Szerintetek van Isten?
Hagyná hogy ezek a dolgok mennyenek ami a világban folyik.
Az emberek ölik egymást, az emberek kihasználnak másokat és a nyomorukbol hasznot húznak, éhinség van a világban sok helyen.
Igaz a hívök csoportosan imáskoznak ezekért az emberekért, de egy szelet kenyeret nem adnának nekik.
.A biblia nem azért íratatot meg hogy egymás kudarcát bizonygasuk általa vagy bele üljünk egy székbe és el játszuk VÁGÓ ISTVÁNT kérdez felelek,illetve igaz vagy hamis játékkal,
A kudarcot nem érzem józanész felöl ö megmagyaráza értelmes érvekel állításait.
Ha te kudarcot érzel helyes kezded felfogni miröl van szó.
A te állításaidnak nem sok értelme van mert ha kérdést tesznek fel nektek nem válaszoltok Vágo úrhoz hasonlitgatok, kibuvot kerestek meg hogy Találkoznod kellene Krisztussal.
Én találkozok vele szivesen hol találom?
Ezt gondoltam hogy hülyeség megkérdeznem :)
Na de mindegy kedves Lörinc ha kézel foghatót dolgot tudsz mutatni akkor rendben.
De ne gyere kérlek azzal hogy olvasak egy történelmi könyvet ami amugy is elég elferdìtett. Nem hogy még más szemel is nézem miközben olvasom.
Ennyi erövel én is arra kérlek vegyél elö egy Harry Potter könyvet és olvasd végig Merlin szemével :)
A sarkított kérdésre logikus a valódi magyarázat.
A Sátán egyszerűen bűnbak, azért keletkezett, hogy legyen kit okolni a világban lévő rosszért.
A 4 kérdés rávilágít Isten felelősségére, mert azáltal, hogy megteremtette a rosszak okozóját, hagyja működni, megosztja vele a hatalmat.
Ellenkező esetben pedig nem mindenható, ha nem tudja legyőzni az ellene lázadót.
Akkor viszont a teremtés elmélete is komolyan megkérdőjelezhető (nem mintha egyébként is valószínű lenne).
Ezek a súlyos logikai hibák mindenkinek azonnal szemet szúrnak, bár ennyire élesen fogalmazva még nem volt szerencsém olvasni.
Bravó Józanész!
Utolsó válaszoló!
Sátán egyáltalán nem bűnbak, ő az oka a számtalan rossz dolognak. Isten egy jó angyalt alkotott, ő hagyta, hogy rossz kívánságok és tulajdonságok fejlődjenek ki benne, így lett Sátánná. Nem osztják meg a hatalmat, épp ellenkezőleg Isten már alig várja, hogy véget vethessen a dolgoknak. Miért nem teszi még meg? Azért mert alapos indoka van erre, idő kell ahhoz, hogy bebizonyosodjon, hogy Sátán hazudott az Éden kertben és hamis vádakkal illette Istent.
Kedves előző!
Örülök, hogy levontad a következtetést, azonban nem teljesen pontosan. Ha van isten, ha van ördög, és amennyiben igaz ez az egész mese, akkor isten a fő bűnös, de ez nem jelenti azt, hogy az ördög ne lehetne szintén -még ha nem is a fő- bűnös.
Természetesen nem nézem le azokat, aki vallásosak,hisznek benne, de jómagam soha egy másodpercig sem hittem benne. (semmilyen természetfeletti dologban nem hiszek)
A problémáinkat nekünk kell megoldani, nem ölbe tett kézzel várni, hogy egy nem létező természetfeletti valaki segítsen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!