Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy magyarázza meg egy...

Hogy magyarázza meg egy Jehova Tanúja a gyermekének, hogy amit az iskolában tanul -pl. biológia, környezetism. -nem igaz, mert ellentmond a Bibliának. Ez az erőszakos rákényszerítés nem agresszív hittérítés?

Figyelt kérdés

2013. aug. 1. 01:38
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
95%

A tények ismertetése személyeskedésnek számít?

Szerinted milyen biológiai kutatásokat végeznek egy telefongyárban?

2013. aug. 1. 18:57
 12/46 anonim ***** válasza:
80%

"Én nem vagyok tanú, baptista vagyok és én úgy magyaráztam el, hogy leültem velük és beszélgettem. Tudom, hogy ez furcsán hangzik, és nálatok nem szokás beszélgetni, de mi így intéztük el."

Egy kis adag keresztényi arrogancia... szép, bunkókám...

"Egyébként az is csak egy ELMÉLET, hogy a világ evolúció során keletkezett - egy igen helytálló elmélet, de nem 100% biztos -, és ezt az iskolában is így tanítják."

Látom, nem vagy tisztában azzal, mit jelent a tudományban az elmélet. BIZONYÍTOTT TÉNYT jelent. Kiemeltem, hogy felfoghasd.

"Senki nem tudja pontosan, hogyan keletkezett a világ."

Ahham, és a világ keletkezésének mi köze az evolúcióhoz? Ja, hogy semmi...

Jeszenszkyt meg csak hallani kell beszélni. Egy szenilis vén barom, akinek még az abiogenezis jelentéséről sincs fogalma. És az értelmes tervezésre nincs Bizonyíték, még a Biblia sem támaszt alá titeket. Úgyhogy nem tudom, minek hazudoztok.

[link]

[link]

Ez a kép cáfolja a legjobban a kreacionizmust :D

[link]

2013. aug. 1. 21:09
 13/46 A kérdező kommentje:
A kép fantasztikus! Bizonyíték a származásunkra.
2013. aug. 1. 21:33
 14/46 anonim ***** válasza:
95%

Én mindig azt mondom a gyerekeknek, hogy amit az iskolában tanulnak, azt kutassák ki, mélyedjenek el benne amennyire csak tudnak. Az biztos, hogy az alapos ismeretszerzés soha nem árt a gyereknek, sőt hasznos. Azt is tudom, hogy akárki, akármit mond a tudományokról, a Biblia értelmezését sokszor kellett kiigazítani. Ezért maximum egy vallást vezető, tanításokról, értelmezésekről döntő bizottság bibliai megértése lehet konfliktusban a Bibliával. Nagy a különbség a Biblia és egyes emberek értelmezése között.

Amikor 8.-ban vették az evolúciót, akkor együtt kerestük a kérdéseire a választ. Nem tudom, hogy a fiam vagy én élveztem jobban. Erőszakos rákényszerítésnek nyoma sincs, nem térítgetem, pedig megtehetném. Nem degradálok le semmit és senkit. Tanuljon meg információt gyűjteni és elemezni. Ezért jár az iskolába, nem?

2013. aug. 1. 22:38
 15/46 anonim ***** válasza:
0%

Nos akkor a nagyképű és személyeskedő materialistáknak:

"Az evolúció ugyanolyan tény, mint a nap melege" - állítja Richard Dawkins professzor, egy neves evolucionista tudós. Természetesen az, hogy a nap meleg, kísérletek és a megfigyelések bizonyítják. De vajon az evolúció tanítását is ugyanilyen kétségbevonhatatlanul alátámasztják kísérletek és megfigyelések?!

A valóságban az evolúció tanítása feltevésekre épül, három feltevésre.

1. feltevés: Az új fajokat mutációk hozzák létre.

A makroevolúció tana abban az állításban gyökerezik, hogy a mutációk - azaz véletlenszerű változások a növények és az állatok genetikai kódjában - nemcsak új "fajokat" (vagyis pontosabban változatokat), de teljesen új növény-és állatcsaládokat is létrehozhat.

