Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha elvileg létezik Isten, és...

Ha elvileg létezik Isten, és befolyása van a földi életre, akkor: miért hal meg rákban a 35 éves jó ember, és a legaljasabb, legundorítóbb ember miért éli meg a 80-at is? Lent további példák.

Figyelt kérdés

Ha van Isten, miért:

-halnak meg az emberek különböző betegségekben naponta?

-léteznek egyáltalán ilyen szörnyű betegségek, mint a Dawn-kór?

-éheznek az Afrikában élő gyerekek, és miért halnak éhen több millióan, mielőtt betöltenék a 10 éves életkort?

Az ilyen, és hasonló kérdések merülnek fel bennem 16 évesként, kb 12 éves korom óta gondolom, hogy Isten nem létezik. Köszönöm a válaszokat.

2013. júl. 19. 15:36
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
82%

Mondjuk azért, mert a bibliai értelemben vett isten, ördög, stb nem léteznek. Ezt az emberek kétezer éve (sőt még több) találták ki, mert valahogy meg kellett magyarázni a megmagyarázhatatlan dolgokat. Azóta pedig egy sereg politikai és pénzügyi befolyást szerzett az egyház (egyházak), buta ember meg van bőven, dögivel. Hát csak tán nem hülyék lennének ezt a jó kis bizniszt feladni, amikor azóta már majdnem minden "tudományos" tétel megdőlt benne? Az ezo tévé és a többi baromság szerinted miért fut? Az emberi butaság, szegénység és kétségbeesettség miatt. Na de persze van ennek azért jó oldala is, mert közösséget kovácsol és embereket hoz össze, de ettől függetlenül egy a lényeg:

Mindenki magának alakítja a sorsát. Van, aki sajnos nem tudja, de akinek lehetősége van rá, ne istentől és egyéb kitalált dolgoktól várja a csodát, hanem igenis fektessen be energiát és küzdjön a céljaiért. Bocs a hosszú válaszért (és hogy kicsit eltértem a kérdéstől is) :)

2013. júl. 19. 18:21
 22/70 anonim ***** válasza:

"A legtöbb vallásos ember erkölcsileg meg sem közelíti az ateistákat."

Akkor te biztos nem vagy ateista.

2013. júl. 19. 20:08
 23/70 anonim ***** válasza:
70%

Kedves kérdező, ez a kérdés kábé kétezerszer volt már feltéve és kitárgyalva, jó lenne, ha megtanulnád használni a keresőt, így 16 évesen.

Ha a keresztény válasz érdekel, olvasd el a Bibliát, abban benne van a kérdésedre a válasz, ha meg ennyire nem érdekel, akkor hagyjad a fenébe az egészet.

2013. júl. 19. 20:17
 24/70 anonim ***** válasza:

""A legtöbb vallásos ember erkölcsileg meg sem közelíti az ateistákat."

Akkor te biztos nem vagy ateista."

Miért nem?

2013. júl. 19. 20:56
 25/70 anonim ***** válasza:
14%
Mert egy erkölcsi nulla vagy.
2013. júl. 19. 20:57
 26/70 anonim ***** válasza:
76%

:D :D :D :D

És ezt mi alapján állítod? :)

2013. júl. 19. 20:58
 27/70 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem azért mondja, mert nem vagy Isten báránya... akarom mondani birkája.
2013. júl. 19. 21:03
 28/70 anonim ***** válasza:

Szerinted mégis honnan? Más kérdésnél is olvastam a válaszaidat, kb. mind olyan, mint amit Katy-ről írtál. Nem bántásból mondtam egyébként, egyszerű ténymegállapítás.

Az ateisták biztos erkölcsös, előítéletmentes, és komoly emberek, te csak egy nagyon csúnya kivétel vagy.

2013. júl. 19. 21:03
 29/70 anonim ***** válasza:

Mit írtam Katyról, ami olyan csúnya?

Normális világban elmegyógyintézetbe zárnák azt a csajt.

2013. júl. 19. 21:06
 30/70 anonim ***** válasza:

27-es nyilvánvalóan azért, más okom tényleg nem volt rá, lebuktam.

A többi válaszod se volt magasabb szintű, te dolgod, csak megjegyeztem.

2013. júl. 19. 21:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!