Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen nyilatkozatot írjak,...

Milyen nyilatkozatot írjak, ha ki akarok lépni az egyházból?

Figyelt kérdés

megkereszteltek ( római katolikus vagyok) viszont egyáltalán nem hiszek benne, mondhatni ateista vagyok.De! nem az zavar, hogy leöntöttek egy kis klóros csapvízzel, hanem hogy nyilván vagyok tartva római katolikusként.

Mit írjak a kilépő nyilatkozatomba?

2009. okt. 25. 09:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
22%
A keresztelési anyakönyv pedig nem adatkezelés. Hiszen semmire nem használják a benne lévő adatot.
2009. okt. 28. 20:35
 12/77 anonim ***** válasza:
94%

Látom, továbbra sem olvastad el. A francnak vitatkozol, ha a konkrét tényekkel nem vagy tisztában?!

Ez itt nem hit kérdése, mint Jób története a Bibliában. Ez nem attól függ, hogy hiszel-e benne, vagy nem. Ez tény. Törvény!

"9. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett BÁRMELY MŰVELET vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, FELVÉTELE, RÖGZÍTÉSE, rendszerezése, TÁROLÁSA, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása."

Tudod mit jelent ez, vagy nekiálljak eltáncolni neked?

(Szerencsétlen...)

2009. okt. 29. 09:50
 13/77 anonim ***** válasza:
100%

Jehova Tanúi pl. fontosnak tartják az adott egyházból való kijelentkezést, mielőtt megkeresztelkednének Tanúként.

Mindenki, aki valamely egyház bejegyzett tagjaként nyilván van tartva, akár a csecsemőkeresztelős egyházaknál is megteszi, hogy befárad az illetékes plébániára, vagy hivatalba és kéri, hogy az adott egyház tagjaként ne tartsák számon ezután.

Ez működő eljárás.

2009. okt. 29. 10:30
 14/77 anonim ***** válasza:
22%

Rendben, majd ha titeket törölnek az egykori osztálynaplóból, akkor joggal várhatjátok, hogy a kereszteltek anyakönyvéből is töröljenek...

okosak

2009. okt. 29. 11:05
 15/77 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy milyen nyoma marad, mellékes. Az az ő felelősségük. A lényeg, hogy én megtettem, és "szóltam"!
2009. okt. 29. 11:15
 16/77 anonim ***** válasza:
91%

"Rendben, majd ha titeket törölnek az egykori osztálynaplóból, akkor joggal várhatjátok, hogy a kereszteltek anyakönyvéből is töröljenek...

okosak"

Látom, a kicsinyes törvényi részletek téged hidegen hagynak. De bahh, miért is érdekelne egy hívőt a hatályos jogszabály...?! Hiszen bizonyára a pap bácsi is megmondta, hogy nem lehet. Az biztos jobban tudja. :D LOL

Mellesleg szerintem akár az osztálynaplóból is lehet töröltetni az embert kérésre. Bár annak gyanítom van más törvényi vonzata is.

Csak hát az, hogy oda jártál, még nem jelenti azt, hogy az adott suli pénzt is kap utánad.

Ellentétben a katolikus egyházzal, ami - többek között - a hívek száma után kap jóvét állam bácsitól. Ez a nem mindegy, kispajtás!

2009. okt. 29. 15:01
 17/77 anonim ***** válasza:
91%

"Az hogy milyen nyoma marad, mellékes. Az az ő felelősségük."

Ez így van. De azért jó a körmükre nézni, mert nem mindig teszik ám a dolgukat a pap bácsik. ... Tudod, pénz beszél ott is. ;)

2009. okt. 29. 15:03
 18/77 anonim ***** válasza:
0%
a pénzt a felajánlott 1 %-ok után kapják, mivel semmiféle tagnyilvántartás nincs, bármennyire is szeretnétek...
2009. okt. 29. 15:20
 19/77 anonim ***** válasza:
0%
milyen kicsinyes tv-i részletek is hagynak hidegen?
2009. okt. 29. 15:21
 20/77 anonim ***** válasza:
100%

"a pénzt a felajánlott 1 %-ok után kapják, mivel semmiféle tagnyilvántartás nincs, bármennyire is szeretnétek..."

Kamu. Már belinkeltem egyszer, de megint megteszem:

[link]

Az 1% mindössze a jövedelem kis hányada. 7,3 milliárd forint. Az össz bevétel meg 69 milliárd volt. De oda se neki. Nem kell tudnod számolni sem. :)

Egyébként nyugodtan elolvashatnád a linkelt oldalt, hiszen a katolikus.hu-ról van. Roppant tanulságos.

"milyen kicsinyes tv-i részletek is hagynak hidegen?"

Amit bemásoltam neked. De látom, nemhogy a linkelt dolgokat, de még a bemásolt törvényi részleteket sem olvasod el. Gratulálok! :)

2009. okt. 29. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!