(Azért írtam a "faj" szó helyett "változatokat", mert jól tudjuk, hogy a bibliai fajfogalom nem egyezik meg az evolucionisták önkényesen meghatározott fajfogalmával, a bibliában ugyanis ez a szó nem szerepel. Helyette a Szentírás "nemekre" utal, ami egy tágabb értelmű szó. Gyakran, amit a tudósok egy "új faj" kifejlődésének neveznek, az nem más, mint egyszerűen csak egy bibliai "nemen" belüli változat.)

De az első feltevéshez tartozó tények: a növények és az állatok tulajdonságai közül sokat azok az utasítások határoznak meg, melyeket a genetikai kódjuk tartalmaz. A mutációk módosulásokat idézhetnek elő a növények és állatok utódaiban. De tényleg teljesen új fajokat hoznak létre a mutációk? Mit tárnak fel a mintegy 100 éve folyó genetikai kutatások?

A múlt sz. első harmadától szerte a világon a tudósok jól finanszírozott kutatóprogramokba fogtak. Olyan módszereket alkalmaztak, melyek az evolúció felgyorsításával kecsegtettek. Milyen eredményei lettek a sok évtizedes intenzív kutatásnak? "Az irdatlan nagy kiadások ellenére a besugárzással megkísérelt, egyre termékenyebb változatok (mutánsok) létrehozását megcélzó nemesítés nagy kudarc volt" - mondja Peter von Sengbusch kutató.

A nyugati országokban a mutációs nemesítés, mint külön kutatási ág megszűnt, majdnem az összes mutáns vagy elpusztult, vagy gyengébb lett, mint a vadon élő változatok.

A genetikailag egymástól pontosan megkülönböztetett fajok között VALÓS határok vannak, melyeket nem törölhetnek el, vagy hághatnak át véletlenszerű mutációk!

Tehát ha még rendkívül képzett tudósok sem tudnak új fajokat létrehozni úgy, hogy mesterségesen serkentik a kedvezőbb mutációkat, majd kiválasztják a legjobb tulajdonságú egyedeket, akkor várhatunk jobb eredményt egy minden értelemtől mentes folyamattól???

A 2. feltevés. A természetes kiválasztódás új fajok kialakulását eredményezte.

Napjaik evolucionistái azt tanítják, hogy amint a fajok vándoroltak és elszigetelődtek egymástól, a természetes kiválasztódás azokat a fajokat tartotta meg, amelyek génmutációk folytán alkalmasak voltak az új környezetben való életre. Ezek az elszigetelődött csoportok szerintük idővel teljesen új fajokká alakultak át.

A tények: ahogy már fent írtam, a kutatási eredmények erőteljesen azt mutatják, hogy még a legkedvezőbb feltételek megteremtésével sem jöhetnek létre a mutációkkal új fajok. És a term. kiválasztódással mi a helyzet?

Egy brosúra, melyet az Amerikai Tudományos Akadémia (NAS) adott ki 1999-ben, 13 pintyfajra hivatkozik, ezek az ún. "Darwin-pintyek". Ugye ismertek ezeknél a csőrforma módosulásai? Az is ismert, hogy ettől még mindannyi változat PINTY maradt!

3. feltevés. Az ősmaradványok bizonyítják a makroevolúciós változásokat.

A fent említett NAS-brosúra azt a benyomást hagyja az olvasóban, hogy az összegyűjtött ősmaradványok több mint elegendő bizonyítékkal szolgálnak a makroevolúcióra.

A tények: igen meglepő a NAS-brosúrának ez az állásfoglalása. Niles Eldredge, egy rendíthetetlen evolucionista szerint az ősmaradványok nem azt támasztják alá, hogy fokozatosan mennek végbe a változások, hanem azt, hogy "a legtöbb faj esetében" hosszú időszakon át "alig, vagy egyáltalán nem halmozódtak fel evolúciós változások".

A tudósok eddig mintegy 200 millió nagyobb méretű fosszíliát és több milliárd mikrofosszíliát tártak fel és vettek jegyzékbe világszerte. Sok kutató egyetért abban, hogy ez a hatalmas és részletes gyűjtemény azt mutatja, hogy az állatok összes fő csoportja hirtelen tűnt fel, és jóformán változatlan maradt, továbbá hogy sok faj, amilyen hirtelen felbukkant, ugyanolyan hirtelen el is tűnt. Még az a néhány fosszília is vitatéma, mely a kutatók szerint alátámasztja az evolúciót.

