Milyen nyilatkozatot írjak, ha ki akarok lépni az egyházból?
megkereszteltek ( római katolikus vagyok) viszont egyáltalán nem hiszek benne, mondhatni ateista vagyok.De! nem az zavar, hogy leöntöttek egy kis klóros csapvízzel, hanem hogy nyilván vagyok tartva római katolikusként.
Mit írjak a kilépő nyilatkozatomba?
"ha van nyilvántartás"
van. Ti írtátok, hogy van.
"OK, nem vagyok jogász, de gondolod, te vagy az 1. egyházgyűlölő agymosott, és ez korábban nem jutott eszébe az elvtársaidnak?"
1. Elvtársad ám a jó édes anyukád, az.
2. Én sem vagyok jogász, de tudok olvasni - ellentétben veled.
3. Nyilván másoknak is eszébe jutott. Csak a legtöbb embert nem érdekli ez a téma. A többit meg az egyház megpróbálja a szőnyeg alá söpörni. De a törvény attól még törvény.
"már pedig ha eddig nem tudták elérni, akkor nyilván van erre jogi alap is"
Hát mutasd meg. Rajtad áll. ha mutatsz egy törvényt erre, elfogadom. De az, hogy "szerintem biztos van ilyen jogi alap", az roppant kevés. Szerintem meg van Mikulás. Oszt jónapot.
"érdeklődj valamelyik püspökség jogászánál, hátha elmagyarázza, bár úgyse értenéd"
Figyelj, nyomi! Én elmagyaráztam, mert itt kérdezte a kérdés feltevője. Nekem nincs megválaszolatlan kérdésem. Neked viszont volt egy rakás felvetésed, amiből egyet sem tudtál alátámasztani. Ergo kiderült, hogy csak fröcsögtél - mindenféle bizonyíték nélkül.
"mint mondtam, az egy egyszeri tényt rögzít, nem pedig tagságot"
Mint mondtam, személyes adatot rögzít. Onnantól a többi csak mellébeszéd, mivel ekkor egyből az avtv vonatkozik rá.
Fantasztikus a link. Ismétcsak alátámasztotta a mondanivalómat. :)
Idézem (lényeget kiemelve):
"Aki viszont érvényesen meg van keresztelve, az a keresztség eltörölhetetlen jegyét, s így alapvető egyháztagságát nem vesztheti el. Ezért a ~ nem lehetséges sem TEOL., sem EGYHJOGI értelemben."
Tehát egy szóval sem említi, hogy POLGÁRI TÖRVÉNYI oldalról ne lehetne törölni egy ilyen ADATOT. Az, hogy egyházjogilag (ami nem polgári törvény!) meg teológiailag nem lehet törölni, arra nagy ívben tesz szerintem a kérdező is, meg más is - beleértve egy polgári bíróságot is természetesen.
Köszönöm, hogy segítettél még jobban alátámasztani, amit írtam. Így már a kérdezőnek is nyilvánvaló szerintem. ;)
(Jaja, nagy vita volt. De rendeződött, mint látod. ;) )
polgárjogilag viszont be sem lépett
így aztán nehéz is lenne onnan kiléptetni, vagy törölni...
ennyi
én végig azt írtam, hogy az egyháztagokról NINCS nyilvántartás, mint ahogy nincs is
az anyakönyv nem nyilvántartás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!