Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tisztelt ateisták! Mi a...

Tisztelt ateisták! Mi a véleményetek erröl a filmröl? Darwin tévedett volna?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=ekCdbbewFWU

Persze nem csak ateisták kommentje érdekel hanem mindenkié!

2013. nov. 2. 12:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
92%

"És ugy figyeltem, hogy az evolució csak az élet fejlödés utján valo kialakulásáról beszél, a tér és az anyag létrejöttére még béna magyarázatot sem mer adni, mert semmilyent nem tud!"

Ez mégis mi a f@@sz akart lenni, te tényleg nagyon kretén vagy, ez kb olyan mintha elvárnád az egértől hogy számoljon röppályákat atomrakétákhoz. Az evolúció arra ad magyarázatot amire írtad is, nem is vár el tőle értelmes ember többet

2013. nov. 3. 19:32
 32/78 anonim ***** válasza:
83%

"És ugy figyeltem, hogy az evolució csak az élet fejlödés utján valo kialakulásáról beszél, a tér és az anyag létrejöttére még béna magyarázatot sem mer adni, mert semmilyent nem tud!"

Kérdező, te retardált kripli.

Az evolúciónak(pontosabban az evolúcióbiológiának) nem is kell a tér és az anyag létrejöttére magyarázatot adnia, mert nem ezzel foglalkozik, ezek az elméleti fizika témakörébe tartoznak.

Sőt, szűkebb értelemben még az élet keletkezése, sem az evolúcióbiológia területe.

2013. nov. 3. 19:47
 33/78 A kérdező kommentje:

Szóval azt akarod mondani, hogy a tudomány nem találta meg még a megfelelö magyarázatot a világegyetem létrejöttére, de várunk még egy kicsit, és meglesz a megfelelö magyarázat.

Evvel a válasszal kapcsolatban van két fenntartásom is:

Az elsö a régi: Hogy lehet a semmiböl létrehozó nélkül valami? Milyen magyarázat születhet erre azon kivül, hogy "hát tényleg volt létrehozó"

A másik fenntartásom az hogy mit teszel ha számodra is nyilvánvaló lesz, hogy tényleg van Isten, és hogy a Biblia alapján töled is lettek volna elvárásai ahhoz hogy ott légy az Ádámnak és Évának szánt paradicsomban, de te nem figyeltél fel erre, mert vártad a legikus, meggyugtató választ a tudósoktól, arra, hogy nincs Isten, és hogy nem kell az ö elvárásainak engedelmeskedni ugy sem, mert nem lesznek amugysem a tetteidnek következményei?

2013. nov. 3. 19:47
 34/78 A kérdező kommentje:
Ez azért nagy szivás lenne!
2013. nov. 3. 19:49
 35/78 A kérdező kommentje:

Kedves 32 es válaszoló!

Ez a "retardált kripli" jellemzés nem esett jol nekem!

De ha felhoznál valami lgoikus magyarázatot a hited mellett, azt inkább dilyaznám!

2013. nov. 3. 19:53
 36/78 anonim ***** válasza:
100%

Ha már ennyire kötözködsz, ki teremtette a teremtődet??

Elárulom nehogy agyrákot kapj: az ember

2013. nov. 3. 19:59
 37/78 A kérdező kommentje:

Tudok egy legikusabb magyarázatot!

Tegyük fel hogy egy ügyes szakember vagy a számitógépes játékok terén. Készitesz egy bonyolult számitogépes játékot, elinditod, és életre kelnek a játékban levö emberkék! És megkérdezné egyik töled, 15 másodperc elteltével, hogy a te szoftveredet, melyben élsz, mikor inditották el? Mit mondhatnál,erre a hozzád képest buta kérdésre?

Hát mindenképpen sokkal elöbb, mint ahogy azt el tudnád képzelni, mert te még csak 15 másodperce létezel, olyan rég, hogy azt még én sem tudom elképzelni.

És mit válaszolnál, ha megkérdezné, hogy miért nem lát téged?

Azt mondanád, hogy mert nem vagy benne az ö világában!

Szerinted ha hasonlóan van az egész, nem buta kérdés megkérdezni azt hogy ki és mikor teremtette Istent?

