Milyen nyilatkozatot írjak, ha ki akarok lépni az egyházból?
megkereszteltek ( római katolikus vagyok) viszont egyáltalán nem hiszek benne, mondhatni ateista vagyok.De! nem az zavar, hogy leöntöttek egy kis klóros csapvízzel, hanem hogy nyilván vagyok tartva római katolikusként.
Mit írjak a kilépő nyilatkozatomba?
az anyakönyvek megőrzése levéltári kötelezettség
honnan veszed, hogy jogellenesen szerezték az adatot??? nyilván vki kérte az illető megkeresztelését
"az anyakönyvek megőrzése levéltári kötelezettség"
Így van. Az anyakönyveké. Nem pedig az egyházi anyakönyveké.
(Ui.: Nemtán kiderült időközben nálatok is, hogy ezen iratok nem csak nevet, hanem más adatokat is tartalmaznak? ... Lám-lám, dicső példáját találtuk volna a keresztény csúsztatásnak? :)) )
"honnan veszed, hogy jogellenesen szerezték az adatot??? nyilván vki kérte az illető megkeresztelését"
Mondom, tanulj meg olvasni. Egy szóval sem írtam, hogy jogellenesen szerezték. Viszont írtam, hogy ha kérésre nem törlik, akkor jogellenessé válik az adatnyilvántartás (tekintettel, hogy nem kötelező levéltárban őrizni ezen adatot, hiszen polgári anyakönyv is van, ami már kötelezően megőrzendő.
"kár", hogy az evangélikusok közé nem kell átkeresztelkedni, mert elismerik a katolikus keresztséget
és viszont
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!