Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen nyilatkozatot írjak,...

Milyen nyilatkozatot írjak, ha ki akarok lépni az egyházból?

Figyelt kérdés

megkereszteltek ( római katolikus vagyok) viszont egyáltalán nem hiszek benne, mondhatni ateista vagyok.De! nem az zavar, hogy leöntöttek egy kis klóros csapvízzel, hanem hogy nyilván vagyok tartva római katolikusként.

Mit írjak a kilépő nyilatkozatomba?

2009. okt. 25. 09:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:

az anyakönyvek megőrzése levéltári kötelezettség

honnan veszed, hogy jogellenesen szerezték az adatot??? nyilván vki kérte az illető megkeresztelését

2009. nov. 1. 13:58
 62/77 anonim ***** válasza:
100%

"az anyakönyvek megőrzése levéltári kötelezettség"

Így van. Az anyakönyveké. Nem pedig az egyházi anyakönyveké.

(Ui.: Nemtán kiderült időközben nálatok is, hogy ezen iratok nem csak nevet, hanem más adatokat is tartalmaznak? ... Lám-lám, dicső példáját találtuk volna a keresztény csúsztatásnak? :)) )

"honnan veszed, hogy jogellenesen szerezték az adatot??? nyilván vki kérte az illető megkeresztelését"

Mondom, tanulj meg olvasni. Egy szóval sem írtam, hogy jogellenesen szerezték. Viszont írtam, hogy ha kérésre nem törlik, akkor jogellenessé válik az adatnyilvántartás (tekintettel, hogy nem kötelező levéltárban őrizni ezen adatot, hiszen polgári anyakönyv is van, ami már kötelezően megőrzendő.

2009. nov. 1. 15:18
 63/77 anonim ***** válasza:
79%
hol olvastad, hogy az egyházi anyakönyvet nem kell megőrizni?
2009. nov. 1. 15:27
 64/77 anonim ***** válasza:
90%
Hol olvastad, hogy meg kell őrizni? :)
2009. nov. 1. 15:37
 65/77 anonim ***** válasza:
65%
Keresztelkedj át mondjuk az evangélikusok közé, ott nincs ilyen mocskos átkozódás meg hasonlók...
2009. nov. 5. 19:43
 66/77 anonim ***** válasza:

"kár", hogy az evangélikusok közé nem kell átkeresztelkedni, mert elismerik a katolikus keresztséget

és viszont

2009. nov. 5. 21:06
 67/77 anonim ***** válasza:
Toporzékolj, hátha megszánnak! Bár fel is kötheted magad, kb. annyit érsz!
2009. nov. 6. 22:56
 68/77 anonim ***** válasza:
55%
te meg inkább olvass, hátha szorul egy kis műveltség a koponyádba...
2009. nov. 6. 23:12
 69/77 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó válaszoló! Mit olvasson? azt se tudod, mit írsz, csak már olvastad valahol, és gondoltad, elsütöd, mi?! (-:
2009. nov. 6. 23:17
 70/77 anonim ***** válasza:
bármit, az olvasás művel
2009. nov. 6. 23:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!