Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények istene a...

Zsizsik666 kérdése:

A keresztények istene a biblia szerint miért követett el annyi rossz dolgot az emberrel?

Figyelt kérdés

Pl. özönvíz, az emberek elátkozása, mikor ettek a tiltott gyümölcsből, büntetések, gyilkosságok. A biblia tele van ezekkel.

Ittb egy link, nézzétek meg utána válaszoljatok:

[link]

Szóval a keresztények istene jó akkor, és ha igen, ezt miért gondoljátok? hiszen nem lehet valaki 100 százalék jó, ha rosszra is képes, ahogy az ember sem az. Akkor nálunk is lehetne, embereknél Hitler jó ember.

Vagy rosszindulatú az isten? Vagy semleges?

Megint nem fikázni akarom a vallást, csak előző kérdésemnél érthető válaszokat adtatok,el is fogadtam meg is értettem, hogy újítva lett a vallás, stb., szóval akkor gondolom most is tudtok rendes választ adni. :)

2012. okt. 20. 15:54
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
18: ÉS nem lenne kicsit unalmas az élet, ha csak jó létezne? Ok, egy darabig elmegy, nyugis, de nem lenne miért harcolni. (ugye egy szebb, jobb világért)
2012. okt. 21. 10:50
 22/41 anonim ***** válasza:

18-as vagyok! Nem, nekem nem lenne unakmas:) Nekem személyesen elegem van a rossz dolgokból! De kinek a pap, kinek a papné...

Biztos vagyok benne h a jövőnk jól ki van találva, nem hiszem h unalmas lesz majd:D

2012. okt. 21. 10:54
 23/41 nagylzs ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szeretném pontosítani a kérdésed. A kérdésed az a keresztény egyház álláspontjára vonatkozik? Tehát a kérdésed a keresztény egyház álláspontját kérdőjelezi meg? Vagy inkább az itt válaszolók saját egyéni véleményére vagy kíváncsi?

2012. okt. 21. 18:02
 24/41 anonim ***** válasza:

A vallások nem követik az idő múlását.

A zsidók nagyon régi kultúrával rendelkeznek, a Biblia ezen része róluk szól elsősorban.

Két évezrede válságba jutott a vallásuk és a kereszténységben újult meg.

Aztán elterjedt a római birodalomban és végül a zsidók kiszorultak belőle.

Mindezt bizonyára Te is tudod, így hát megértheted, hogy a Biblia ezen része az előzmények közé sorolható. Mivel a zsidók benne hagyták, azóta is benne van.

A lényeg az újszövetségben található, amit sajnos én sem nagyon ismerek. Megvan ugyan, de olyannyira apró betűkkel van írva, hogy alig tudom olvasni.

Szerintem, jobb ha nem frusztrálod a vallásosakat ilyesmivel, fölösleges. Én magam is tettem fel hasonló kérdéseket, de leszoktam róla.

Engem már jobban érdekel az, hogy az Újszövetség felett mennyire járt el az idő, mert már az is nagyon régi.

A vonzását mutatja a Jehovisták hozzáállása, akik mindent elvetnek, amivel korunkhoz igazítanák és az alapokra hagyatkoznak.

Két évezred azért nem kis idő...

2012. okt. 21. 19:47
 25/41 anonim ***** válasza:

A kereszténység istene lehet hogy elkövette mind azt amit leírtak a bibliában-- de a valódi Isten soha nem bántotta az életet!

Az özönvíz, a földrengés a tűzhányók ébredése az mind a földi bolygónknak belső erő változásai okozzák. Mindig voltak sunamik mindig valahol megrepedt a földkérge ami természeti katasztrófa de soha nem Isten okozta!

2012. okt. 21. 21:30
 26/41 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Mami!

Az özönvizet Isten idézte elő.

2012. okt. 21. 21:52
 27/41 anonim ***** válasza:

Isten egyszerre szerető, féltőn szerető, igazságos és megbocsájtó.

