Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták! Rátok melyik...

Kedves ateisták! Rátok melyik pont a legjellemzőbb?

Figyelt kérdés

1.) Én mint ember felsőbbrendű vagyok az állatoknál

2.) Én mint egyén mindenkinél felsőbbrendű vagyok, embereknél is

3.) Csak az embereknél vagyok felsőbbrendű, az állatoknál nem

4.) Én mint ember csak egy buta állat vagyok a sok közül és jelentéktelen a többi emberrel együtt.

5.) Én egy szerencsétlen, jelentéktelen ember vagyok, nem úgy mint a többi ember, még jó hogy az állatok butábbak.

6.) Mindenkinél jelentéktelenebb vagyok.

7.) Én mint ember a természet értékes része vagyok a többi élőlénnyel együtt.

Én úgy gondolom, hogy a legegészségesebb válasz az utolsó.

Ti mit gondoltok?

Habár szerintem nem lehet azt mondani, hogy mind egyformák vagyunk. És bevallom, nem szívesen lennék egy szobában egy ragadozóval...

Azt is bevallom, hogy nem bánnám ha ők is békén hagynának.

Magyarázatokat is szívesen fogadok!

Ja és előre is köszönöm a normális hozzászólásokat!

2013. jún. 4. 17:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Én is az utolsót választanám :) de szerintem nem minden ateista gondolja így... Szerintem vannak vallásosak is akik így gondolják...
2013. jún. 4. 17:48
 2/20 anonim ***** válasza:
93%
Én úgy mondanám, hogy az egyetlen normális válasz az utolsó. Magamra viszont egyiket sem érzem jellemzőnek.
2013. jún. 4. 17:49
 3/20 anonim ***** válasza:
7.
2013. jún. 4. 17:55
 4/20 anonim ***** válasza:
93%

Mi az összefüggés az ateizmus és a felsorolt világnézetek köz9tt?

EGyébként egyik se de kétlem,hogy bárki más a 7esen kívül mást választana

2013. jún. 4. 18:22
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszi a választ mindenkinek!

Akik egyiket sem válaszoltak, ők mit mondanának?

Azért, az ateistákat kérdezem, mert tudni szerettem volna, hogy lesz-e, aki mást fog mondani, mint a hetes.

Mivel sok hívő állítólag jobban szereti magát, mint az állatokat. Ateistától pedig olvastam már olyat, hogy mind jelentéktelenek vagyunk.

Érdekelt, hogy hogyan gondolkodtok.

2013. jún. 4. 18:57
 6/20 anonim ***** válasza:
96%

Akkor én töröm meg a sort.Én a 4-esre szavazok.

Ezzel a hetessel egyedül az értékes szóval van bajom.Nincs olyan hogy "értékes".Minden fölösleges.Ha tudományosan nézzük minden fölösleges.Nincs olyan hogy értékes.

a négyesnél egyedül ezt a "buta" dolgot nem díjazom.Ez szubjektív kinek mi a buta.Tény hogy nem tudom elmondani a Pí 600. számjegyét,de ez szerintem nem olyan nagy butaság.

Poliateista

2013. jún. 4. 19:11
 7/20 Makoscsiga ***** válasza:
16%

"Nincs olyan hogy "értékes"."

Persze, hogy van. Aki ezt nem tudja, az valóban értéktelen tagja a társadalomnak.

"Ha tudományosan nézzük minden fölösleges."

Ez is hülyeség. Ez tipikus példája annak, hogy valakinek kalapács van a kezében, és mindent szögnek lát. A tudomány egy eszköz, amivel megérthetjük a világ működését. Ennyi. Se több, se kevesebb. Az, hogy az egyén, vagy a társadalom, vagy bármi számára valami hasznos-e, értékes-e, arra nem lehet választ várni a tudománytól. Ez olyan, mintha kalapáccsal akarnál processort készíteni.

2013. jún. 4. 19:29
 8/20 anonim ***** válasza:
93%

Hát ha azt vesszük 7...ha a földi életet nézzük. Mert ugye megvan mindennek a maga helye. Ha valamit kiveszünk, a rendszer összeomolhat.

Viszont az ember olyan pusztító tevékenységbe kezdett, hogy ki kéne egészíteni egy 8.) ponttal: én mint az ember, a Föld rákfenéje vagyok

Sajnos a Föld szempontjából az ember nem jelentéktelen, már számtalan faj kiirtását vitte végbe (és fenyegeti a saját létét is...főleg vallási okokból).

2013. jún. 4. 20:08
 9/20 anonim ***** válasza:
92%
7
2013. jún. 4. 20:09
 10/20 anonim ***** válasza:
11%

Katolikus vagyok, írtad, hogy mi felsőbbrendűnek tartjuk magunkat az állatoknál. Igen, a katolikusok szerint létezik a létpiramis a földi élőlények számára, és ennek csúcsán kizárólag az ember áll.

Isten fölötte áll a létpiramisnak,

az angyalok, a kerubok és Isten más szolgái is kívül állnak,

a sátán is kívül áll,

és szolgái, a démonok is kívül állnak.

2013. jún. 4. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!