Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, hogy volt?

Ateisták, hogy volt?

Figyelt kérdés

1.) Stephen Hawking amikor az ősrobbanást magyarázta, mondta hogy a semmiből lett egy nagy robbanás, és ezt a jelenséget akkor is megfigyelhetjük amikor kiöntünk egy pohár tejet, egy ezred másodpercig spontán megjelenik benne egy molekula... valahogy így volt, lehet hülyeséget írtam, de tej volt benne és kb. ez.

2.) Stephen Hawking azt mondta azért nem hisz mert a világ megteremtette magát (valami ilyesmit mondott) így nincs szükség Istenre, hogy megteremtse. De mi van ha Istennek nem csak az a dolga hogy világot teremtsen? Szerintetek ha létezne miket csinálna?

2013. júl. 6. 22:34
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:

1. Ez nekem kimaradt. Erről nem tudok nyilatkozni, ha bemutatnád a tejes példa forrását, az sokat segítene.

2. "De mi van ha Istennek nem csak az a dolga hogy világot teremtsen?"

Akkor a ténykedései közvetlen hatása mérhető eredménnyel járna. Például forrás nélküli megmagyarázhatatlan erőhatások.

2. "Szerintetek ha létezne miket csinálna?"

Ha most azt várod, hogy képzeljünk el egy istent és mondjuk meg miket csinálna, az elég értelmetlen, egy elképzelt isten olyasmit csinál, amit elképzelünk.

2013. júl. 7. 08:59
 12/43 anonim ***** válasza:

Az a gond,hogy mi emberek a saját tapasztalati világunk és fogalmain rabjai vagyunk és mindenben értelmet keresünk.

[link]

Pl hogy fogod fel azt,hogy egy részecskéből 'elméletileg' akármennyi lehet a tér egy pontján?

Szóval szerintem istenről azért kár beszélni,mert lehet kívül van az univerzumon, vagy az univerzum isten álma ,akármi, akkor se tudunk vele mit kezdeni.

A nagy bummal tudtunk mit kezdeni,mert pár dologra magyarázatot adott..

2013. júl. 7. 10:34
 13/43 anonim ***** válasza:

Én is saját elmélettel állnék elő.

1.)

Elvileg az univerzum tágul. A kérdés az, hogy hova? Tegyük fel, hogy van egy 2cm széles, 2cm magas, és 2cm hosszú univerzumunk. Ha ez el kezd tágulni, akkor hova fog tágulni? A 2cm-es határon kívül mi van? Szerintem a határon kívül semmi sincsen, és a semmibe tágul bele az univerzumunk. De akkor a semmiből mi lesz? Elvileg anyag nem veszik el, csak átalakul. Lehetséges, hogy a semmiből mégis lesz valami? Akkor lehet, hogy a semmiből tényleg létrejött az ősrobbanás, és vele együtt a mai világunk?:) Érdekes kérdések... Így a semmiből jöhet létre valami, ami elég sok kérdést megválaszolna. Az a gond, hogy ez még csak elmélet, mert a semmit nem nagyon lehet megfigyelni. :D

2013. júl. 7. 12:03
 14/43 anonim ***** válasza:
Az általunk nevezett semmi is valami,amiben az univerzum tágul,mert akkor az nem semmi?:)
2013. júl. 7. 12:15
 15/43 anonim ***** válasza:
43%

"Így a semmiből jöhet létre valami"

Érdekes az elméleted, #13-as, de legyen már gömb az a mi kis univerzumunk!

Nemrég hallottam a Cern egy fizikusát. "Megtaláltuk a semmit, és Higgs bozonnak neveztük el"- vetítette egy rajzos viccen.

[link]

És tényleg.

A Védák,a buddhista filozófiák a Zen, a skolasztikusok, az összes vallás misztikusai ugyan évszázadok óta mondják. Na de. Bizonyítani nem tudják, a buták.

Zsid11,1-3 A hit pedig alapja annak, amit remélünk, bizonyítéka annak, amit nem látunk.

A régiek erről tettek tanúságot.A hit által ismerjük meg, hogy a világot Isten igéje alkotta, s a nem látható dolgokból lett mindaz, ami látható.

Jn1,1-3 Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.

Pax et bonum!

-a.anna-

2013. júl. 7. 12:23
 16/43 anonim ***** válasza:

Apcsel 17

27. Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem:

28. Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk; miképen a költőitek közül is mondották némelyek: Mert az ő nemzetsége is vagyunk.

Istent nem kellett megteremteni. Isten teremtette az időt is. Ha nem ő teremtette, hanem függ tőle, akkor lehetne Istennek, mindenhatónak, örökkévalónak hívni? Kétséges. Felfoghatjuk? Ez is kétséges. Mindenesetre mi be vagyunk zárva az idő és a tér fogságába, Isten nincs, ez biztos. Ő felette áll mindentől. Minden tőle függ, általa áll fent. Mindenesetre elgondolkodtató az idézett Apcsel 17, hogy benne vagyunk, mozgunk, élünk. Nem egy kívülállóról van szó.

2013. júl. 7. 12:41
 17/43 anonim ***** válasza:

"Elvileg az univerzum tágul. A kérdés az, hogy hova?"

Ehhez tudni kellene, hogy mi is az a tér pontosan (esetleg mi okozza) és egyáltalán létezik-e vagy magát a semmit nevezzük annak. Hiszen a semmi lehet attól még semmi, hogy van benne valami.

Szerintem ésszerűbb úgy felfogni a tágulást, hogy nem a tér tágul, hanem a "benne lévő" objektumok távolodnak a semmiben.

A tágulás is elég hülye szó, mert nekem a nyújtás jut eszembe róla. De úgy tudom jelenthet bővülést is. De akkor hol bővül? Nyilván nem arra kell gondolni, hogy a végén.

Gyakorlatilag vagy bárhol vagy a pontból, ahonnan a hipotézis szerint származik.

De ha bárhol csak úgy létrejöhet valami, akkor még a hupikék törpikék is létezhetnek és bármikor felrobbanhatunk csak úgy véletlen.

A legésszerűbb talán az a következtetés lenne, hogy az ősrobbanásnak még nem lett vége. Vagy ami alapján a tudósok kihozták azt, hogy tágul az univerzum, úgy ahogy van nem igaz. Esetleg amit megfigyeltek más okozta.

Még a földön is találunk "új állatokat". Akkor nem kellene milliárd fényévre lévő dolgokról tényként beszélni.

2013. júl. 7. 13:18
 18/43 anonim ***** válasza:
Abban is biztos vagyok, hogy pl. a föld abszolút középpontjában, megváltozna a véleményetek a tér fogalmáról.
2013. júl. 7. 13:30
 19/43 anonim ***** válasza:
:D na, az tuti, Kárh.Mennyo. :)))) -aa-
2013. júl. 7. 13:32
 20/43 anonim ***** válasza:

Ézs 42,5 Így szól az Úr Isten, a ki az egeket teremté és kifeszíté...

Ézs 40,22 ...ki az egeket kiterjeszti mint egy kárpitot, és kifeszíti, mint a sátort, lakásra;

Ez a táguló-világegyetem-teória másik oldala.

Én ebben hiszek. :)

2013. júl. 7. 13:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!