Mielőtt az általad rossznak leírt, valójában igazságos dolgokat tette, mindig figyelmeztetett és mindig megmondta hogy mit tilos tenni. Ennek ellenére tették tovább az emberek. Aztán mondta hogy mi lesz, ha nem hagyják abba. De mégsem hagyták abba. Csak ekkor következett a büntetés, tehát nem gonoszság, hanem büntetés.

Ha egy gyilkost az USA-ban halálra ítél egy bíró akkor az sem gonoszság hanem igazságszolgáltatás.

Menyus

2012. okt. 22. 18:09
 28/41 anonim ***** válasza:
75%

Bocs, végül ez is hosszúra sikeredett, de a lényeg remélem már az elején világos.

1) I-ten EGYETLENEGY van, nincs külön I-tene a kereszényeknek, sem másoknak. EGY van.

2) A Skeptic's Annotated Bible (Szkeptikus széljegyzetekkel ellátott Biblia) nagyon ügyetlen volt ha a a Sátán számláján csak tíz áldozatot talált, nem is tudom elhinni, hogy nem szándékosan ügyetlenkedett. Vagy a "szabadgondolkodonak" valójában a gondolkodástól sikerült megszabadulnia. Attól, hogy amit elolvas, azt meg is értse, akkor is ha esetleg ehhez el kell mélyedni kissé.

A felsorolásban szereplôk adott helyzetben nem jót, az áldást, vagyis az életet, hanem a rosszat, az átkot - vagyis a halált vásztották. Ök választották, nem I-ten.

Vajon miért vásztották a rosszat? Gondolom, világos: a Sátán sugallatára. Így végülis mind a 2 270 365 bizony a Sátán a sara.

Sôt, az embert eredetileg örökéletûnek teremtette I-ten, csak azért lettünk halandók, mert a Sátán bíztatására Éva, majd Ádám ettek a jó és a rossz tudásának fájáról, amit I-ten megtiltott:

"... a jó és a rossz tudásának fájáról ne egyél, mert azon a napon, amelyen belõle eszel, meg fogsz halni!" ( 1Móz 2:17 )

Tehát, ha em evett volna, nem halt volna meg, nyilván utódai sem, vagyis aki csak meghalt a Földön, annak halálát mind a Sátán okozta. :P :P :P

A parancs ugyanis: "elébed tettem az életet és a halált, az áldást és az átkot! Válaszd tehát az életet, azért hogy életben maradj, te és magzatod," ( 5Móz 30:19 )

Ôk pedig SZABAD AKARATUKBÓL a rosszat, az átkot - vagyis a halált vásztották, tehát meghaltak. Ha egyszer az a parancs, a törvény, amelyet I-ten adott, akkor ez így szükségszerû, ha I-ten a törvényt felfüggesztette volna, azzal csodát tett volna azt pedig nem lehet minden hülye minden hülyesége miatt, csak ha jelenôsége van.

Lássiuk egyenként:

Lótné - megmondták, ne forduljon hátra. De ô csakazért is.

Hér, aki "gonosz vala az Úr szemei előtt" - mire számítassz, ha egyszer gonosz, mikor a parancs az, hogy jó legyen?

Ónán földre vesztegette a magot - világos a parancs a Tórában, hogy ez tilos.

Tánc Áron arany borjúja körül - már a Tóra-adás után, miután halloták a parancsot a Szináj hegyéröl "a tûz közepébôl", hogy

"3. Ne legyenek neked más isteneid az én színem előtt. 4. Ne csinálj magadnak faragott képet, sem bármely alakját annak, mi az égben van, fenn és ami a földön van, alant és ami a vízben van, a föld alatt. 5. Ne borulj le előttük és ne szolgáld azokat; mert én az Örökkévaló, a te Istened, buzgó Isten vagyok, ki megbüntetem az atyák vétkét a gyermekekben, harmad- és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek; 6. de szeretetet gyakorlok ezeríziglen azokkal, akik engem szeretnek és megőrzik parancsolataimat. " ( 2Móz 20: 3-6 Második parancsolat: Isten egysége és szellemisége ) - Mit tegyen I-ten, ha nekik nem kellett az ezerízigleni szeretetet, hanem inkább azt választották, ami tilos, a "faragott képet" ?

