a minimális kontrollt is, ha ezekről a dolgokról esik szó."
Akik iskolákban lövöldöznek azoknak milyen realitásuk van.
Egyébként mi az a minimális kontroll? S mit kell kontrollálni?
"Mint látható, a fantázia úgyis kitölti a réseket és a hívő, meg a nem hívő között az a különbség, hogy a hívő nem gondol a poloskára, a vérbajra, a Noés történet kapcsán, semmi olyasmire, ami csak egy kicsit is zavarná az idilli képet, hanem inkább megtámogatja azt és eszre sem veszi, hogy alapjaiban téves elképzelései vannak a világról."
Alapjaiban véve akkor te is tévesen szemléled a világot illetve ezt a témát. Hiszen az embernek van immunrendszere. Nem mindenki kapja el az általad felsorolt betegségeket. Grönlandtól az Afrikában található dzsungelekig mindenütt élnek emberek. Ezek a népek hogyan védekeznek az mindenféle élősködök ellen? Noé és kis családja ezt miért ne tehette volna meg? Madarak is voltak a hajón azok megehették e a bogarakat? Rengeteg kérdés van amire nem ír választ a Biblia. De nem is az a feladata hogy ezekre a kérdésekre adjon választ.
"Amikor aztán valamilyen módon szembekerül az igazsággal, mondjuk az evolúció kapcsán, akkor késhegyre menő harcban védelmezi hitét és megesküszik rá, hogy nem volt kormány és vitorla a Noé bárkáján, vagy evolúció nincs, meg hasonló dolgokra is, mert Ő ezt tudja, érzi, hiszi, teljes lelkével és ez bizonyos, mert annak kell lennie."
Az emberek hízelegnek nekem, amíg nem kellemetlenkedem nekik. De ha olyan célokat próbálok szolgálni, amelyek nekik kellemetlenek, úgy érdekeik védelmében azonnal szitkozódásra és rágalmazásra térnek át.
A legszebb, amit megérhetünk, az élet titkának keresése. Ez az az alapérzés, amely az igazi művészet és tudomány bölcsőjénél jelen van. Aki ezt nem ismeri, aki nem tud csodálkozni, elámulni, az - hogy úgy mondjam -- halott, és a szeme kialudt.
"Nem gondoltam volna, hogy ennyire érdekes és izgalmas a pszichiáter szakma, nyilván ők bővebbet tudnának mesélni azokról a módszerekről, hogy miképpen lehet viszonylag értelmesen és logikusan gondolkodó emberekkel mindenféle marhaságot megetetni és itt csak reménykedni tudok, hogy magam nem vagyok ilyen manipuláció áldozata valamilyen módon, amit észre sem veszek és szeretném ha nem lennék csapdába ejtve."
Kis naiv. :))) Iraknak voltak tömegpusztító fegyverei!!!!!!!!!!!
Izé ,sorolod már fel hogy milyenek.
"Noét a fia erőszakolta meg, amikor részegen fetrengett, mit mondjak, nem örült neki..."
Mustafa legalább tud olvasni és utána is jár a dolognak.
mustafa33!
Ez nézőpont kérdése. Mert inkább hogy a lányai háltak vele. (miután leitatták)
Kedves Vidripi!
Akik lövöldöznek a suliban, azok kétségtelenül őrültek.
Arra magam is rájöttem, hogy majdnem hasonlóképpen én is meg vagyok vezetve, más dolgokban, csak én nem vagyok ennyire fanatikus és még a tévedésemet is be tudom látni, legalább is azt hiszem.
A bogarakat meg nem ehették meg a madarak, mert akkor ma nem lennének. Ha úgy tetszik azokból is kellett egy, egy példány, de hát szapora jószágok ezek, nyilván tudod Te is, pillanatok alatt ellephették őket és ha gondolkodsz, magad is rájöhetsz, hogy elhibázott lett volna a kísérlet az özönvízzel, ha lett volna ilyesmi, mert ilyen módon nem lehet eltüntetni a bűnt a világból.
A linkedet egyenlőre nem néztem meg, holnapra hagyom, így hát nem értem mi ez a rágalmazás és szitkozódás, én részemről rendesen beszélek Veled, nem kenyerem az ilyesmi, bár be kell vallanom, káromkodtam már, de nem szokásom.
Az élet titkának kereséséről líraian írsz, tetszett.
Az iraki fegyvereket nem értem, hogy miért tetted ide? Én nem foglalkozom politikával, de annyi akkor is világos volt előttem, hogy az olaj miatt tüsténkedik ott az USA, ha az elfogy, senkit nem fog érdekelni Irak, feltéve, hogy békében megmarad és nem abajgatja terroristákkal a világot. Megjegyzem nem értem az arabok indulatait, vallási konfliktust sejtek benne. A világon mindenki örül, ha eladható dolga van és az olajukat veszi az egész világ, mi is. Nem várok Tőled kioktatást ebben a kérdésben, mert nem túlságosan érdekel.