Ha elfogadod a biológiai evolúciót igaznak, akkor azt is el kell hinned, hogy az agnosztikus vagy az ateista tudósokat nem befolyásolja a személyes meggyőződésük a tudományos felfedezések értelmezésében. Azt is el kell hinned, hogy az összes komplex életforma mutációk és a természetes kiválasztódás által jött létre, noha egy évszázad kutatási eredményei azt mutatják, hogy egyetlen, genetikailag egymástól pontosan megkülönböztetett faj sem alakult át teljesen új fajjá mutációk során. Azt is el kell hinned, hogy minden élőlény fokozatosan fejlődött ki egy közös ősből, noha az ősmaradványok erőteljesen azt bizonyítják, hogy a növények és állatok főbb csoportjai HIRTELEN JELENTEK MEG, és nem alakultak át másfajta növényekké és állatokká, még mérhetetlenül hosszú korszakok elteltével sem!!!

Úgy hangzik ez, mint egy tényeken alapuló meggyőződés, vagy inkább egy fikció??? Igen, az evolúcióhoz is hit kell!

2013. aug. 1. 22:59
 16/46 anonim ***** válasza:
0%

"Azt is tudom, hogy akárki, akármit mond a tudományokról, a Biblia értelmezését sokszor kellett kiigazítani."

Ettől még az maradt, ami volt eredetileg, Isten igazsága. Ha kezdjük megérteni, helyesen értelmezni, ez azt bizonyítja, hogy nem igaz?!

És a tudomány, milyen feltűnően és gyerekesen teszik a változtatásaikat, csodálatos! Darwintól számítva még sokáig egy állandó, nem keletkező és változatlan világegyetemben gondolkoztak (a Biblia pedig már akkor is azt tanította, hogy TEREMTETT, vagyis kezdettel rendelkezik!!!). Majd a 20-ik sz.-ban rájöttek, hogy ez a "tudományos" elgondolás nem tartható több oknál fogva sem, de mivel önkényesen a hivatalos tudomány intelligens okot nem fogadhat el a fizikai világunk eredetére vonatkozóan, így megszületett a "nagy bumm" sci-fi ötlete. Ez persze több kérdést felvet, mint megmagyaráz, de sebaj.

Egy másik jellemző s nagyon átlátszó "finomítás" az eredetkutató evolucionistáktól származik. Az a "felismerés", miszerint az ősmaradványok határozottan hirtelen megjelenést mutatnak, arra késztetett sokakat közülük, hogy módosítsanak a verziójukon. Azt kezdték mondogatni, hogy az evolúció voltaképpen úgy működik, hogy sokáig csak egy helyben áll, alig mozdul, majd hirtelen ugrásokkal meglódul. :)))

De nem, értelem nem okozhatta, ki van zárva. Pedig ez olyan ostoba és szűklátókörű érvelés, mint annak a fizikatanárnak az érvelése, akinek az ablaka betört egy éjszaka az otthonában. A felesége is felkelt a csörömpölésre, felkapcsolják a villanyt a szobában, és észrevesznek egy ködarabot a szoba közepén az üvegcserepek között. Erre az asszony azt mondja, hogy nyilván egy részeg diák lehet az iskolából (ahol a férje tanít), aki rossz jegyet kapott, ezért bosszút állt.

De a férje fizikus lévén ezt tagadja. Nem fogadja el hogy értelmes és intelligens okai voltak az ablak kitörésnek, még a kődarab láttán sem. Megmagyarázza, hogy az ablak csakis magától törhetett ki, biztos a hideg, meg a meleg..., az ablak megvetemedett, és különben is van ez így...

Nos, igen. Ki lehet magyarázni mindenféle marhasággal még a legegyértelműbb tényeket is, de kell hozzá egy olyan szándék, mely miatt az illető nem szeretné látni a valóságot. Bizony ez a szellem megvan a materialistákban, ez egy buta előítélet a hívők felé általában!

Persze, a vallásos hívők többsége is ilyen, demagógok és szűklátókörűek, hiszen nem lehet mindegyiknek igaza, de ez nem jelenti azt, hogy az igazság csakis a materialista oldalon lehet!!!!