És így tovább, mindnél megtalálható, hogy annak volt a következménye, hogy nem a jót, hanem a rosszat választották.

A kucsszó a SZABAD AKARAT.

I-ten az embert szabad akarattal termtette, így minden ember mindig szabadon dönt a jó és rossz között.

Persze, azért van itt egy csavar:

Az EGYETLENEGY I-ten az egyetlen SZUVERÉN létezô, minden és mindenki más az ô teremtménye, a Sátán is, a rossz is. Így végül akiket a link a Sátán számlájára írt, ô szerintük végül azokat is I-ten ...

Hoppá !

Akkor tegyünk rendet!

Miért teremtett I-ten rosszat, Sátánt?

a) Tulajdonképp erre nem biztos, hogy tudunk válaszolni, mert az I-teni logikát emberi ésszel nyilván nem tudjuk követni.

b) Azért képzeljük el, ha nem lenne, csak jó ! Azt gondolom, nem nehéz arra jutni, hogy dögunalom lenne, ha egyáltalán mûködne. Nem volt buta ember Gottfried Wilhelm Leibniz ( egyebek mellett a differenciál- és integrálszámítás felfedezôje ), aki azt mondta, mivel I-ten tökéletes, teremtménye is, az összes LEHETSÉGES világok közül a legtökéletesebb.

++++++++++

Még egy megjegyzés:

10-20 16:40:

"Erre mondta azt az Ószövetség tanárom, hogy a Biblia nem egy égből pottyant könyv! Tehát emberek írták,"

Ez sajnos szamárság:

"Mózes átvette a Tant ( Tórát ) a Színáj hegyén, majd átadta azt Jósuának. Jósua átadta az Öregeknek, ők meg a prófétáknak. A Próféták továbbadták ..." ( Tóra: Mózes öt könyve, a Biblia legeleje. Tágabb értelemben néha mindaz, amit a keresztények Ószövetségnek neveznek. Igaz, ez a szöveg nem a Biblia, hanem a Mishna ( L. pl Wiki ) így a Talmud is, az Ávot traktátus elsô fejezetének elsô mishnája. )

Csakhogy a hagyomány szerint I-ten a Színáj hegyén sokmindent szóban mondott el, amit Mózes szóban adott tovább, ez az un Szóbeli Tan, ezt csak jóval késôbb, isz. 2. sz. végén kezdték leírni, de ettôl még ez a szöveg éppúgy I-tentôlered, ahogy a Biblia ( Ószövetseg ).

Szóval, a Biblia igenis "égből pottyant könyv" !

( Persze, ha materialista tanár tanítja, akkor elôadhat materialista magyarázatot, azonban az, amit ott olvastunk, annak nagyon, de nagyon primitív.

Az embereknek ugyanis már az ókorban is volt fogalmuk a hülyeségrôl, így azt is tudták, hogy ha vki hülyeséget csinál, abból baj lesz.

A gazságról is volt fogalmuk, így aról is, hogy elôfordul, hogy a gazfickó rajtaveszt.

Szokták mondogatni, hogy az ismeretlen jelenségek magyarázatára találták ki a vallásokat. Nos ez igaz lehet a kezdeti primitív pogány ( bálványimádó ) vllásokra, de az egyI-tenhitre nem.

Miért?

Mert a Biblia tartalmaz ugyan egészségügyi szabáyokat is, azonban döntôen erkölcsi szabályokat illetve polgári és büntetô törvényeket. ( Itt abban az értelemben, ahogy ma PTK és BTK ).