Noéról meg én tényleg ezt olvastam, legalább is ezt vettem ki a Biblia szavaiból, de hát Mustafa is ezt írja, némileg pontosítva ugyan, de megértheted, engem ez sem érdekel, nem kedvelem az ilyen kilengéseket, hogy finoman fogalmazzak. Amikor először olvastam, háromszor futottam neki, mert nem voltam még elég edzett a Biblia történeteivel kapcsolatban.
Nem nehéz utána járni, ha tudom hol keressem.
Akkor ez esetben mondjuk úgy: Könnyű Lótot táncba vinni... ☺
Vidiripi
"A bogarakat meg nem ehették meg a madarak, mert akkor ma nem lennének."
A madarak vagy a bogarak nem lennének? Bizonyára te tudod azt hogyan lehet rávenni egy madarat arra hogy ne egye meg a bogarakat. Én nem tudom. Egyébként ez az elképzelésed teljesen ésszerűtlen.
"Ha úgy tetszik azokból is kellett egy, egy példány, de hát szapora jószágok ezek, nyilván tudod Te is, pillanatok alatt ellephették őket és ha gondolkodsz, magad is rájöhetsz, hogy elhibázott lett volna a kísérlet az özönvízzel, ha lett volna ilyesmi, mert ilyen módon nem lehet eltüntetni a bűnt a világból."
De ha úgy tetszik akkor le van írva hogy milyen állatokat kellett Noénak a bárkába vinnie.
Hm....eddig nem tudtam hogy az volt az özönvíz célja hogy eltüntesse a bűnt a világból.
Kifejtenéd ezt?
"A linkedet egyenlőre nem néztem meg, holnapra hagyom, így hát nem értem mi ez a rágalmazás és szitkozódás, én részemről rendesen beszélek Veled, nem kenyerem az ilyesmi, bár be kell vallanom, káromkodtam már, de nem szokásom.
Az élet titkának kereséséről líraian írsz, tetszett."
Akinek nem inge nem veszi magára. Tedd meg hogy egy kicsit jobban figyelsz arra hogy hogyan van megfogalmazva az a mondat.
1. Az van írva hogy "emberek".
2. Nem rágalmazlak!
3. A linket meg kellett volna nézned akkor talán nem vetted volna magadra a leírtakat. Bár nem így kellet volna megoldanom ezt a helyzetet. Tehát az én hibám is.
"Az iraki fegyvereket nem értem, hogy miért tetted ide?"
Azért mert mindig van valami amivel félre vezetik az embert de ez csak akkor lehetséges ha az ember nem jár utána dolgoknak. Mert ha elkezd tájékozódni akkor bizony nem lehet csak úgy becsapni.
"A világon mindenki örül, ha eladható dolga van és az olajukat veszi az egész világ, mi is. Nem várok Tőled kioktatást ebben a kérdésben, mert nem túlságosan érdekel."
Nem kioktatás. Csak a tisztán látás végett. Szaddam nem úgy "feküdt" ahogy az USA szerette volna. S ráadásul még szórakozott is az olajárral. "Hol feltornászta hol hagyta hogy lezuhanjon."
"Noéról meg én tényleg ezt olvastam, legalább is ezt vettem ki a Biblia szavaiból,..."
Idézd már nekem azt a részt amit így értelmeztél!
"...Mustafa is ezt írja, némileg pontosítva ugyan, de megértheted engem ez sem érdekel, nem kedvelem az ilyen kilengéseket, hogy finoman fogalmazzak."
Vitorlázás közben elég némileg meghúzni a köteleket?
Most hülyíteni akarsz? Valami csak érdekel mert ha nem érdekel akkor minek töltesz vele időt. Elemi logika. (gondolom)
Mustafa!
"Könnyű Lótot táncba vinni..."
Fontos momentum hogy alaposan leitatták Lótot.
Kedves Vidripi!
Kezdesz már kissé fárasztani, sajnálom, bizonyára az én hibám, mert nem fogalmazok elég világosan.
Megjegyzem, magadtól is rájöhettél volna, de ha nem, akkor megpróbálom megértetni Veled.
A Noés történet szerint a világ élőlényeinek keresztmetszete rendkívül leszűkült, szinte egy új teremtés bontakozik ki előttünk, hiszen az állatokból csak egy pár maradt, kivéve az áldozatra szántakat, amelyből több is volt. Eszerint a bogarak, rovarok is helyet kellett, hogy kapjanak a hajón, a svábbogár, a csótány, a kullancs, a bolha és társai, hiszen ami csak van manapság, az mind túl kellett, hogy élje az özönvizet, feltéve, hogy nem valami evolúcióféleséggel keletkeztek, de gondolom ezt tagadod. Egy párat persze megölhettek belőlük az idők folyamán, de folyamatosan etetniük kellett az élősködőket, hiszen csak ők voltak emberek, meg később a gyerekeik és a leszármazottaik és ha kiirtották volna mondjuk a rühöt, akkor rüh ma nem lenne. Nem erőltetem tovább, ha nem tudod felfogni, akkor hagyjuk.
"Azért mert mindig van valami amivel félre vezetik az embert de ez csak akkor lehetséges ha az ember nem jár utána dolgoknak. Mert ha elkezd tájékozódni akkor bizony nem lehet csak úgy becsapni. "
Ezt akár én is írhattam volna. Tájékozódj Te is, én is azt teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!