2013. aug. 1. 23:32
 17/46 anonim ***** válasza:
17%

A 15-ös válaszoló vagyok és a 16-osra akarok reagálni. Rám nem lehet azt mondani, hogy ateista vagyok, bár mivel Jehova Tanúja vagyok, gyakran neveznek antikereszténynek azok, akik a maguk kereszténységével el vannak telve. Ha igazuk is van (mert tudom, hogy nincs, de ha mégis), azért ateista nem vagyok. Az ateista Isten létezését tagadja és ilyet soha, de soha nem mondtam és nem is gondoltam.

Persze a megszólított sem én vagyok a 16-osban, mert sem nagyképű, sem személyeskedő, sem materialista nem vagyok.

A 16-os reakció címzése is mutatja, hogy a bejegyzés írója indulatosan írt. Biztosan oka volt rá. Az indulatos kirohanása azonban nem a hit dolgait védi, hanem rossz képet fest a hívőkről. Egyébként nem a 16-os ellen írok, csak nem akarom, hogy a 16-os egyedüli megnyilatkozásként álljon itt, mintha egy hívő Jehova Tanúja így gondolkodna.

Ahogy írtam, elég sokat foglalkoztam az evolúcióval és rá kellett ébredjek, nincs olyan evolúciós tanítás, ahogyan mi például tanítunk egy adott kérdéskörről. Iszonyatosan nagy mennyiségű publikációk vannak, amit a konkrét igényt kielégítő könyvekben nagyon felületesen összefoglalnak. Én sem lennék képes átlátni mindent, de egy általános iskolai és egy középiskolai könyvtől nem szabad olyan sokat várni. Nem mintha mindenképpen hibásak lennének, csak a fiam tankönyvét szinte mondatonként ellenőriztem.

Mivel nincs olyan, hogy evolúciós tanítás, nem lehet megcáfolni sem. Mondjuk Jehova Tanúi tanítása vagy a katolikus tanítás cáfolható, támadható, mert bemegyek a megfelelő könyvtárba, leveszek pár könyvet és a kezemben van a szóban forgó felekezet tanítása. Az evolúcióval nem ez a helyzet. Ilyet csak az mond, aki még nem járt utána.

Ha kötözködő lennék (ami nem jellemző rám), ide írnám, hogy ki, mikor és mit mondott, melyik tudományos folyóirat lapjain a mutációról. Így a mutáció cáfolata azért veszítené el az erejét, mert valami olyasmit támad meg, amit senki sem állít. Az itt is leírt feltételezés csak a vallásos szerzők fejében él. Azoknak a bizonyos kutatásoknak meg kell nézni a publikációs anyagát, mindjárt más kép rajzolódna ki. Bizony, könnyen lehet, hogy nem is akartak új fajt létrehozni.

A természetes kiválasztódás nem egészen így szól. Egyébként arra is ügyelni kell, hogy nem csak a természetes kiválasztódás létezik, hanem van szexuális kiválasztódás, aminek elég nagy szerepe van. Amikor különböző hitvédő honlapokat olvasok ebben a kérdéskörben, mindig úgy érzem, hogy a szerzők egyetlen egyetemi kurzust sem éltek túl, ami valami evolúciós területtel foglalkozott volna.

Tegyük fel, hogy létezik makroevolúció. Mivel tudná bárki is bizonyítani, hogy a makroevolúció az ősmaradványokból vezeti le a téziseit? Publikációkat szoktam kérni. Melyik folyóirat, melyik számát szerezzem be, hogy olvashassak róla? Azt hozzá szoktam tenni, hogy olyat ajánljanak, amit ők maguk is elolvastak, miattam ne ássák be magukat egy könyvtár mélyére.

Az utolsó előtti bekezdés sok olyan utalást tartalmaz, amire megugrik a vérnyomásom. Amikor egy kutató elkészít egy publikációt... á, mindegy. Most magyarázzam el mi az a tudományos publikáció??? Mert ha ezt el kell magyaráznom olyannak, aki a tudományt támadja, akkor az a helyzet, hogy a vitapartnerem egy olyan kritikus, aki soha nem tanulmányozta át, amit kritizál.