Szóval, ha valaki materialista magyarázatot erôltet, akkor bölcs emberek elmélkedésének eredményeképp keletkezett törvénykönyv, mely olyan szabályokat tartalmaz, amiket egy nagyobb közösség tagjainak be kell tartaniuk, hogy békességben éljenek és eredményesen gazdálkodjanak. Mellesleg leírja a zsidó nép létrejöttét és ókori történelmét.

De mondom, ez erôltetett, az igazság az, amit az idézett mishana mond :) )

+++

Azért a Bibliát is könnyebb megérteni, ha az ember elolvassa :) Persze, nem árt hozzá az aatott magyarázat, de nem az elolvasás helyett. A Mózes öt könyvéhez magyarázatok és jegyzetek itt: [link] ( Joseph Herman Hertz magyarországi születésû brit birodalmi fôrabbi jegyzeteinek nyomán magyar rabbiktól )

Igaz, ez nem a neten elérhetô fordításokhoz készült, de mivel a versek számára hívatkozik, használható más fordításhoz is, legfeljebb egy - egy szót másképp fordítottak, de az nem értelemzavaró.

2012. okt. 23. 02:24
 29/41 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Meduddgi!

(Fura név)

Szerinted akkor Isten a Sátán hóhéra?

Nagy úr lehet, ha az Urat is felhasználja a saját céljaira.

Mindenért halál jár?

Semmi dorgálás, enyhébb büntetés?

Amikor ezt írod: "Tulajdonképp erre nem biztos, hogy tudunk válaszolni, mert az I-teni logikát emberi ésszel nyilván nem tudjuk követni." - bevallod, hogy fogalmad sincs arról, mik Isten szándékai!

Nem is ismered!

Miből gondolod, hogy jóságos?

Megbocsátó?

Szerető?

A saját gyermekeimet én nagyon, nagyon ritkán büntettem, inkább magyaráztam, vagy elnéztem nekik, ha hibáztak, rosszalkodtak. Inkább tanítottam, motiváltam, vezettem őket és próbáltam úgy irányítani, hogy maguk válasszák azt amit szerettem volna elérni. Sokszor beadtam a derekam, mert jobban szerettem őket, hogy az akaratukat letörjem.

Megölni???

Vagy csak megverni is?

Kiabálni rájuk?

Soha, eszembe sem jutott!

Nem ismered Te a saját istenedet...

2012. okt. 23. 03:32
 30/41 anonim ***** válasza:

Tudod azért mert régen és ma is az emberek babonásak voltak és minden tragédiánál valakit hibáztatni kellett, vagy saját bűneikre is kerestek egy bűnbakot mint a sátán kitaláció is. Az nem jelenti azt hogy a Teremtő ERŐK bántalmazták volna az életet bármikor is SŐT régen is ma is óvják, SŐT még a lehetőséghez képest a Sátánnak nevezett és az isteni is figyelmezteti az életet a sugárzásával mielőtt, katasztrófa történne. pl egy óceán alatti földrengésre -sunamit okozva, -egy földrengés amitől egy város dőlhet romba.

Egy probléma van hogy az ember talán soha nem figyelt oda a természet eme figyelmeztetésére. Vígan sütteti a hasát amig el nem sodorja egy sunami!

Azt se érti, hogy a saját kutyája miért nyugtalan, és nem veszi észre, hogy a távol és közel minden állat eltűnt, mert ŐK megérzik, és lehet hogy hallanak, látnak olyan fantasztikumot amit az ember nem.

Bár nagyon ritkán éltek, ilyen képességű emberek. Csak nem mindent értettek meg, illetve másképp túl fantáziálták azt amit tapasztaltak.

De a Teremtő ERŐK Soha nem bántották az életet és nem is biztatták az embert életellenes dologra.

Az embernek sajátja hogy másokra hárítja a felelősséget, másokat vádol azzal amit ő követett el. Vagy beleképzel minden marhaságot egy természetes okba.

2012. okt. 23. 08:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!