Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények istene a...

Zsizsik666 kérdése:

A keresztények istene a biblia szerint miért követett el annyi rossz dolgot az emberrel?

Figyelt kérdés

Pl. özönvíz, az emberek elátkozása, mikor ettek a tiltott gyümölcsből, büntetések, gyilkosságok. A biblia tele van ezekkel.

Ittb egy link, nézzétek meg utána válaszoljatok:

[link]

Szóval a keresztények istene jó akkor, és ha igen, ezt miért gondoljátok? hiszen nem lehet valaki 100 százalék jó, ha rosszra is képes, ahogy az ember sem az. Akkor nálunk is lehetne, embereknél Hitler jó ember.

Vagy rosszindulatú az isten? Vagy semleges?

Megint nem fikázni akarom a vallást, csak előző kérdésemnél érthető válaszokat adtatok,el is fogadtam meg is értettem, hogy újítva lett a vallás, stb., szóval akkor gondolom most is tudtok rendes választ adni. :)

2012. okt. 20. 15:54
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Az özönvíz pedig a Föld akkori, természetes változásaihoz tartozott. Tudomásul kell venni, hogy a bolygónk egy univerzumi termék változik majd kiég megszűnik élő bolygó lenni de addig, ez a folyamat fokozatosan történik. De nem a Teremtők okoznak bármit is.

Az ember se felelős a szervezetében zajló természetes folyamatok miatt. Igy a Teremtőt se lehet okolni a természeti változások miatt.

2012. okt. 23. 08:45
 32/41 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Egyszer többesszámban írod "teremtők" aztán meg azt írod Teremtő.

Teremtő csak egy van a mennyei Atya. S mint már írtam az özönvizet a Teremtő idézte elő. De még egy özönvíz nem lesz a Földön.

nneddudgi!

Sátán egy bukott angyal. Az angyalok is ugyan úgy szabad akarattal rendelkeznek mint az emberek.

Sátán megirigyelte az imádatot amit a többi angyal mutatott be Istennek. Azt akarta hogy őt is imádják.

Nem Isten teremtette ilyennek ,gonosznak. Később lett azzá.

Ezékiel 28:15 Feddhetetlen életű voltál teremtésed napjától fogva, míg álnokság nem lett található benned.

2012. okt. 23. 10:58
 33/41 A kérdező kommentje:

"Sátán egy bukott angyal. Az angyalok is ugyan úgy szabad akarattal rendelkeznek mint az emberek. "

Nekem semmi értelme úgy a szabad akarat fogalmának, ha utána büntetést kap érte, előtte meg megfélemlítést.

2012. okt. 23. 11:17
 34/41 nagylzs ***** válasza:
86%

> Nekem semmi értelme úgy a szabad akarat fogalmának, ha utána büntetést kap érte, előtte meg megfélemlítést.

A szabad akarat nem egyezik meg az egyéni önkényességgel. Az Élet tökéletesen igazságos. Ennek egy megnyilvánulása, hogy a tetteidnek következménye van, és hogy ezekért vállalnod kell a felelősséget. Ha olyat teszel (szabad akaratodból) ami másoknak árt, akkor annak másokra és rád nézve is negatív következménye lesz. Ha olyat teszel ami segíti az egységet, akkor pozitív következménye lesz.

A "büntetés" az igazából a következmények hatása, és nem az a célja hogy az emberek féljenek cselekedni. Éppen ellenkezőleg. Maga az élet csupa aktivitás. Aki passzív, az nem annyira él, mint aki aktív. És bizonyos helyzetekben a passzivitás (például mások szenvedésének tétlen szemlélése) éppen úgy "bűn" mintha aktívan rosszat tennél.

Az a tény, hogy a cselekedeteidnek (sőt még az érzéseidnek és a gondolataidnak is) következménye van, nincs ellentétben a szabad akarattal. Éppen a szabadság az ami lehetővé teszi számodra a cselekvést. Az általad büntetésnek nevezett dolog az nem a szabad akarat következménye, hanem az ember tévedésének következménye.

2012. okt. 23. 11:42
 35/41 anonim ***** válasza:

Igazad van kérdező. Az élet szabad akarattal teremtetett. És vallások rögeszméje csak a büntetés-- igy kívánták megfélemlíteni az éhes tömegeket-- lassan oda jut az ország hogy itt is szükséges a vallásos megfélemlítés annyi lett a szegény nélkülöző ember sajnos.

Nincs Sátán se ördög-- valamikor láthatta valaki ezt a fajta jelenést" és megijedt tőle kitalálva a rossz szellemet. Másik hasonló képességű pedig a halál szellemének feltételezte.

Való igaz két Teremtő energia létezik, mint szellemi.

teremtők, törvények ezen a Földön, de nem büntetnek és nem bántják az életet. Alkottak és eltávolodtak tisztes távolságra tőlünk a természettől csak a kisugárzásuk viszont megmaradt és éltető.

Az egyik inkább az ERŐT képviseli a másik a SZELLEMET.

Válaszolva valamelyikőtöknek,- ezért írtam hol kettőt hol egyet-- A szellemi Isten az felelne meg a törvény hozónak inkább. ha viszont büntetni kellene a világunkat akkor viszont csak együtt tennék -- DE INKÁBB SOHA NE TÖRTÉNJEN MEG, mert olyan hatalmas Energiák!

2012. okt. 24. 00:47
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

@ nagylzs

Gratula! Tleg! Jobban talán nem is lehetne megfogalmazni.

