Miért van az hogy az ateisták nagy része panelban lakik?
Kedves Utolsó!
Nagyon tetszett a hozzászólásod. Vallásos vagyok ugyan, de majd minden szavával egyet értettem.
Lót lányainak történetét épp ma olvastam (újra), és igen az Ószövetségben vannak "érdekes" dolgok. Nem sokkal előtte például, mikor Noé egyik fiát azért űzik a szolgák közé, mert véletlen meglátja, amint az apja részegen meztelenül fekszik.
Egy mondattal nem értettem egyet csupán.
"Személy szerint, sosem értettem, hogy hogyan lehet a tudományt és a vallást összeegyeztetni."
Szerintem nem összeegyeztethetetlenek. Az ősrobbanást például (de ez csak az én személyes véleményem) az a pillanat lehet, amikor Isten megteremti a világot. A 6 napot pedig nem kell szó szerint venni, mert a Bibliában (ahogy a legtöbb irodalmi műben is) rengeteg dolog csak szimbolikus.
Utolsó!
Örülök, hogy egyet értünk, annak ellenére, hogy más a világszemléletünk. :3
Írtam is, hogy az személyes vélemény. Számomra érthetetlen, hogy lehet valaki például orvos és műthet, miközben 'Isten munkájába nem lehet belátásunk'. Da Vinci is titokban boncolt...
Én értem, hogy szimbólum Lót története, de maga Lót és a lányai keresztények voltak... Valamint Lót korábban mindenféle átgondolás nélkül odadobta volna lányait a város népének, csakhogy az angyalokat védje. Apai szeretet...
Igen, ezért is van az, hogy a mai keresztény tanításokhoz (keresztény életvitelhez) az Újszövetség sokkal közelebb áll. Ott már sokkal "humánusabbak" a dolgok.
Egyébként a vallás és a tudomány kapcsolatára van egy példám. Most találtam ki, szerintem egész jó lett. :)
Tegyük fel kisgyerekként játszol egy jó kis számítógépes játékkal. Élvezed, látod, hogy mi hogyan történik, nagyjából érted is a szabályokat. Majd sok-sok évvel később elvégezed a programozó szakot, szép lassan visszafejted a játék kódját, és szép lassan megismered a teljes forráskódot. Hogy pontosan mi hogy lett megvalósítva benne, hogy azt az élményt adja, amit gyerekként átéltél. Megtalálod benne az egész alapját adó matematikai összefüggéseket stb., és nagy sokára már teljesen megérted magát a játékot. De ettől még azt játékot valakinek meg kellett írnia, és hiába érted nem biztos, hogy létre tudsz hozni egy hasonlót.
Ha a te analógiád szerint megyünk, akkor a Biblia alapján viszont, a program készítője abban a pillanatban, hogy te visszafejted a kódot, visz is a rendőrségre...
A másikkal kapcsolatban pedig, vagy vegyék figyelembe az egészet, vagy egyáltalán ne használják. Ha elolvasok egy könyvet, nem mondhatom azt az írónak, hogy nem érdekel, hogy megölte a karakterét, számomra még él. (Hacsak nem vagyok filmrendező, ugye... XD)
"a program készítője abban a pillanatban, hogy te visszafejted a kódot, visz is a rendőrségre..."
Ezt a hasonlatot most nem értem. Isten tudtommal nem mondott olyat, hogy ne kutassa az ember a világot. És tudósként például gondolkodhatom úgy, hogy én elhiszem, hogy Isten teremtette a világot, csak azt kutatom, hogy hogyan.
Vagy a Bábel tornyára gondoltál?
Igen, nyilván nem lehet különválasztani. De olvasol egy igényesebb könyvet, ott is van jellemfejlődés. Isten az Újszövetségre már egy sokkal humánusabb és megértőbb Isten lett, aki sokkal kedvesebben bánik az emberekkel.
1) A kérdező legfeljebb takarítani jár egyetemre.
2) A kérdező valószínűleg a saját nyomorát vetíti ki, az általa gyűlölt ateistákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!