Ha csak logikai jelekkel leírom amit állít és miből, mit következtet, még rosszabb a helyzet. A kirajzolódó mintázat szinte üvöltően ismerős. Ezt vagy nem a 16-os hozzászóló írta, hanem kimásolta egy könyvből - vagy a 16-os hozzászóló elfogult könyvek alapján tájékozódott, magáévá tette a könyv érveit és azt írta ide le.

Ha ez így van, el kell neki nézni. Bízni kell abban, hogy a téma iránti lelkes érdeklődése egyszer elviszi őt oda, hogy alapos vizsgálódást folytasson. Ha nem teszi meg, az sem tragédia. Attól még lehet boldog, sikeres, sőt én abban sem hiszek, hogy elkárhozna.

Azt szeretném azonban tudatni, hogy a hívő emberek véleményének teljes spektrumát nem fedi le a 16-os hozzászólás.

2013. aug. 1. 23:38
 18/46 anonim ***** válasza:
6%
Igazad van kedves 18-as válaszoló! A 16-s nem a 15-re válasz. De a 17-es igen, bár nem érdemes nagy jelentőséget tulajdonítanod neki, nehogy nagyon felizgasd magad, nem éri meg :). De nem tudom, hogy mi bajod van a 16-ban megfogalmazott tényekkel? Nem tények? Miért támadod, mint állítólag Jehova Tanúja?! Elég furcsa, nem is beszélve a szóhasználatodról, mely nem jellemző a Tanúkra.
2013. aug. 1. 23:57
 19/46 anonim ***** válasza:
6%
Ja, és nem támadom a tudományt - ha rám gondoltál, mert elég csapongó a fogalmazásod, alig lehet követni helyenként. Az áltudományt támadom csupán.
2013. aug. 2. 00:01
 20/46 anonim ***** válasza:
77%

"A makroevolúció tana abban az állításban gyökerezik"

Innen meg is bukott az egész, mivel sem makro-sem mikorevolúció nem létezik. Evolúció van, ennyi, kész.

"De vajon az evolúció tanítását is ugyanilyen kétségbevonhatatlanul alátámasztják kísérletek és megfigyelések?!"

Természettudományi karok egyetemeken, természettudományi múzeumok és adattárak, könyvtárak, általános-és középiskolás biológiaórák mutatják be, a bizonyítékok végtelen sorát.

De még egyetlen egyszer sem kaptam választ kreacionistákról ezekre:

Miért vannak a genetikai betegségek, ha a tervező értelmes, tökéletes és mindenható?

Miért nincs a kreacionisták között olyan kevés biológus végzettségű ember, mikor ez evolúcióbiológusok értelemszerűen 100%-ban szakmabeliek?

"A genetikailag egymástól pontosan megkülönböztetett fajok között VALÓS határok vannak, melyeket nem törölhetnek el, vagy hághatnak át véletlenszerű mutációk!"

Igazából igazad van. Egy élőlény sosem tér el saját fajától. De a továbbörökített mutációival saját ága, idővel annyira eltérővé válhat, hogy már nem képes szaporodni az eredeti fajjal= új faj lesz.

"Tehát ha még rendkívül képzett tudósok sem tudnak új fajokat létrehozni úgy, hogy mesterségesen serkentik a kedvezőbb mutációkat, majd kiválasztják a legjobb tulajdonságú egyedeket, akkor várhatunk jobb eredményt egy minden értelemtől mentes folyamattól??? "

Kutya, ló, alpaka, bárány, kecske, disznó, macska. Csak egy pár, amit így hoztunk létre. Legyen növény is: kukorica, búza, árpa, rozs, bab, borsó.

Ma is tanultál valamit.

A hazugságaidat és a """"""""""""""""tényeidet"""""""""""""""""""""" nem tudom kritizálni, mert nem adsz forrást. Ez így humbug, linkeket kérek az általad említett """"""""""""""""""kutatásokról"""""""""""""""""""""""""".

"Ha elfogadod a biológiai evolúciót igaznak, akkor azt is el kell hinned, hogy az agnosztikus vagy az ateista tudósokat nem befolyásolja a személyes meggyőződésük a tudományos felfedezések értelmezésében."

