Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények istene a...

Zsizsik666 kérdése:

A keresztények istene a biblia szerint miért követett el annyi rossz dolgot az emberrel?

Figyelt kérdés

Pl. özönvíz, az emberek elátkozása, mikor ettek a tiltott gyümölcsből, büntetések, gyilkosságok. A biblia tele van ezekkel.

Ittb egy link, nézzétek meg utána válaszoljatok:

[link]

Szóval a keresztények istene jó akkor, és ha igen, ezt miért gondoljátok? hiszen nem lehet valaki 100 százalék jó, ha rosszra is képes, ahogy az ember sem az. Akkor nálunk is lehetne, embereknél Hitler jó ember.

Vagy rosszindulatú az isten? Vagy semleges?

Megint nem fikázni akarom a vallást, csak előző kérdésemnél érthető válaszokat adtatok,el is fogadtam meg is értettem, hogy újítva lett a vallás, stb., szóval akkor gondolom most is tudtok rendes választ adni. :)

2012. okt. 20. 15:54
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
22%

Szia:)

Majd valaki biztos fog neked részletesen válaszolni.

Én most lusta vagyok, remélem nem haragszol meg miatta:)

Csak azért írtam, mert látom hogy te vagy kérdező:D

A másik pedig, hogy a szabadgondolkodo oldalból dől a hülyeség, szóval nem ajánlott abból kiindulni...

De azt csinálsz persze, amit akarsz. Jogod van hozzá. Csak sok hiba van benne és téves infó, aminek az elvakultság és a lustaság az eredménye.

Egyébként a Biblia állítása szerint Isten a teremtőnk.

Mielőtt vérengzés történt az ószövetségben, szinte mindig adott figyelmeztető jelet és a szabályokat is tisztán közölte az emberekkel. Ő igazságot szolgáltatott.

Az egész ószövetség azt hangsúlyozza, hogy mennyire rossz a bűn és annak következménye van. Ráaádsul sokat lehet belőle tanulni, hogy milyenek voltak akkor az emberek.

Mivel Isten teremtett, ő nem képes ölni úgy, mint egy ember.

Nem abból kell kiindulni, hogy egy ártatlan szerető, becsületes, csodálatos pogány emberke meghalt, mert nem hitt Istenben. Tehát nem arról van szó, hogy egy család egyedül maradt keserű fájdalommal a szívében, istenke pedig nevet az angyalkákkal. Hanem abból, hogy csecsemőgyilkosok, rabló pedofilok stb... életét elvette az Úr, mert nagyon gonoszak voltak. Nyílván egy kis baba még nem tehet semmiről. Pl. az egyiptomiak első szülöttei, akiknek a szülei 10 jel után sem hallgattak Istenre. Fel lehet tenni a kérdést, hogy mi lett volna ezekből a babákból? Milyen gonosz emberek? De szerintem ez igazságtalan kérdés lenne.

Inkább úgy kell elgondolni, hogy akik meghaltak azok nem örökre haltak meg és nem sisteregnek a pokolban.

Ha azok a csecsemők jók voltak, akkor Isten csak magához vette őket. Ennyi.

De látod, még ezek után is vérengzeni akartak...

Jó kérdés, hogy Isten miért nem csinál ilyet ma, tehát miért nem jelenik meg most, az új szövetségben sem?

Noé idején egyszer már eltörölte a gonosz embereket és utána megígérte, hogy többé nem teszi. Erre majd válaszol egy teológus.

Jézus elvégezte itt a feladatát. A halál pedig mindenkit el fog érni ez a földön...Tehát az ítélet alól senki sem menekülhet. A cselekedeteid alapján leszel ítélve. Úgy ítélnek és mérnek neked, ahogy te is. Úgy lesz megbocsátva minden bűnöd, ahogy te is megbocsátol másoknak.

A hit semmire sem elég, cselekedet nélkül halott. Aki hisz Jézusban, az bízik benne. Aki bízik valakiben, az megfogadja a szavát.

Egyébként a keresztények között is vannak, akik nem fogadják el az ószövetségi Istent, főleg Mózes történetei miatt. Én például elfogadom. Volt, hogy elgondolkodtam rajta, hogy normális-e. De ha komolyabban, részeltesebben értelmezzük a történeteket, semmi kegyetlenség nincs bennük és komoly mondanivalójuk van ezeknek.

Csak általában egy ilyen szabadgondolkodó, gyorsan rákeres néhány szóra vagy szövegértésből egyes és akkor összehoz valami marhaságot, ami azon az oldalon található.

Valamit még akartam, de már teljesen kiürült a fejem:DDD

További szép napot neked:)

Egyébként amit régen a kereszténység nevében tettek, annak nincs köze Istenhez.

Tudom, hogy a szívedre veszed a banyák megégetését, mert szimpatizálsz velük:)

De akikre gondolsz sem barátságos emberkék voltak, akik vonzódtak a gyógyításhoz, titkokhoz.

Hanem akik csecsemőkból főztek italokat, mérgeket kevertek stb...

