Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények istene a...

Zsizsik666 kérdése:

A keresztények istene a biblia szerint miért követett el annyi rossz dolgot az emberrel?

Figyelt kérdés

Pl. özönvíz, az emberek elátkozása, mikor ettek a tiltott gyümölcsből, büntetések, gyilkosságok. A biblia tele van ezekkel.

Ittb egy link, nézzétek meg utána válaszoljatok:

[link]

Szóval a keresztények istene jó akkor, és ha igen, ezt miért gondoljátok? hiszen nem lehet valaki 100 százalék jó, ha rosszra is képes, ahogy az ember sem az. Akkor nálunk is lehetne, embereknél Hitler jó ember.

Vagy rosszindulatú az isten? Vagy semleges?

Megint nem fikázni akarom a vallást, csak előző kérdésemnél érthető válaszokat adtatok,el is fogadtam meg is értettem, hogy újítva lett a vallás, stb., szóval akkor gondolom most is tudtok rendes választ adni. :)

2012. okt. 20. 15:54
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező

Igen a linkben szereplő dolgok miatt írtam amit írtam.

Feltámasztás van legfeljebb te nem hiszel benne.

Róma 10:9 Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz.

A lélek az maga az ember. Lélek=élet (A kis falu 123 lelket számlál) A szellem az más kérdés ebben a témában még én is csak vizsgálódom.

"Ez megint olyan hogy én loptam is, de atdtam tesómnak is, szóval csináljunk arról kimutatást, hogy a Bözsi a bűnösebb vagy én::D Nyilván a bözsi, mert ő nem adott senkinek, abból, amit lopott.

(Amúgy nem loptunk)"

Ez annyira érthetetlen mit az hogy: ingyom-bingyom tálibe, tutálibe málibe

2012. okt. 20. 22:12
 12/41 anonim ***** válasza:
Mert különböző emberek írták,és más elképzelésük volt Istenről.
2012. okt. 20. 22:23
 13/41 A kérdező kommentje:

11 ez egy hasonlat volna, ha te Lucit fikázod, attól még, az is bűn, amit az isten elkövetett, mindegy, hogy 8 vagy 123456768 embert ölök meg, mindegyik bűn, attól nem fognak felmenteni, hogy a "nyóc az kevesebb, kérem szépen, mint a 123456768" :)

Amúgy oké, higgyél a feltámadásban, olyan szép lehet, min mikor a zombik másznak ki a sírból kb. Előjövünk a föld alól :/ Jó de én nem szólok bele, csak ne éljem meg :)

2012. okt. 20. 22:44
 14/41 anonim ***** válasza:

Jaj Zsizsik, olyan finnyás vagy:D

Nem lesz semmi bajod egy kis földtől...

Egyébként meg nem mindenkinek sikerül majd kimászni.

Meg ha el lesz dugolva a tüdőd mindenfélével, akkor elég keservesen fogsz tudni megszabadulni ettől:)

Na jó, mára elég volt a horrorból:)

Ha lenne ilyen feltámadás a földre, vagy bárhová, azt sem úgy kell elképzelni, hogy kimásznak az emberek a sírból.

Hanem újra lesznek gyúrva:DD És halál sem lesz többet, meg betegségek és ilyesmi...

Nekem végülis mindegy. Én abban hiszek, hogy nem szűnik meg az élet a halállal. Ha megszűnik sem fogok ocsmány dolgokat elkövetni az életben, csak hogy mit tudom én kinek megfeleljek. Az egy dolog, hogy bírom magam, de attól még igyekszem nem undormányként élni...

2012. okt. 20. 22:55
 15/41 A kérdező kommentje:

Ha telemegy a tüdőm "főddel" hogy gyújtok majd rá? :((( Ez egyre rosszabb..

Am. énis a szellemvilágban hiszek, vagyis nem az, mert más választásom nincs, mert láttunk többször szellemeket.

(Persze, most majd jösztök azzal, hogy a Luci volt.)

2012. okt. 20. 23:21
 16/41 anonim ***** válasza:

Tényleg, tök igazad van. El is felejtettem, hogy nagy dohányos vagy.

Ez szó szerint szívás:D Szóval az semmiképpen nem marad el:) Csak a füst...

De amúgy miért szoktál rágyújtani? Ízlik? Oldja a stresszt vagy egyéb?

