Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, hogy volt?

Ateisták, hogy volt?

Figyelt kérdés

1.) Stephen Hawking amikor az ősrobbanást magyarázta, mondta hogy a semmiből lett egy nagy robbanás, és ezt a jelenséget akkor is megfigyelhetjük amikor kiöntünk egy pohár tejet, egy ezred másodpercig spontán megjelenik benne egy molekula... valahogy így volt, lehet hülyeséget írtam, de tej volt benne és kb. ez.

2.) Stephen Hawking azt mondta azért nem hisz mert a világ megteremtette magát (valami ilyesmit mondott) így nincs szükség Istenre, hogy megteremtse. De mi van ha Istennek nem csak az a dolga hogy világot teremtsen? Szerintetek ha létezne miket csinálna?

2013. júl. 6. 22:34
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

"Elvileg az univerzum tágul. A kérdés az, hogy hova?"

Az univerzumon kívül nincs se tér se idő, szóval, hogy hova ezzel értelmét veszti a kérdés, és egyre gyorsabban, Discoveryn láttam, hogy majd egyszer lesz a nagy reccs egyes fizikusok szerint, amikor szétszakad és elpárolog, de ez nem ma lesz...

2013. júl. 7. 14:30
 22/43 anonim ***** válasza:

A tudományos színvonal akkora, hogy ha nem vigyáztok, Nobel díj eső fog záporozni az égből, sőt egyenesen a mennyekből égi manna helyett...

:)

2013. júl. 7. 16:48
 23/43 anonim ***** válasza:
Utolsó: leírnád, hogy mivel van problémád, vagy esetleg hozzátehetnéd a saját véleményed, nyilván te vagy itt a legokosabb meg a legügyesebb(amit ezzel a mondatoddal kb. sugározni szerettél volna, de nem nagyon sikerült:)).
2013. júl. 7. 17:00
 24/43 anonim ***** válasza:
Na jó ez mind szép és jó, de nagyon eltértünk a tárgytól. VALAKI MONDJA MÁR EL, hogy Stephen Hawking mit mondott mert hát ez van a kérdésben. Én most naon kíváncsi lettem arra a tejes példára, mert így most nem nagyon látom értelmét. :D
2013. júl. 7. 17:25
 25/43 fairi1 ***** válasza:
100%

Morgan Freeman A Féreglyukon Át

Youtubon levő sorozatot érdemes nézni,ott foglalkoznak mindenféle kérdéssel:van-e örökkévalóság, végtelen-e az univerzum, mi az idő stb

Komoly félreértéseket az okozza, hogy ami mi semminek hiszünk,vagyis a vákuum valójában energiában gazdag és benne folyamatosan részecskék keletkeznek és persze azon nyomban megsemmisülnek. Ám ha elég időt vársz előbb-utóbb fog keletkezni egy részecske,és ha tényleg nagyon sok időt vársz,akkor elég sok részecske lesz.

Kvantummechanika megenged ilyen furcsaságokat is.

Morgan Freeman A Féreglyukon Át - S03E09 - Véget Ér-e Az Örökkévalóság

Emlékeim szerint itt foglalkoznak ilyen furcsaságokkal.

2013. júl. 7. 20:57
 26/43 anonim ***** válasza:
90%

Nos 15 éve a fizika hobbim. Tehát az elmélet pedig egyszerű. Ha az ősrobbanást nézed ez egy lánc reakció. Azaz az abszolút nulla ketté szakadása 1 re és -1 re. Nehéz felfogni ha nem mész bele mélyen. De mikor antianyagot hozunk létre akkor anyag is létrejön. Ezt már sikerült bizonyítani. A baj az hogy az antianyag és az anyag találkozásakor semmis lesz a kettő. Tehát az univerzum keletkezésekor ugyan annyi antianyag keletkezett mint anyag. A lényeg ha kiöntesz egy tejet az üvegbe keletkező részt tekinthetjük a létező tej ellentétjeként a nem létezőnek. A példa rossz. De nincs jobb egyszerű ábrázolási mód.

Azt is mondta azért nem hisz mert nincs helye egy ilyen lénynek az univerzumban. Azaz nem illik bele a képbe. Nem elég hogy nincs bizonyíték a létezésére még meg is szegi az univerzum szabályait egy esetleges „ISTEN” létezése. Nem maga a lény szegi meg a szabályokat. Hanem maga az hogy egy ilyen szuperlény hova kerül az univerzumba. Ez a baj, nincs helye benne. Ellentmond minden tudásunknak és logikának a létezése. Amellett hogy nincs a létezésére bizonyíték.

2013. júl. 7. 21:48
 27/43 anonim ***** válasza:
És ki mondta, hogy az univerzumban van, vagy meg kell felelnie a fizika törvényeinek?
2013. júl. 7. 22:35
 28/43 anonim ***** válasza:
Mert, szerinted hogyan létezhet mindenen kívül? Annak simán nincs értelme, mivel nem a "korlátolt emberi agyunk" nem képes felfogni a mindenen kívül való létezést, hanem ez szimplán nem lehetséges. Előbb be kéne bizonyítani, hogy egyáltalán lehetséges ez, nem mindig nekünk kéne mindent bizonyítani, nektek meg minden elintézni egy "mindenható" legyintéssel!
2013. júl. 7. 23:31
 29/43 anonim ***** válasza:

"Mert, szerinted hogyan létezhet mindenen kívül?"

ezt most így nem értem..

nektek meg minden elintézni egy "mindenható" legyintéssel!

Ha a nektek-be a vallásos van, hát nem vagyok vallásos, én se istenről beszéltem. Sőt lehet, hogy nincs de lehet hogy igen.. Szerintem felesleges ezen vitatkozni, egy ember úgyis "korlátolt agyú" ehhez, hogy biztosra válaszoljon/kiderítse.

2013. júl. 7. 23:56
 30/43 anonim ***** válasza:

Kedves #29

Itt van: "És ki mondta, hogy az univerzumban van, vagy meg kell felelnie a fizika törvényeinek?"

Az univerzum magába foglal mindent. Ha van valami, amiről mi azt hisszük, hogy nincs az univerzumban, az is benne kell, hogy legyen. Legyen ez uni- vagy multiverzum.

A fizika törvényeinek meg csak igen kivételes esetben lehet ellentmondani, mivel súlyos következményekkel jár.

Azt meg nem tudtam, hogy te nem vagy vallásos, nekik szántam azt a mondatot akkor is, amikor megírtam, ha rád nem vonatkozik, nekem úgy is jó.

2013. júl. 8. 06:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!