Mi van ha az idö csak a mi világunk, vagyis az univerzum mértékegysége? Mi van ha ez a mértékegység nem létezik Isten világában? Akkor teljesen logikátlan megkérdezni hogy mikor lett megteremtve Isten, mert akkor mindigis léteznie kellett!

2013. nov. 3. 20:23
 38/78 anonim ***** válasza:
100%

Nah. Bizony nagy fába vágtam a fejszémet, de csak megbirkózom vele. Ilyenkor ostoroznám meg magamat szívesen, mikor nem figyeltem oda anno a fizika tanáromra, szóval remélem nem nagy tragédia, ha kicsit konyhanyelven fejtem ki magamat.

Először is, itt az Ősrobbanás. Már erre is van kapásból 2 elmélet. (vagy, hogy pontosabban fogalmazzak, akkor hipotézis)

1. Egy fekete lyukból lett, ami önmaga egy nagy büdös semmi. Szóval igen...spontán a semmiből lett valami.

2. Az örök anyag és energia. Ezt inkább a periodikus ősrobbanás. (Azt hiszem szokták úgy mondani, hogy "Nagy Reccs") Mikor az univerum robban egy nagyot, majd pedig a tágulás során, amit a robbanás idézett elő, egyszerűen magába roskad és megint csak összehúzódik majd felrobban. Ezt ismételgeti a végtelenségig.

Ha egyedül a mi Univerzumunk keletkezését akarjuk megmagyarázni, akkor még több alternatíva között lehet válogatni (itt van még kettő) :

1. Párhuzamos Univerzum: (Nah ez inkább már sci-fi de semmi sem zárja ki ezt a lehetségességet) Ezen, mondjuk úgy, hogy hipotézis szerint (mert nem akarok túlozni) minden lezajlott reakció egy párhuzamot hoz létre, vagy mondhatni, hogy 2 párhuzamot hasít. Ezáltal mi is csak egy ilyen "hasításnak" vagyunk a termékei, ugyanolyan múlttal, de másfajta jövővel.

2. A több Univerzum hipotézis: (egy különleges fajtája) Miszerint nagyon sok Univerzum van, és az őket elválasztó "tér" az lehet akár maga a semmi is. (de akkor valami kell, hogy össze ne mosódjanak az Univerzumok) De lehet, valami teljesen semleges közeg is.

Kedves kérdező, ha azt mondod most, hogy "ha a Tudomány még csak egy hipotézist sem tud megcáfolni, akkor miért lenne igaza, az elméleteknél? " Akkor részben igazat fogok neked adni. Ilyenkor én is kicsit elbizonytalanodok nem tagadom, és értem is, miért mondják néha, hogy a Tudományhoz is kell hit, de ezek még mindig csak kérdőjelek. És inkább valószínűsítek az adott alternatívák között, mit sem higgyek. Szerintem Univerzumunk keletkezése egy örök kérdőjel marad, de ez engem nem zavar.

2013. nov. 3. 20:24
 39/78 Grielean ***** válasza:

"Szóval azt akarod mondani, hogy a tudomány nem találta meg még a megfelelö magyarázatot a világegyetem létrejöttére, de várunk még egy kicsit, és meglesz a megfelelö magyarázat. "

Nem, nem biztos, hogy valaha is ki lesz derítve az igazság. De az alapvető különbség akkor is elég nyilvánvaló: a tudományos elméleteket objektíven, tények alapján állapítják meg. A vallási történeteket ellenben semmi sem támasztja alá.

"Hogy lehet a semmiböl létrehozó nélkül valami?" Természetesen sehogy. A semmiből valami fogalma épp ezért kizárólag a vallásos teremtéstörténetekben létezik.

"A másik fenntartásom az hogy mit teszel ha számodra is nyilvánvaló lesz, hogy tényleg van Isten, és hogy a Biblia alapján töled is lettek volna elvárásai ahhoz hogy ott légy az Ádámnak és Évának szánt paradicsomban, de te nem figyeltél fel erre, mert vártad a legikus, meggyugtató választ a tudósoktól, arra, hogy nincs Isten, és hogy nem kell az ö elvárásainak engedelmeskedni ugy sem, mert nem lesznek amugysem a tetteidnek következményei?"

Ha van Isten, akkor ez a tény is része lesz a tudománynak, ami ugye nem más, mint a világról szerzett ismereteink összessége.

