Ha elvileg létezik Isten, és befolyása van a földi életre, akkor: miért hal meg rákban a 35 éves jó ember, és a legaljasabb, legundorítóbb ember miért éli meg a 80-at is? Lent további példák.
Ha van Isten, miért:
-halnak meg az emberek különböző betegségekben naponta?
-léteznek egyáltalán ilyen szörnyű betegségek, mint a Dawn-kór?
-éheznek az Afrikában élő gyerekek, és miért halnak éhen több millióan, mielőtt betöltenék a 10 éves életkort?
Az ilyen, és hasonló kérdések merülnek fel bennem 16 évesként, kb 12 éves korom óta gondolom, hogy Isten nem létezik. Köszönöm a válaszokat.
Én nem nézek le senkit a hite miatt, mindenki azt hisz, amit akar...
Én hiszek Istenben, de most arról ő tehet, hogy valaki meghal???
Hát nagyon nem!!!
Később még kifejtem, hogyan értelmezem ezt...
Lehet, hogy The Evil... hülyeségeket mond,de legalább ízlése az van...
Up the Irons!!!
Amúgy, kedves kérdező, ezekkel a kérdésekkel az a baj, hogy csak azt éred el velük, hogy a hívők meg az ateisták egy végtelen vitaháborút fognak vívni...
"Amúgy, kedves kérdező, ezekkel a kérdésekkel az a baj, hogy csak azt éred el velük, hogy a hívők meg az ateisták egy végtelen vitaháborút fognak vívni..."
A hívők az évszázadok során már úgyis megszokták a háborúkat, amiket mellesleg ők provokáltak ki és "szent háború" néven indítottak ;D Dicsőség a magasságos és kegyelmes atyaúristennek ezekért is :D
kalapácsos ember!
Nem arról van szó, hogy elhinném, hogy a bibliaitörténetek valóban megtörténtek. Szerintem ugyanis ez lényegtelen, így nem is formálok véleményt. Ezen történetekben mindig az a lényeg, hogy mit tanulunk isten természetéről, az emberekről, az emberek egymáshoz fűződő viszonyáról és hogy ez miképp lenne helyes, illetve ember és Isten viszonyáról, és hogy az miképp lenne helyes. Ez a lényeg, nem az, hogy megtörténtek-e, igazából engem az nem is izgat,pusztán azt mondom, hogy nem 0 a valószínűsége, hogy megtörténtek.
A bölcs emberekről pedig: a bölcs ember, mint te, megértik, amit írtam. Akik nem, annak marad a lepontozás, amiből mellesleg nem nagyon lehet semmire következtetni, hiszen 4 ember véleménye nem túl reprezentatív.
Isten létére és nem létére a valószínűség pedig épp fordítva oszlik meg, ennek ellenére a hívők és nem hívők aránya nem ezt mutatja. Hát erre is van magyarázat, ami persze nem tetszene.
Kedves töfikém!
"Isten létére és nem létére a valószínűség pedig épp fordítva oszlik meg"
Azt hiszem, hogy ez az a kérdés, amit alapvetően másképp látunk.
Ez má' nem semmi. Kár, hogy lemaradtam az elejéről. :o)
Kedves kérdező, olvasd át a Bibliát mielőtt felteszel egy Istenre vonatkozó kérdést, és máris másképpen fogod látni a világot.
Az Ószövetségi Isten (a teremtő) a ZSIDÓK istene. Ezt egypárszor ki is jelenti. Öl, pusztít, büntet, rombol ha kell. PL. apák bűnét NÉGY (4) nemzedéken át. Vízözön, dögvész, apály, árvíz nem számít. Számára minden megengedett (Hirosima kismiska hozzá képest).
Aztán Jön az Újszövetség rész Jézussal, akit "leküldött" a Földre, hogy megmentse az "emberiséget" (Miért kellet saját fiát megöletni, ha "egy legyintéssel" is elintézhetett volna. Mindenható, vagy nem?). Ez ám az igazi sztori. A Blikkben különkiadást adhatnának róla. - Jézus Mária fia akit megszállt a Szentlélek. Mária Anna leánya szintén a Szentlélektől fogant(vérfertőzés?). Jézus apai ágon (József) egyenes leszármazottja Ádámnak (lásd.Biblia). Jézus József fia vagy Istené?
Egy kis utánajárással rájössz, hogy Jézus "csodáit" más név alatt már egyszer véghezvitték. Jézus történeteit ma úgy mondanánk, hogy "jó reklámfogás", régebben ezt propaganda szövegnek nevezték.
kedves titak!
Hiába válaszolgatsz és olvasgatsz már évek óta a honlapon, a kereszténységről még mindig nem értettél meg semmit.
Hátha most:
a reformátusok szerint test testtől, lélek lélektől fogant, zéró vérfertőzés.
Mária senki szerint nem fogant a Szentlélektől. A katolikusok szerint a Szentlélek miatt áteredő bűn nélkül fogant, de nem a Szentlélektől. Jézus lelke a Fiú, és a katolikusok szerint a Szentlélek csodája képp Jézus szűzen fogant. Ezt keverik. A szeplőtelen fogantatás áteredő bűn nélkül fogantatást jelent, és CSAK MÁRIÁRA ÉS NEM JÉZUSRA vonatkozik. Jézus lelke, a Fiú, Isteni személy, rá alapból nem volt érvényes az áteredő bűn, minthogy Istenként taszítja a bűnt. Az ő teste pedig szűzen fogant, azaz csak Máriától, a Szentlélek csodája képpen.
Vérfertőzés itt sincs.
Kedves #56.
Köszönöm a kioktatást. Igaz nem lettem semmivel okosabb, de köszi. :)
Nagyon jól ismerem a református nézeteket, mivel én is annak nevelkedtem. Sajnos ma már a reformátusok között is az EMBER az Úr, elvetve mindent amit a reformáció adott!!!
Máriáról meg csak annyit: olvasd el Joachim és Anna (Mária szülei) történetét.Margóra még megjegyzem, hogy Anna (Mária anyja) valószínűleg egy "kicsit" fogyatékos lehetett, mivel a később született 2 lányát is Máriának nevezte el.
"Volt egy ember, elvesztette az édesanyját, aztán az édesapját, majd a testvéreit. Nem egyből Istent kezdte el okolni a nagy vesztesége miatt, mint ahogy sokan mások teszik. Nem tudta felfogni miért van ennyi igazságtalanság ebben a világban, így elkezdte keresni az okát. Rátalált a Bibliára és megtudta az igazságot. Megtudta, hogy valójában e világ istene Sátán és jelenleg ő uralkodik az egész világ felett. Megértette, hogy nem okolhatja Istent, mert nem ő a felelős a betegségek, gyilkosságok és a világban lévő rossz dolgok miatt."
Ó persze, meg a kisf#szom...
Isten teremtett mindent, isten mindenható, isten tud mindenről és isten irányít mindent, de az ártatlan emberek halálát pont leszarja, mert épp más dolga van, ugye?
Komolyan mondom, aki ezt bekajálja, annak komoly gondja van az agyával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!