Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha elvileg létezik Isten, és...

Ha elvileg létezik Isten, és befolyása van a földi életre, akkor: miért hal meg rákban a 35 éves jó ember, és a legaljasabb, legundorítóbb ember miért éli meg a 80-at is? Lent további példák.

Figyelt kérdés

Ha van Isten, miért:

-halnak meg az emberek különböző betegségekben naponta?

-léteznek egyáltalán ilyen szörnyű betegségek, mint a Dawn-kór?

-éheznek az Afrikában élő gyerekek, és miért halnak éhen több millióan, mielőtt betöltenék a 10 éves életkort?

Az ilyen, és hasonló kérdések merülnek fel bennem 16 évesként, kb 12 éves korom óta gondolom, hogy Isten nem létezik. Köszönöm a válaszokat.

2013. júl. 19. 15:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
56%

Egyébként valóban nem vagyok az a fajta, akit az erkölcs mintaképének tartanak manapság.

Én pl biztos lelökném a hülyéket a taigetoszról. :)

2013. júl. 19. 21:12
 32/70 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Egyelőre sem a halált, sem az életet nem tudjuk definiálni egzakt módon.

2013. júl. 19. 21:23
 33/70 anonim ***** válasza:
39%

Kedves 17-es válaszoló.

"csak egy almából ettek"

Bár nem tudjuk milyen gyümölcs volt, de nem is ez a lényeg.

Az pedig hogy hozzá nyúltak valamihez ami nem az övék, az nem csak egy étkezésről szólt.

egy részt meglopták a Teremtőt, más részt felülbírálták azt amit csak magának tartott meg.

Vagy is hogy mi a jó és a rossz, azt csak neki van joga eldönteni.

Az ördögfiókának pedig:

A megnyilvánulásod szerint ha engem elmeháborodottnak nevezel aki a halálra méltó, és a bezárásra, akkor Magadat, minek neveznéd, ezzel a jóságos stílusoddal.

Én nem minősítettelek, igazából nem is ismersz.

Más részt a "csaj" korszakból már régen kinőttem, és közelebb vagyok az 50.-hez mint a 40.-hez

Így inkább a Tyúkocska" szó ami rám illik, nem a csaj szó.

:D

Katy Weaver

2013. júl. 19. 22:03
 34/70 anonim válasza:
48%

Szia!

Pont a minap voltam temetésen, 36 éves volt az illető, akitől elbúcsúztunk, rákban halt meg.

Több éven keresztül egyházi iskolába jártam, eléggé félvállról vettem a vallást, a mai napon viszont valami különös érzés fogott meg. Az egésznek valahogy értelmét láttam, ehhez pedig azt kellett, hogy elveszítsem az egyik volt tanáromat. Talán, ha ma délután nem állom végig bőgve a temetést, nem is érzem át, hogy az emberek élete nem saját maguktól függ, hanem egy felsőbb erőtől. És ez a felsőbb erő az, amely tudja, hogy mikor mit kell cselekedni.

Afrikában a gyerekek nem Isten miatt éheznek, hanem azért, mert az emberek túl vannak szaporodva. A nagy globalizációnak se köszönhetünk semmiféle liberális értékeket, ugyanaz a séma áll fent, mint a rabszolgatartó ókorban. Ember embernek farkasa.

A betegségek nagy részét pedig ugyanúgy a világi hatalmak generálják, nem szeretnék belemenni az összeesküvés elméletekbe, de azért azon gondolkozz el, hogy például az aids és a rák sem magától pottyant a világba. Ez mind annak köszönhető, hogy az emberek túl sok mindent meg akarnak érteni a világ működéséről, néha már átesnek a ló túloldalára és biovírusokat generálnak. Akárcsak a H1N1, aminél az oltóanyagba a nem legyengített kórokozót rakták, hogy visszaszorítsák az adott területeken az emberi populációt. Ezek mind nagyhatalmi érdekek, csak az államok erről bőszen hallgatnak.

Zárásként pedig az élete során minden ember akkora terhet kap, amekkorát el tud viselni. Egyfajta próbatétel is ez, ami talán napjainkban azért lett durvább, mert az emberiség nagyon elkényelmesedett. Drasztikusan fog hangzani, de ha az embereket nem éri semmilyen lelki sokk, nem is fogják magukról azt hinni, hogy emberek. Csak gépek lennénk, ha nem tudnánk kimászni a nehéz helyzetekből, túlélési mechanizmus, amihez hit is szükséges, mert anélkül nem megy. Különben mi értelme lenne az életnek?

Meg honnan tudod, hogy az a gyerek, aki meghal 3 évesen, nem azért született e, hogy üzenetet adjon a családnak: példaképp, hogy halálával szeretetben megerősítse a két szülő kötelékét, mivel lehet, hogy előtte nagyon rossz viszonyban voltak. Sose tudhatod Isten tervét, attól, hogy valamit nem tudsz reálisan felfogni, vagy feldolgozni nem jelenti azt, hogy szükségképpen rossz.