2012. okt. 20. 16:24
 2/41 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól látom az összes példa az Ószövetségből való, tehát nem annyira a keresztény istenről. Hogy miért ilyen bosszúálló haragvó az Ószövetség istene? Talán mert kegyetlen volt a kor amikor az Írás születettet. Megbocsátás és a szeretet inkább csak Jézusnál jelenik meg.
2012. okt. 20. 16:28
 3/41 anonim ***** válasza:
61%

A másik izgalmas kérdés, hogy létezik-e a szabad akart vagy döntés? Hisz, ha csak azt lehet tenni, amit Isten mond, akkor robotok vagyunk, nem?

Szerintem nem. Bármit megtehetünk, ami a másik embernek nem árt. Mondjuk a Biblia azt nem támogatja, hogy magadt bántsad...

Tulajdonképpen Isten csak olyan dolgokat mondtak, amik nekünk használnak.

Meg kaptunk a jogot arra, hogy jó és rossz dologra is képes legyünk. De csak az lehet a végén majd Istennel, aki képes arra, hogy ne romboljon le mindent.

Nem tudom, hogy miért mondják sokan, hogy rossz nélkül nincs jó....Dehogy nem. Nem hiszem, hogy neked hiányzik, hogy mindig valaki kiröhögjön, belédrúgjon, hátbaszúrjon, fenyítsen. Tényleg csak akkor tudod értékelni a jót, ha látod, hogy mások hogyan szenvednek?

Ez is jó kérdés, hogy Isten miért engedi ezt?

Az emberek miatt van éhezés, nem Isten maitt. A másik pedig, hogy szerintem azok az emberek boldogabbak, mint akik ebben a robot világban élnek.

Nem ezek a csillógo, villogó materiális szemetek számítanak, hanem az emberi élet és a szeretet. Ami ebben a világban nincs meg. És ezt fog elpusztulni teljesen.

De aki normális, igaz ember. Az Istennel lehet.

2012. okt. 20. 16:33
 4/41 anonim ***** válasza:
100%

Erre mondta azt az Ószövetség tanárom, hogy a Biblia nem egy égből pottyant könyv! Tehát emberek írták, és abban a korban, mikor íródott más volt az emberek látásmódja. Ekkor még ha valami rossz dolog történt, azt az emberek Isten büntetéseként értelmezték. Ugyanez a gondolkodás megfigyelhető a zsidó nép környezetében élő egyéb ókori népeknél, melyek még többistenhitűek voltak.

Jézus óta tudjuk, hogy Isten maga a szeretet.

2012. okt. 20. 16:40
 5/41 anonim ***** válasza:
29%

Vidiripi

Sátán azt hazudta hogy ha esznek is a tiltott gyümölcsből akkor sem halnak meg.

Ádám óta mindenki meghal Sátán hazugsága miatt. Akkor ki is ölt meg több embert?

Kellene egy olyan listát is csinálni hogy hány ember lett feltámasztva a halálból. S közülük hányat támasztott fel Sátán.

2012. okt. 20. 18:15
 6/41 A kérdező kommentje:

Értem. "Igazságot" szolgáltatott, kegyetlen korban keletkezett az emberek által írott könyv. Lassan csak összeáll a kép. Más vélemény esetleg?

Utolsó, ez kicsit olyan volt, mint ha azt mondanám, Bözsi lopott a boltból 100 x, én 10-szer loptam, de azért fikázzunk már le engem jobban, mert hazudtam is,hogy én nem fogok lopni, szóval én vagyok a bűnösebb :D ez elég gyerekes, hogy mert a "sátán az bűnösebb". Nem mindegy?

Most nem isten vs. sátán szintjén kérdeztem :)

2012. okt. 20. 21:12
 7/41 anonim ***** válasza:
Az utolsó csak azért írta ezt a dolgot, mert az általad linkelt lapon írják, hogy Sátán milyen kevés embert ölt meg Istenhez képest....(ez a Sátán nem Enki, ahogy a spirituálisak gondolják).
2012. okt. 20. 21:15
 8/41 A kérdező kommentje:

Vidipiri ha jól tudom, feltámasztás nincs a sátán meg nemtudommiknek hívjátok körében, mert ott reinkarnáció van, vagy a szellemvilágba, vagy alvilágba mennek a lelkek.

Ez megint olyan hogy én loptam is, de atdtam tesómnak is, szóval csináljunk arról kimutatást, hogy a Bözsi a bűnösebb vagy én::D Nyilván a bözsi, mert ő nem adott senkinek, abból, amit lopott.

(Amúgy nem loptunk)

2012. okt. 20. 21:16
 9/41 A kérdező kommentje:
Oké, oké értem én, de most Lucit ne nézzük, most ő nem fontos :D
2012. okt. 20. 21:17
 10/41 A kérdező kommentje:

"csecsemőkból főztek italokat"- (elhányom magam itt, emberek) ilyenről sem hallottam, de akkor az annak az eredménye hogy a kereszténység által kreált Ördögnek akartak benyalni vele.

Max. beléndekből csináltak kábító kenőcsöt, azt főzték, de disznózsírban, csecsemőből elég kevés zsír lett volna, meg nemhiszem, hogy azért nyomták a világra:S

Na mindegy, a beléndek nekem is jól jönne ezek után, habár inkább nem, mert csecsemőszörpökről fogok haluzni, ezek után hogy alszom én, ember :(

2012. okt. 20. 21:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!