Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha elvileg létezik Isten, és...

Ha elvileg létezik Isten, és befolyása van a földi életre, akkor: miért hal meg rákban a 35 éves jó ember, és a legaljasabb, legundorítóbb ember miért éli meg a 80-at is? Lent további példák.

Figyelt kérdés

Ha van Isten, miért:

-halnak meg az emberek különböző betegségekben naponta?

-léteznek egyáltalán ilyen szörnyű betegségek, mint a Dawn-kór?

-éheznek az Afrikában élő gyerekek, és miért halnak éhen több millióan, mielőtt betöltenék a 10 éves életkort?

Az ilyen, és hasonló kérdések merülnek fel bennem 16 évesként, kb 12 éves korom óta gondolom, hogy Isten nem létezik. Köszönöm a válaszokat.

2013. júl. 19. 15:36
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:

Kedves The Evil That Men Do!

E világ istene sátán. Tehát nem ő irányít mindent itt a földön. Nem Isten okolható a szenvedésért és a halálért, hanem Sátán. Istent nagyon is érdekli minden ember, még te is, épp ezért, lesz feltámadás is. Persze Isten nem erőlteti senkire rá, hogy higgyenek benne, így rád sem. De akkor ne Istent hibáztasd mindezekért, hanem a mindent létrehozó nagy VÉLETLENT.

2013. júl. 25. 17:24
 62/70 anonim ***** válasza:
84%

Én nem hibáztatom Istent, mert nem létezik.

Pont ez a lényeg, hogy nem hibáztatok semmit.

A világ olyan, amilyenné teszük, hiába próbáljuk mindenféle tündérmesékkel, mint a vallás elfedni az igazságot.

2013. júl. 25. 17:46
 63/70 anonim válasza:
80%

Kedves The Evil That Men Do, hagyjad szerintem az egészet, a hívők túlságosan agymosottak ahhoz, kérdéseket feltegyenek a hittel, vallással kapcsolatban. Szerintem nem ismerik professzor Richard Dawkinst, nekem személyesen egyik kedvencem Dr. Neil deGrass Tyson mellett. Nagyszerű vitákat lehet figyelemmel kLsérni a Youtubon, aki tud angolul, az tegye meg, ott nagyszerűen meg lehet érteni mi a baj a vallással, a vallásosokkal és gondolkodásmódjukkal és miért tudja a tudomány megcáfolni a hitelességét.

Kérdező, neked annyit, én a 30 évem alatt megtanultam,hogy a legnehezebb a vak hívőt bármiről is meggyőzni, mert a hit erőt ad, reményt, remény nélkül az ember depressziós, beteg, gyenge. Az embereknek pszichológiailag valóban szükségük van ezekre az erős érzelmekre, a tulvilágban való hit pedig ezt megadja. Ők már tudatalatt sem tudják ezt elereszteni. Az érzelmek nagyon sokszor felürírják a racionalitást.

Végül egy remek idézet.

"A legnagyobb bűn az emberi elme ellen, hinni valamiben amire nincs bizonyíték. "

2013. aug. 1. 03:18
 64/70 mustafa33 ***** válasza:
64%
Amire bizonyíték van azt tudjuk, nem hisszük. Hinni, csak azt lehet amire nincs bizonyíték.
2013. aug. 1. 04:50
 65/70 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz.
2013. aug. 1. 07:24
 66/70 mustafa33 ***** válasza:
Ohm törvényét hiszed, vagy tudod? Pythagoras tételét hiszed, vagy tudod? Hiszed, hogy van gravitáció? Vagy tudod, hogy van gravitáció?....
2013. aug. 1. 19:15
 67/70 mustafa33 ***** válasza:
Tudod, hogy van menyország, vagy hiszed? Tudod, hogy van Isten, vagy hiszed? Tudod, hogy vannak angyalok, vagy hiszed?...
2013. aug. 1. 19:17
 68/70 anonim ***** válasza:
19%

The Evil That Men Do!

Egy másik kérdésben részleteztem, hogy miért van rossz a világban. A sátán miatt, az ő léte pedig törvényszerű, mert az, hogy valaki Isten ellen lázadjon a sok angyal közül, törvényszerű. Ha nem lenne az, Isten nem engedte volna meg. A végítéletkor lesz végleg eltávolítva, azonban az nem jöhet el túl korán, előbb az emereknek meg kell ismerniük a bűnt és hogy az szenvedést hoz. Aki ezt megtanulja, az képes lesz nem lázadni Isten ellen a végítélet után. A többiek elkárhoznak.

2013. aug. 1. 22:49
 69/70 anonim ***** válasza:
85%

Jajj... Baromságokat én is tudnék írni mindenhova, hogy sátán meg loki, meg csupakabra.

Ezek csak iszonyú gyenge próbálkozások a hívõk részérõl, hogy mentsék az életképtelen kis istenüket...

Komolyan, felnõtt, értelmesnek tartott emberek, hogy hihetnek el ennyi baromságot??

2013. aug. 2. 07:42
 70/70 világvége1 ***** válasza:
A betegségek velejárói a tökéletlen fizikai világoknak. Nem lehet őket másképp megalkotni. Jók nem éheznek.
2020. jún. 24. 23:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!