2013. júl. 19. 22:17
 35/70 mustafa33 ***** válasza:
45%
Isten vagy nincs, vagy ha van akkor nem mindenható, vagy ha van és mindenható, akkor nem törődik velünk, de ha van és mindenható és törődik velünk, akkor nagyon nagyon kegyetlen.
2013. júl. 20. 00:07
 36/70 anonim ***** válasza:
61%

Azért, mert bűn van a világban. A bűn meg attól bűn, hogy szenvedést hoz. Egyébként stennek tervei vannak velünk földi életünkben, amit nem ismerünk. Sőt, a halál utáni végtelen hosszú élethez képest a véges földi élet semmit nem számít, így arra is kell fókuszálnunk, hogy mi lesz velünk akkor. A földön nincs igazság. Persze evilági életünket sem szabad elpazarolnunk, de főképp másokért kell élnünk.

Ez a világ nem igazságos, de azért nagyon sok jó van benne, arra kell koncentrálni.

Halál azért van a földön, hogy utána jöhessen az örök élet. Azok pedig, akik kevésbé vonhatóak felelősségre a bűneikért (értelmi fogyatékosság, alacsony életkor) kevésbé is lesznek felelősségre vonva, hiszen Isten igazságosan ítél. A hosszú élet sok lehetőséget ad a bűnbánatra, amire a bűnösnek szüksége lehet. Ezek mind Isten tervei, ő tudja, ki mit érdemel, ki térne meg, ha tovább élne, ki nem. ki az, akit jobban felelősségre lehet vonni, mert volt ideje, mégsem tért meg. Ő a mindentudó, ő tud mindent jobban.

Valaki írta, hogy " a másik érvük a sátán lesz figyeld meg".

Ez olyan, minthogy Pisti megkérdezi az osztálytársát, Józsit, hogy miért kapott karót a dogájára. Ő meg azt mondja: "Kérdezd meg a tanártól, de az a gyökér érve lesz, hogy 1+1 az 2".

2013. júl. 20. 00:25
 37/70 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy a hívők hogy tudnak ennyire logikátlanul és agymosottan gondolkodni. Fel nem foghatom. Mindent ki tudnak magyarázni :D az más kérdés, hogy ezek a magyarázatok még nagyobb zagyvaságok, mint az eredeti szöveg. És szerintetek ezt például hogy kell értelmezni a bibliából?

"Nem vesztem el a tízért."

"Ábrahám nem talált tíz jó embert Szodomában ezért a könyörületes úr isten elpusztította Szodomát és Gomorát a két bűnös várost. Ábrahám nem kérte az istent, hogy legalább a gyermekeket, csecsemőket kímélje meg és a könyörületes istent sem érdekelte, hogy mindenkit meg fog ölni. Pedig a gyermekek között csak akadt volna talán "tíz a jóból". De ő megölte egytől egyig mindet kénköves, tüzes esővel. Mózes I. könyve 18. rész 32. , Mózes I. könyve 19. rész "

2013. júl. 20. 01:43
 38/70 anonim ***** válasza:
30%
Nem értem, hogy az ateisták, hogy tudnak ennyire logikátlanul és agymosottan gondolkodni. Fel nem foghatom. Mindent ki tudnak magyarázni :D az más kérdés, hogy ezek a magyarázatok még nagyobb zagyvaságok, mint az eredeti gondolat.
2013. júl. 20. 01:46
 39/70 anonim ***** válasza:
61%

Egy büdös hívő ne beszéljen már logikáról mert az embernek a bicska kinyílik a zsebében.

Én az agymosott hívőktől, amíg tudománytagadók megvonnék mindenféle orvosi ellátást valamint nem vásárolhatnának semmilyen műszaki cikket, mint telefon, autó, tévé, számítógép.

Majd ha elkezdenek gondolkozni és nem szarják pofán azokat, akiknek mindent köszönhetnek (tudósok) visszatérhetünk arra, hogy esetleg szeretnének kapni ők is valamit...

2013. júl. 20. 08:01
 40/70 Pietrosol ***** válasza:
24%

The Evil That Men Do!

Arrogáns és korlátolt vagy, és ezzel nem akarlak megsérteni, csak megállapítottam.

Elvakult tudományrajongásodban, nyilván a tudomány mindenhatóságában hiszel. Jó!

Akkor legyen a tiéd minden, amit a tudomány megalkotott, de eddig elmentél mellette. Legyen a tiéd Hirosima, a taposóaknák, a gázrobbanások következtében leszakadt végtagok, a fajelméletek miatti népírtások, munkatáborok, stb...! Ezek is mind a tudomány alkotásai.

2013. júl. 20. 09:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!