@ Zsizsik666 ( Kérdezô )

"utána büntetést kap érte, előtte meg megfélemlítést."

Pont, hogy nem!

Olvasd mégegyszer!

"elébed tettem az életet és a halált, az áldást és az átkot! Válaszd tehát az életet, azért hogy életben maradj, te és magzatod," ( 5Móz 30:19 )

ELÔBB az élet et és az áldást mondja, mint választhatót, csak azután a masikat, de rögtön: "Válaszd tehát az életet, ..." és már nem is mondja, hogy mit ne.

Az Édenben is, elôbb azt nem idéztem, de vehetted volna a fáradtságot, hogy megnézd ( könyvben, vagy a neten pl [link] ) mielôtt a tiltást mondja, elôbb azt, hogy minden mást szabad:

"... A kert minden fájáról szabadon ehetel." ( 1Móz 2:16 )

Csak ezután jön a két fa tiltása.

Nem gyôzöm hangsúlyozni, mennyivel könnyebb a Bibliát megérteni, HA ELOLVASOD. :)

( Persze, az avatott magyarázat többnyire nem nélkülözhetô, az elôzôben linkeltem ilyet a Mózes öt könyvéhez, a Biblia többi részéhez találsz pl a www.zsido.com -on ( könyvtár - ill. a www.zsido.hu -n

@ tzolko :

"Kedves Meduddgi!

(Fura név) "

1) hibásan másoltad le.

2) Lásd: [link] vagy [link] vagy [link]

"Szerinted akkor Isten a Sátán hóhéra? "

Fuss neki mégegyszer!

@ mami

Néhány vallás egész jól ki van találva többezer éve. Attól tartok, felesleges fáradozás újat kiltalálni.

Tölbbet nyern+el, ha vmelyik meglevôt próbálnád megérteni. Nem kispekulálni, hanem megérteni azt ami le van írva.

Persze, ahhoz meg kellene tanulni olvasni is, nem csak írni.

@ tegnap 10:58:

"Sátán egy bukott angyal."

Nem. A héber szót שָּׂטָן עֹמֵד ( szátán oméd ) fordítják pl vádló angyalnak. A Sátán az amit korábban írtam: I-ten teremtménye, hogy próbára tegye az ambert. Kísértés nélkül nincs értéke a jónak.

"Ezékiel 28:15" - ez a rész egy EMBERrôl szól, nem a Sátánról.

2012. okt. 24. 13:15
 37/41 A kérdező kommentje:
Olvastam a bibliát, de már rég volt, nem emlékszem, meg unalmas is volt. Ami untat, arra nem emlékszem.
2012. okt. 24. 14:19
 38/41 anonim ***** válasza:

Vidiripi

nneddudgi!

Igen így a pontos azt jelenti vádló.

Ezékiel 28:15 Tévedtem!

2012. okt. 24. 17:39
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha unalmasnak találtad, bizonyára nem elég jól olvastad. Talán akkor régen még nem tudtál elég jól olvasni.

Amúgy, talán tudod, a Mózes öt könyvét és néhány poetai fejezetet minden évben végigolvasunk, a szombati I-tentisztelet központi része a Tóraolvasás. Amikor a végére értünk ( a Sátrak Ünnepének utolsó napja után ), akkor rögtön, még azon az I-tentiszteleten ) kezdjük elôlrôl. És örülünk, ez egy külön ünnep, a Tóra Örömünnepe.

Mellesleg fiam 8 éves korában majd a körmét rágta idônként izgalmában. Igaz, ô akkor a Larousse Képes Bibliát olvasgatta, de ha olyan unalmas lenne, a Larousse se tudott volna varázsolni belôle. Egyébként megpróbálkozhatsz vele ( a Larousse -al ) Te is. Hogy mirôl szól, az abból is kiderül és az is, hogy hogy is van I-tennel meg a Sátánnal. Kiadás elôtt jóváhagyták a francia keresztény egyházak püspöki konferenciái és az orsz fôrabbi. Persze, jobb könyvtárban, vagy a boltban "potyázni", mert én még az átkosban vettem, de már akkor se volt olcsó.

2012. okt. 25. 02:31
 40/41 anonim ***** válasza:
0%

nneddudgi, az összes vallást a törzsi hitvilágot végig böngésztem csak azért mit találhatok benne közöst azzal, amit ÉN tapasztaltam meg.

Amit leírtam, az saját megtapasztaláson alapszik, amit a sokféle hitvilág tartalmaz, annak is egy-egy részlete embereknek megtapasztalásán alapszik.

De van egy nagy különbség annak értése majd elmesélése között és pedig az hogy én a XX. századi tudással és ehhez az emberi test és lélek biológiai ismeretével is rendelkezem.

Ezért van az hogy megtapasztaltak valami félelmetes jelenést a hasonló képességű emberek, vagy machinációval elért képességgel és megijedtek ebből lett az ördög vagy a halál szelleme képzett.

Aztán megtapasztalhattak DE nagyon ritkán, valami csodálatos jelenést- fehéret és ebből született az angyalok meséje... amelyet aztán generációkon keresztül meséltek és közben fantáziával kiegészítették...

De soha nem tudták meghatározni mi a lélek, vagy mi is tulajdonképpen Isten-- csak fogalmak maradtak.

Amit igyekeztek meghatározni ábrázolni az az ördög volt a fő bűnös, hisz a bűnbakot csak megkellet teremteni aki miatt az ember gazemberré vált, -nem igaz?

2012. okt. 25. 22:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!