Csak mert rá van írva a cigire is, hogy halált okoz és nem éppen egészséges.

Persze azt csinálsz amit akarsz. És hogy valami pozitívat is írjak, volt aki 11x évesen szokott le a cigiről és csak azután halt meg:D

Cigi+alkohol, na meg aztán az igaz egy hideg téli éjszaka....

Hogy érted, hogy láttunk szellemeket? Kik?

Ezt nem bántásnak kérdezem, de nem szedtél be semmi drogot meg ilyen hallucinogén szert előtte, ugye? Gomba, varázsfű stb..?

Mert az nem érvényes...Akkor aztán mindent lehet látni. Engem is, amikor zuhanyzás közben énekelek.

De tényleg érdekel a dolog, nem cikizésnek kérdezem.

Mert én még nem láttam ilyet. Sokan mesélik, hogy ez meg az van. Ilyen meg olyan erővel természetfeletti erővel rendelkeznek. De vagy csak hallok róla vagy csak csalók állnak a dolog mögött és az egész kitaláció...

Biztos vagy benne, hogy láttál szelemet és ha azt láttál, akkor az szellem volt?

Milyen gyakran szoktál látni, vagy mikor láttál utoljára és ez miért jó?

Ha legközelebb találkozol valamelyikkel, kérdezd már meg tőle a nevem és írd le:)

Izgat nagyon a téma:)

Jó persze gondolom nem ez a funkciójuk...De akkor mi?

Luci volt, vagy nem Luci volt. Amíg nem megy tönkre az életed, nem vesz rá téged rossz dolgokra, nem hiszem, hogy különösebb bajod lehet. Mégis mi bajod lehetne, ha ingyen jár szeretetből? Ha senkinek sem árt?

Jó éjszakát:)

2012. okt. 20. 23:53
 17/41 anonim ***** válasza:

A "boszorkányok" elégetése.

Mindenek előtt kijelentem, hogy egy mai ember a történelmet nem ítélheti el. Ha minden nem így történt volna, akkor nem is élnénk.

Példának okáért a jelenben nagyon utálnám, ha az abortuszt betiltanák. Mivel magam RatkÓ gyerek vagyok (54 ben születtem, amikor Ratkó Anna eü. miniszter betiltotta az abortuszt, mert a háború utáni nyomorban senki sem akart gyereket vállalni.)

A múltra nem ítélkezhetek, mert két bátyám már volt és anyám már tervezte...

Szóval a 12. században Európa népessége 80 millió körül volt.

Ez a háborúkkal és az azt követő járványokkal, a pestissel 60 millióra csökkent.

A javasasszonyok és emberek korábban igen jól ismerték a mai szóval homoepátiás módszereket. Jól ismerték a füvek, gyökerek hatásait, hiszen az ősidőktől használták őket.

Vannak köztük enyhébb hatásúak, de durvábbak is, mint a gyilkos galóca, vagy a kígyóméreg.

Valószínűleg fogamzásgátlót is ismertek, mert sehogy sem akart a népesség felszökni, csak 200 év múlva érte el megint a 80 milliót. Ezek a füves emberek, asszonyok a nép orvosai voltak.

Az egyház ebben az időben szinte korlátlan hatalmat gyakorolt. Még az uralkodókat is megfenyíthette. Anglia esetében később pórul járt, sőt a francia királyok is dacolnak majd vele.

A javasasszonyokat kikiáltották boszorkánynak és megégették őket.

Mivel a szított babonának nem lehetett gátat vetni, később más emberekre is kiterjedt a boszorkányüldözés. Vasárnaponként égett emberhústól bűzlött minden város, másfél évszázadon keresztül.

Nálunk viszont Könyves Kálmán királyunk kijelentette:

- Boszorkányok pedig nincsenek, erről többet szó sem essék!-

Így Magyarország népességszaporulata elmaradt az európai szinttől, ma Németországgal vetekedhetnénk és más lett volna a történelem...

2012. okt. 21. 05:06
 18/41 anonim ***** válasza:

Üdv mindenkinek!

Nekem a következő meglátásom van a dolgokról:

Rögtön az elején megjegyzem, hogy alapvetően keresztyén hitű vagyok, úgyhogy amit mondani szeretnék, az nem a kereszténység és a reinkarnáció összekeverése akar lenni.