Másrészről nem várja senki, hogy a tudomány cáfolja Istent, mert Isten semmilyen ismert módszerrel nem vizsgálható, ezért bizonyíthatatlan és cáfolhatatlan, így a tudomány nem is foglalkozik vele.

"De ha felhoznál valami lgoikus magyarázatot a hited mellett, azt inkább dilyaznám!"

Még ha kissé túlzásnak is tűnik, az én szememben is, de az elég komoly érv, ha valakinek annyira halvány fogalma sincs egy egész témáról, hogy az evolúciótól választ vár a világ keletkezésére, akkor az honnan veszi a bátorságot, hogy bármiféle tudás nélkül okoskodjon és kötekedjen másokkal? Akik ráadásul még értenek is ahhoz a témához, amiről beszélnek...

Hallod, csak gondolj bele, ez az "érv" akkora baromság, mintha én a Bibliát azzal akarnám cáfolni, hogy nincsenek benne a matematikai nevezetes azonosságok, tehát kamu az egész. Ugye?

2013. nov. 3. 20:27
 40/78 A kérdező kommentje:

Sörpocak válaszára....

Köszi, hogy megprobáltad leirni egyszerüen ezeket az elméleteket! Értettem, és hallottam is néhányrol közülük...és nem mondom hogy ezek közül a lehetöségek közül nem lehet valamelyik igaz, mert van esély rá.

De akararatlanul is eszembe jut egy hasonlat evvel kapcsolatban. Van egy garázsban egy autó járó motórral. Nincs senki ott. Bejönnek a mezei patkányok, és felfigyelnek a járó motórra. Elkezdik elemezni, hogy hogyan is müködik. Rájönnek hogy a tartályban levö üzemanyagot égeti el a motór, göz fórmájában szivja be a hengerekbe, süriti, amitöl felhevül, aztán egy szikra berobbantja, ami pontosan vezérelve van egy modul segitségével...És az egyikük azt mondja, hogy ezt valami emberfélék kellett csinálják, akik sokkal hatalmasabbak, mint mi, mert azért elég bonyolúlt! Erre rávágja a másik, hogy "te hüje vagy, látsz embert itt? Nem látod, hogy müködik magától, nem kell senki szikráztasson, hogy berobbanjon az üzemanyag, és a kipufogószelepet sem kell kinyissa senki, mert egyszerüen kinyilik, mikór kell? Ha nincs itt senki, és müködik magától, abból arra lehet következtetni, hogy nem kellett ezt senki létrehozza! Legalábbis nincs semmien közvetlen bizonyiték rá, hogy létezik ember" Erre a kis patkány azt kérdi, hogy "de mi volt az elött, mielött a motór elindult?" Mire a másik azt mondja, hogy " Valamitöl áramot kapott az öninditó, és elinditotta a motort, és ezek után ment magától!"

Erre a kispatkány megkérdi, hogy " jo jo, de mi volt az elött? hogy került ide a kocsi? hol gyártották le? ki forditotta el a kulcsot hogy áramot kapjon az öninditó?"

Mire a másik otthagyja és magában azt mórogja, hogy " ez hüje! nincs ember és kész! majd kiderül, hogy hogy indult be az a motór! biztos van rá más magyarázat"

És ha jobban belegondolunk...a fekete lyuk nem egy nagy büdös semmi...párologhat ki belöle anyag, és tele van az anyag alkotó elemeivel, csak eléggé lesüritve.

A periodikus ösrobbanás sem a kezdetek kezdetét jelenti, hanem egy ujjabb kezdetet az elözö után.

A párhuzamos univerzum, és a multiverzum pedig apszolut nem a kezdetröl beszél.

És ha az ateista patkány avval probálná bizonygatni az igazát, az emberfélö patkánynak, hogy " te hozzám képest buta vagy, mert én 100 darab autó müszaki könyvet láttam már amiböl olvasgattam is, amit a többi patkány ira a motor mehanikájáról és arról hogy nincs mellette ember, és hogy emmber nélkül is nagyon jol müködik, ugyhogy ne is probálj meg ilyen buta kérdéseket feltenni, mert nincs igazad ugy sem!" Azért a kispatkány nem érezné nagyon meggyözve magát!

2013. nov. 4. 18:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!