Miért van az hogy az ateisták nagy része panelban lakik?
Nekem ő sem az ismerősöm, szóval ennyit erről :P
A Biblia pedig csomó helyen írja, pl.: a melegeket, hazugokat, "varázslókat", bálványimádókat, stb. meg kell vetni, sokszor maga Isten öli meg őket, vagy megparancsolja a "népének"...
"pénzük szokott lenni de általában piára cigire vagy drogra költik. Szerintetek ez nem véletlen?"
Nem véletlen, az ateisták az ilyen mocskos élvezetekért élnek.
Szex, pia, drog, erőszak, lopás, hazudozás és még sorolhatnám hosszasan, ez az ateaizmus!
"Aki ezen az oldalon keresztény az nem ír olyat amiről fogalma sincs"
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
Nem is tudom, hol kezdjek bele, miután végigolvastam az összes kommentet. Egyenként kiemelni nem is lenne itt elég hely hozzá.
Ateista vagyok, ennek ellenére többször olvastam a Bibliát. Szeretek benne egy-két történetet, mert érdekesek, elgondolkodtatóak. De elhinni nem tudnám, az én számomra ezek csak mesék.
Személyes tapasztalatom volt, mikor gimnáziumban egy éve a Bibliát tanultuk, hogy az osztályban, én, a legnagyobb ateista anélkül, hogy elolvastam volna a szükséges forrásanyagot, emlékezetből megírtam hibátlanra a dolgozatot, míg azok, akikről az egész város tudja, hogy minden vasárnap templomba járnak, lusták voltak elolvasni azt az egy oldalt a szöveggyűjteményben, és egyeseket írtak. Témazárónál dettó. Kérdem én, nem ismerik, amiben hisznek? Ennyire lusták olvasni, hogy inkább vakon hisznek, semmint tisztában legyenek, miért ülnek órákat egy templomban és kihez imádkoznak?
Személy szerint, sosem értettem, hogy hogyan lehet a tudományt és a vallást összeegyeztetni. (Hacsak nem sátánista valaki. Most, aki felhördült, én a valódi sátánistákra gondolok, nem az ördögimádó szektásokra, igen. Ugyanis a valódi sátánisták Lucifert követik, aki a tudomány pártfogója.) Nekem két kedvenc tanárom is, a biológia-kémia és földrajz tanárom is vallásos, mindketten intelligensek, és jól oktatnak. Nem értem, két ilyen ember hogy tud hinni istenben. Nem ócsárlásként írom, ez csak egy kis személyes vélemény.
De visszatérve eredeti témámra, sokszor találkozom azzal, hogy valaki kereszténynek tartja magát, és fogalma sincs, miben hisz. A Bibliában vannak érdekes részek, amik nem hiszem, hogy követendőek lennének. Az Ószövetségben, miután elmenekültek Szodomából, Lót két lánya leitatja, majd 'hálnak' saját apjukkal, hogy gyerekük legyen tőle - és lesz is... (Gen 19, ha valaki nem hinné el)
Valamint ugye, a vérfertőzés mellett, elítélik a melegeket is. Sámuel 1. könyve, 18, Jonatán és Dávid első találkozása, és onnantól. A kettejük kapcsolata a Biblia alapján szerelem, a papok verziója szerint barátság, a semlegesek szerint 'mai napig tisztázatlan'.
Az pedig, hogy a keresztények tudatlanságból, és a tudás megszerzésére való törekvés teljes hiányából kiindulva több ezer ártatlan embert égettek el "boszorkányság" vádjával, tény. Ha tetszik, ha nem. Csak azért, mert valaki tudott valamit, csak azért, mert egy-két ember intelligens volt.
Persze, azt is hagy szögezzem le - a kereszténység és a keresztény egyház két külön dolog. Az egyházat mindig is a pénz érdekelte és a hatalom. Lásd: invesztitúra háborúk, a pápai állam háborúi az észak-itáliai városállamokért, X. Leó búcsúcédulái, keresztesháborúk... Lehetne még sorolni. És ez a mai napig így megy.
Nekem személy szerint semmi bajom a vallásos emberekkel, egy feltétellel - ne tukmálják rám a vallásukat, nem vagyok rá vevő. Semmilyen vallásra. Ez nem csak a keresztényekre vonatkozik, bár ők azok, akik a legjobban terjeszkedni szeretnének, minden águk.
Valamint a keresztények sem mind szent emberek, legyünk ezzel tisztában. Mint már említettem ismerőseimet, ők azok, akik a Facebookra minden péntek-szombat-vasárnap kiírják, milyen buliba mennek, hogy rúgnak be, hogy rúgtak be, mennyit hánytak, milyen másnaposak, stb... Az emberiség gyöngye. És mind dohányoznak is. Szóval ne kenjük ezeket az ateistákra. EZ intelligencia kérdése, az pedig egyéni dolog.
A tudásra kitérve pedig, két éve nyári angol nyelvi táborban voltam. Sajnos nem tudtam, hogy a meghívott amerikaiak mindegyike evangélikus, és ez át is hatotta a tábor hangulatát... A szüleim kissé aggódva hagytak ott, hogy mikor jöhetnek vissza értem. xD De nem ez a lényeg. Amit ebből ki akartam hozni, hogy ott beszélgettem két lánnyal, akikkel nagyon jóban voltam. Meséltem nekik, hogy igazából nincs bajom az ottléttel, mivel érdekelnek a vallások, úgy fogom fel az egészet, mint ha iskolában lennék. Meséltem nekik, milyen más vallásokról olvastam már, és hogy mennyire lenyűgöz például a buddhizmus. Erre ők kiakadtak, hogy a buddhizmus milyen véres és kegyetlen vallás... Fogalmuk sem volt, miről beszélnek. 16 és 18 évesek, és azt sem tudták, mi fán terem a buddhizmus. Kissé lesokkolt, hogy a lehető legbékésebb vallások egyikét brutálisnak hitték...
Dióhéjban ennyi lenne. Ha valamit kihagytam, arra úgy is fel fogják hívni a figyelmemet.
Á, meg is van.
A zsinatok. Hányszor írták újra, vettek ki és tettek hozzá a Bibliához, hogy úgy nézzen ki, mint ma? Több ezer hamisnak ítélt könyvet dobtak ki a Bibliából. Ha az egyház a maga képére formálta a Bibliát, akkor tegyük fel a kérdést - valóban elvezet Istenhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!