Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, hogy volt?

Ateisták, hogy volt?

Figyelt kérdés

1.) Stephen Hawking amikor az ősrobbanást magyarázta, mondta hogy a semmiből lett egy nagy robbanás, és ezt a jelenséget akkor is megfigyelhetjük amikor kiöntünk egy pohár tejet, egy ezred másodpercig spontán megjelenik benne egy molekula... valahogy így volt, lehet hülyeséget írtam, de tej volt benne és kb. ez.

2.) Stephen Hawking azt mondta azért nem hisz mert a világ megteremtette magát (valami ilyesmit mondott) így nincs szükség Istenre, hogy megteremtse. De mi van ha Istennek nem csak az a dolga hogy világot teremtsen? Szerintetek ha létezne miket csinálna?

2013. júl. 6. 22:34
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

univerzum - uni verse - egy szó

:)

Dicsőség az Úrnak! :D

2013. júl. 8. 06:30
 32/43 anonim ***** válasza:

???

2013. júl. 8. 08:34
 33/43 anonim ***** válasza:
2013. júl. 8. 15:04
 34/43 anonim ***** válasza:

28-nak:

Nagyon egyszerű a magyarázat: Egy számítógépes játékban az ottani "lakók" azt hiszik nincs és nem is létezhet semmi a "világukon" kívül amit mondjuk egy programozó csapat hozott létre. Az aki a programban vagy játlkban van, nem képes kilépni onnan, ez számára fizikailag lehetetlen. Mégis, van egy csapat aki létrehozta ezt a világot és törvényeit. Ennyire egyszerűen létezhet valaki a mi ismert univerzumonkun KÍVÜL. Remélem érthető.

2013. júl. 9. 03:03
 35/43 anonim ***** válasza:

Ez eddig helyes és logikus megfogalmazás, de magában hordja a feloldást. Ha semmilyen módon nem érzékelik a program résztvevői a programozók világát, akkor azzal foglalkozniuk sem értelmes. Ez is ennyire egyszerű.

Másrészt azonban mind a programozók, mind a program résztvevői a legalsó szinten ugyanabban a világban vannak, ugyanolyan atomok, elektronok alkotják őket, végső soron a dimenziójuk is egy, a hardver, amiben a program fut, térben és időben van, amik között van kapcsolat. A törvények a programozót is kötik, korántsem tehet meg bármit, de elismerem, több lehetősége van. Ha a programozott világ értelmes lényei a megismerés olyan fokára jutnak, mindezt felismerhetik.

Mindezeken kívül mennél nagyobb az algoritmus, annál kisebb a programozók kontroll lehetősége és az továbbra sem magyarázott, a programozókat ki készítette, mert ugyanúgy tekinthetők ők is létrehozott algoritmusoknak, ahogy a fikció programozott lényei.

2013. júl. 9. 04:15
 36/43 anonim ***** válasza:
Valójában semmit sem magyaráztál, hiszen a programozók világát is meg kellett teremteni, Isten egy lépéssel arrébb tolódott, de továbbra sincs definiálva, csak egy programozói csapat és egy Intel core i7 laptop.
2013. júl. 9. 04:20
 37/43 anonim ***** válasza:
Itt nem is Isten bizonyítása volt a cél hanem az, hogy létezhet valami a mi világunkon kívül is. Hisz ez volt a feltevés. Ha elolvasnátok a 28-as kommentet, talán megértenétek. Ezzel a példával csak cáfoltam a 28-as választ. Ennyi.
2013. júl. 9. 05:29
 38/43 anonim ***** válasza:
De az ilyen őőő mesterséges intelligencia alapján, ugyan ezzel a programmal elég pontos csata/hadi szimulációt lehet csinálni. Nagyon érdekes lenne az elején,de az emberi találékonyság ezt a technológiát bevetné a háborúkban is szerintem. Valamint akár a lélek kérdése is lehet hogy megoldódna, vagy is ha a mesterséges világban a programozott emberek szintén vallásokat találnak ki és ugyanolyan mély érzelmeket mutatnak ki,mint mi igazi emberek, akkor ezután nem lehet azt mondani,hogy érzéseink nem csak kémiai folyamatok. Ha egy nem létező ember olyan mint mi és neki lelke akkor lehet nekünk sincs.
2013. júl. 9. 09:14
 39/43 anonim ***** válasza:

Én vagyok a #28,

Értem én, hogy te hogyan akartad bizonyítani az igazad, de ez megint téves, mivel a játék vagy szimuláció résztvevői is ugyan abban a világban vannak, mint mi. Szóval, ha lenne egy istenség, ami ugyanúgy "programozott" minket, akkor neki is ebben a világban kell lennie, szóval már itt megdől a feltevésed.

2013. júl. 9. 09:17
 40/43 anonim ***** válasza:

Ha egy nem létező ember olyan mint mi, és 'NINCS' neki lelke akkor lehet nekünk sincs.

(bocsi elírtam az utolsó mondatot,,,a fenti "NINCS" szóval olvassátok el a szöveget)

2013. júl. 9. 09:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!