De biztos vagyok benne, hogy a Bibliában leírt dolgok és útmutatások csak egy töredék része a történetnek, mégpedig az a része, ami ránk, mindenkori emberekre tartozik.De hogy valójában miért is születtünk erre a földre, miért születik valaki betegnek, míg a másik makk egészséges, miért élhet az egyik jómódban míg a másik éhezik, ezek mind a Teremtő Isten globális tervét alakító (véghezvivő? Nem toom h hogyan fogalmazzak :D)tényezők, amelyek miértjébe nem lehet betekintésünk. A mi dolgunk itt a földön dióhéjban ebben merül ki: "Szeresd a te Istened teljes szívedből és minden erődből" valamint ebből: "Szeresd a te felebarátodat mint saját magadat" Ha ez szerint élünk/élnénk, akkor az összes többi miatt nem kell/kellene aggódnunk. De ami a kiírt kérdésre tartozik, h befejezzem az offolást a véleményem a következő:

A mi földi életünk egy korábbi élet folytatása.Meggyőződésem, hogy éltünk a földi életünk előtt is, és élni fogunk utána is.Gondolom születésünk előtt kaptunk egy fullos agymosást,hogy nem emlékezhetünk a korábbi életünkre. A földi életet úgy tudom elképzelni, mint egy időfutamot, erő és bátorságpróbát, egy vizsgát, amely a jovőbeli életünkben betöltött pozíciónkat rangsorolja.Vagyis aki Istennek tetsző életet él, és őt szolgálja itt a földön, megtagadva saját magát, az "kincset gyűjt a mennyben", vagyis vezető pozíciót tölt be, vagy különleges kiváltságokat kap majd a földi élet utáni életben.Aki hisz, de botladozik, bűnben jár, nem képes önmagát átadni, stb. az is üdvözül, de odaát alárendelt szerepe lesz.(hitem szerint) Hogy miért születik valaki éhező etiópként, a másik szaudi dollármilliárdos fiaként? A földi élet mindenkinek a személyre szabott egyéni próbája, ezt egyedül Isten dönti el h ki hova szülessen milyen anyagi és társadalmi körülmények közé, és csak Ő tudja h kinek miért azt az életet (próbát) szánta. De nem véletlen, az tuti, mint ahogyan az sem, h háborúk, földrengések, cunamik, járványok, válságok vannak, habár ez mind nem Isten akaratával történik, de mindenesetre megengedi h ezek a dolgok történjenek, és egyedül Ő az, aki a rossz dolgokat az emberek javára tudja fordítani.(és teszi is ezt amióta az ember bűnbe esett)

A túlvilági életről a véleményem: Társadalmi, tevékeny életet fogunk élni, itt a Földön vagy valahol 10000 milliárd fényévnyire innen egy másik bolygón, ezt nem tudhatjuk h hol, de véleményem szerint kreatív fejlődő életet fogunk élni, és ami a leg fontosabb: Bűn, betegség fájdalom és szomorúság nélkül! Juppi:DDD

Szép napot mindenkinek.

2012. okt. 21. 10:31
 19/41 A kérdező kommentje:

Jajj, mennyit írtatok, milyen hosszúkat :)

16: alkoholt nem iszom, max. néha egy kis valamit a társaság kedvéért, ugyanis nekem, szégyen, nem szégyen, de egyáltalán nem izlik. Olyan büdös, meg savas, hogy hányok tőle :( Nem drogozom, a beléndekes kenőcsöt is csak viccből írtam, olyat sem kotyvasztok.

Láttuk, vagyis többen egyszerre a szellemeket. Én sem hiszem el, ha egyedül látom, én megyek az elmére, és befekszem, mert akkor azt hittem volna, hogy meg vagyok huzatva. Három alkalommal volt ilyen, hogy láttunk szellmeket. (én, hugom, barátnőm, öcsém) Elég is volt belőle, szóval nem vagyok oda érte, elég ijesztő, habár nem tett semmi rosszat a szellem soha.

2012. okt. 21. 10:40
 20/41 A kérdező kommentje:
17: már tényleg felesleges elítélni a történelmet, de igazad van, nem hinném én sem, hogy azokat ölték meg, akik csecsemőkből kotyvasztottakl italokat. Ártatlan, gyógyító javasasszonyok voltak, de már tényleg mindegy ez. Minden vallás miatt voltak áldozatok. Jó, hogy ma már megférünk egymás mellet szerintem.
2012. okt. 21. 10:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!