Az evolúció bizonyított tény. Azt, hogy nem egy értelmes, hibátlan alkotó és mindenható erő vezeti, a te létezésed is bizonyítja. Oh, és az ateista kutatóknak nem szokásuk adatokat elcsalni, hogy az ateizmust bizonyítsák, nekik ott vannak a tények ;) A keresztények... hujaj, ők ezzel szemben hazudoznak és csalnak. Mark Regnerus, leghíresebb valláskárosultnak illik utána nézni, az ő módszerei a legismertebbek, amikkel csalják a """""""""""""tudományos eredményeiket"""""""""""""""""".

"Az áltudományt támadom csupán."

A kreacionizmus az áltudomány. Furcsa mód tényekkel, saját eredményekkel, és saját - legalább tucatnyi - új tudományággal nem tudtok előállni. Nemúgy, mint az evolúciókutatók. Semmitek sincs, amikor betiltották a tanaitokat, akkor lettetek kreacionisták és próbáltátok háttérbe szorítani a keresztényi agymosást és Isten emlegetését (őt neveztétek el Intelligens Tervezőnek) és csak az áltudományos agymosást tartottátok meg.

Aki elhiszi a kreacionizmust, annak az IQ-ja egyezik a te százalékoddal ^^

És cserébe, hogy ne csak a keresztények "csúnya, gonosz ateista" emberekről alkotott torz képe legyen homályos elmédben, ajánlok két könyvet:

Paul L. Williams - A leleplezett Vatikán

Peter de Rosa: Krisztus helytartói – A pápaság árnyoldalai

Ezek a kereszténységről szólnak ugyan, de minden óriási és apró vallás erkölcstelenségét és puszta gonoszságát jól példázzák. Isten barm... bárányai...

Valamint egy saját kis gyűjtés, hány ember halt meg CSAK a keresztény vallás miatt:

- 2. világháború, a keresztény Hitler okozta (plusz kiszolgálta és megállapodott vele maga a Vatikán is, és Hitya maga is a kereszténységé emlegette beszédeiben, mint fontos tényezőjét az antiszemitizmusnak és népirtásnak), és az egyház minden segítségét kihasználta. Az ő bűnének nevezhetjük a 2. világháborút: 40 milliótól 75 millióig becsülik az áldozatok számát.

mindezek alatt az egyház támogatta és tevékenyen benne volt az olaszországi fasiszta és a horvátországi usztasa diktatúrákban is.*

- az egyház a maffia és a szabadkőművesek segítségével dollármilliókat küldött a paraguayi, uruguayi és argentina diktatúrái számára. És fegyvereket.*

- a holokauszt összes áldozatát 11-17 millióra becsülik.

- a keresztes hadjáratok áldozatainak számát 1-3 millióra becsülik.

- Amerikai kontinens elfoglalása és az őslakók kiirtása, itt nagyon nagy a szórás 2-100 milliót is becsülnek, nem vagyok szakértő, így kb. 30 milliót számolok, egy általam (és szakmailag) is nagyra tartott tudós is ennyit vél elképzelhetőnek.

- a boszorkányüldözések áldozatainak számát 5-10 millióra becsülik.

Úgy, hogy csak 0 2-5%-uk jutott máglyára, és azokat vették figyelembe. A többi kínzások közben vagy börtönben halt meg.*

- a 6. és a 19. sz között száznál is több, a zsidókat alítélő iratot adott ki az Anyaszentegyház, erősítve és életben tartva az antiszemitizmust. Hány százezer, esetleg millió legyilkolt, meghurcolt, jogaitól megfosztott zsidót számoljunk ide?*

*a csillaggal jelölteket most illesztettem bele, már bele se számoltam az eredetibe.

És még mindig nem számoltuk bele (a mai napig) valahol kivégzett, valahol meglincselt LMBT emberek számát, és azt sem, hány lesz öngyilkos a vallásos elnyomás miatt...

Összegzés:

Minimum: 59 millió áldozat

Reális (azaz 30 millió amerikai őslakóval számolva): 135 millió áldozat

Maximum: 205 millió áldozat

Vallási áldozatok mind. És ez csak a keresztény vallás.

2013. aug. 2. 01:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!