Milyen nyilatkozatot írjak, ha ki akarok lépni az egyházból?
megkereszteltek ( római katolikus vagyok) viszont egyáltalán nem hiszek benne, mondhatni ateista vagyok.De! nem az zavar, hogy leöntöttek egy kis klóros csapvízzel, hanem hogy nyilván vagyok tartva római katolikusként.
Mit írjak a kilépő nyilatkozatomba?
szőnyeg alá söpörni... ez jó...
ha ezt törvényesen meg lehetne tenni, a nagy jogvédő szdsz már rég megtette volna
"én végig azt írtam, hogy az egyháztagokról NINCS nyilvántartás, mint ahogy nincs is
az anyakönyv nem nyilvántartás"
Szerepel benne személyes adat? (Pl. név.) - Igen.
Akkor nyilvántartja az illetőt? - Igen.
Ergo vonatkozik rá az adatvédelmi törvény? - Igen.
Tehát emiatt lehet akkor a törlését kérni? - Igen.
Ekkor köteles törölni az egyház? - Igen.
Ennyi az idő, drágaság! Látom logikából sosem voltál túl jó. :)
"ha ezt törvényesen meg lehetne tenni, a nagy jogvédő szdsz már rég megtette volna"
Sajna az SZDSZ ehhhez kevés lett volna. Pláne, hogy a Vatikáni szerződést is Horn Gyuszi írta alá.
a 2. pont sántít, hiszen önmagában egy név még teljesen alkalmatlan a nyilvántartásra
tehát NEM tart nyilván senkit
Nem nyert.
De még mindig nem értem, hogy miért esik nehezedre elolvasni a már többször felvetett törvényi részeket. Linkeltem is asszem kétszer (most is megteszem). Olyan bonyolult elolvasni azt a pár sort, ami az elején van?
Persze megszoktam már, hogy a hívők tények nélkül vitáznak, dogmatikus elvek szerint, de azért még mindig meg tudok lepődni ezen.
Parancsolj:
"1. személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt - közvetlenül vagy közvetve - név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet;"
Mondd, az egyháznál az ilyen nyilvántartás csak annyi, hogy bemész, rádlöttyintik, majd felírják a neved?
Se lakcím, sem születési év, sem keresztszülők neve, sem dátum, sem semmi. Csak egy név. Van egy lista, ahol egymás alatt szerepelnek a nevek felírva, címnek meg fent ott van, hogy "Keresztelések". Aha... :)
Mellesleg mivel az illetőt hívhatják Andorbeus Olivérnek is (ami elég egyedi), és mivel ahol jegyzik, az a hely (templom, stb.) ismert, így máris beazonosítható az ember.
Nehéz ügy, mi? :)
nem nehéz
"(3) A törlési kötelezettség - jogellenes adatkezelés kivételével - nem vonatkozik azon személyes adatra, amelynek adathordozóját a levéltári anyag védelmére vonatkozó jogszabály értelmében levéltári őrizetbe kell adni."
"(3) A törlési kötelezettség - jogellenes adatkezelés kivételével - nem vonatkozik azon személyes adatra, amelynek adathordozóját a levéltári anyag védelmére vonatkozó jogszabály értelmében levéltári őrizetbe kell adni."
Ja. Csak 2 gond van ezzel:
1. Amint kéri a törlését, és nem törlik, máris jogellenes.
2. Nem kötelező levéltárba adni! Lehet oda adni, de nincs törvényileg előírva, mivel nem olyan jellegű az adat. Lásd levéltárakról szóló törvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!