Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen nyilatkozatot írjak,...

Milyen nyilatkozatot írjak, ha ki akarok lépni az egyházból?

Figyelt kérdés

megkereszteltek ( római katolikus vagyok) viszont egyáltalán nem hiszek benne, mondhatni ateista vagyok.De! nem az zavar, hogy leöntöttek egy kis klóros csapvízzel, hanem hogy nyilván vagyok tartva római katolikusként.

Mit írjak a kilépő nyilatkozatomba?

2009. okt. 25. 09:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim ***** válasza:
26%

De hogy a kérdezőt is megnyugtassam: NEM vagy nyilvántartva római katolikusként.

Az van nyilvántartva, hogy római katolikus szertartás szerint megkereszteltek. Ettől még nem vagy római katolikus.

2009. okt. 29. 16:45
 32/77 anonim ***** válasza:
51%

aha, amikor nincs érv, akkor jön a "mondom, olvass"...

a pártba, a munkahelyre belép

az egyházba viszont nem lép be a kereszteléssel, ez itt a különbség

2009. okt. 29. 16:48
 33/77 anonim ***** válasza:
51%

Hát számodra ebből mi következik?

amikor rávilágít valaki az ostobaságodra, akkor hirtelen sutba vágjuk a logikát, az érveket??

azt írtad, hogy a keresztelési anyakönyv tagnyilvántartás. Igaz? Igaz

akkor mi a helyzet a 300 éve kereszteltekkel?

2009. okt. 29. 16:50
 34/77 anonim ***** válasza:
100%

"ki fröcsög itt? én ugyan nem...:)"

Ááá, nem is. Te neeeem. :))

"azt hiszed hogy a Wikipédia 100%osan pontos adatokat tartalmaz és teljesen megbízható? meg a hivatkozásai?"

Te nyomi, figyejjé mán! Azok a hivatkozások az alján a HIVATALOS TÖRVÉNYEK-re mutatnak. Az éppen aktuális jogszabályokra. De látom, bele sem néztél, és úgy vitázol. Tudod, EZT hívják fröcsögésnek! (A társad legalább valamelyest érdemben szól. De te csak hablatyolsz a vakvilágba értelmetlenül.)

"Vallásos vagy, de most őszintén? Szerintem nem."

Szerintem sem. És? Hogy jön ez ide? ... Ja igen, a személyeskedés. Értem. :)

"Az alapvető vallási tézissel mondana ellent, hogy Isten szemében a bűnös vagy az istent elhagyó is a gyermeke. (lásd a "tékozló fiú" példázatot!) Ezt az egészet nem jogi szemszögből kell megközelíteni."

A rákot nem érdekli ennek a vallási vonzata! Ennek van egy jogi oldala. Az a hivatalos, az az elfogadott. Az, hogy szerinted ezzel ő a pokolba kerül, az sem állam bácsit, sem a törvényhozókat a legcsekélyebb mértékben sem érdekli. Annak itt jelen helyzetben nincs helye.

Felfoghatnád drágaság, hogy az egyház NEM ÁLL A TÖRVÉNYEK FELETT! ;)

"De a kérdező azt nem írta melyik vallás tagja"

De írta, már a kérdés feltevésekor is. Csak te már akkor sem tudtál olvasni, mint ahogy azóta is csak fröcsögsz anélkül, hogy elolvasnád a tényeket.

2009. okt. 29. 16:51
 35/77 anonim ***** válasza:
az idézett tvszöveget olvastam, amivel bizonyítani próbáltad, hogy valamiféle taglétszám alapján finanszírozzák az egyházakat. hát a beírt tv.részlet ezt sehol sem bizonyítja
2009. okt. 29. 16:52
 36/77 anonim ***** válasza:

hát nem vagy a kultúra mintaképe

nem nekem írtad ezeket, én a "némiképp értelmesebb" vagyok vagy hogy is fogalmaztad

2009. okt. 29. 16:54
 37/77 anonim ***** válasza:
100%

"aha, amikor nincs érv, akkor jön a "mondom, olvass"..."

Bakker. Oda van írva, nem látsz a szemedtől?! Ha elolvasod, akkor meglátod. Ennél jobb érv nem kell. Vagy bemásolgassam ide azt a pár oldalt a törvényből? (Amit amúgy sem olvastok el.)

Érvelni úgy kell, hogy alátámasztod. Én alátámasztottam. Hoztam törvényeket meg linkeket.

Te meg csak beszélsz a vakvilágba, análkül, hogy akárcsak egyetlen linket vagy törvényt hoztál volna az alátámasztására. Rajtad a sor.

"a pártba, a munkahelyre belép

az egyházba viszont nem lép be a kereszteléssel, ez itt a különbség"

Tévedés. Itt személyes adatokról van szó mindkét esetben. Hogy belépésnek vagy másnak nevezzük, lényegtelen. Onnantól, hogy bekerül egy nyilvántartásba, onnantól az egyház adatkezelőnek minősül a törvény értelmében, és onnantól vonatkozik rá az adatvédelmi törvény. Ez ennyire egyszerű. Ha egy honlapra felmész, és ott regisztrálsz (mint mondjuk itt is tetted), akkor a honlap tulajdonosa onnantól adatkezelőnek minősül. Egészen addig, amíg nem kéred a törlésedet. Mert ha kéred, onnantól neki kutya kötelessége törölnie a nyilvántartásából.

2009. okt. 29. 16:57
 38/77 anonim ***** válasza:
100%

"azt írtad, hogy a keresztelési anyakönyv tagnyilvántartás. Igaz? Igaz

akkor mi a helyzet a 300 éve kereszteltekkel?"

Te nyomi! Ha valaki meghal, akkor nyilván nem fog már szólni azügyben, hogy töröljék a nyilvántartásból. Vagy szerinted majd mindenszentekkor előjön a sírból, és szól az üköregapuka, hogy "figyejjé mán, légyszi töröljetek". Komolyan mondom, nincs meg a magadhoz való eszed. :S

2009. okt. 29. 16:59
 39/77 anonim ***** válasza:

ha van nyilvántartás

OK, nem vagyok jogász, de gondolod, te vagy az 1. egyházgyűlölő agymosott, és ez korábban nem jutott eszébe az elvtársaidnak? már pedig ha eddig nem tudták elérni, akkor nyilván van erre jogi alap is

érdeklődj valamelyik püspökség jogászánál, hátha elmagyarázza, bár úgyse értenéd

2009. okt. 29. 17:01
 40/77 anonim ***** válasza:
90%

Fogalmam sincs már, hogy melyikőtök melyik. Jó volna, ha odaírnátok, hogy A meg B. Kicsit kezd követhetetlen lenni. Szoktam idiótákkal vitázni, de nem kettővel egyszerre. Így bocsi, ha néha benézem, hogy mikor melyikőtöknek írok.

Valóban nem vagyok a kultúra mintaképe. De ezügyben egy fikarcnyit sem maradok el tőletek, és ez nekem elég. :)

2009. okt. 29. 17:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!