Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek van Isten?

Szerintetek van Isten?

Figyelt kérdés

Hagyná hogy ezek a dolgok mennyenek ami a világban folyik.

Az emberek ölik egymást, az emberek kihasználnak másokat és a nyomorukbol hasznot húznak, éhinség van a világban sok helyen.

Igaz a hívök csoportosan imáskoznak ezekért az emberekért, de egy szelet kenyeret nem adnának nekik.

2013. febr. 20. 10:26
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
29%

Nem ez nem kibúvó.

egyébként is nem lenne köteles megmagyarázni mit miért tesz mert ne ok nélkül tesz semmit, és ezt el is mondja, ne titkolja.

akkor a bibliában nem írta volna le, hogy mit tett, hanem csak szépeket írt volna magáról.

a válasz pedig a következő, de csak nem vagy igen a válasz:

2013. febr. 20. 20:32
 32/64 anonim ***** válasza:
19%

A válaszok

1:

Nem követett el bűnt Jehova hogy nem akadályozott meg egy rosszat

Mivel ez érinti az Ő jogos uralmának igazolását, amit Sátán megkérdőjelezett. Állítván hogy Isten vissza tart jó dolgokat az emberektől

Az emberek pedig csak addig szolgálják Őt amíg Isten lefizeti Őket, de ha nem akkor elfordulnának az emberek tőle,

Tehát mi emberek is érintve vagyunk, hogy érdekből szeretjük az Istent és nem azért, mert életet adott.

Ezt hogyan bizonyította volna ha Sátánt elpusztítja?

2:

Ha használta volna az előre látó képességét igen, de bizalmat szavazott a teremtményeinek, ezért nem használta.

Ahol nincs bizalom, ott nincs szabad akarat sem.

Már pedig szabadon dönthetünk nem akarja befolyásolni.

3:

Ha megakadályozta volna akkor Isten bölcsességében és igazságosságában lehetne megkérdőjelezni, amiért nem adott lehetőséget az Angyalok és az emberek előtt Sátánnak a bizonyításra, hanem a hatalmával vissza élve elpusztította volna.

De Jehova nem akar a hatalmával vissza élni, hanem győződjünk meg az igazságról mi magunk. s akkor az ítélete amit elhoz nem lesz megkérdőjelezhető.

4: Nem nem bűnös, Sátának bizonyítania kell hogy Ő jobb uralkodó. ezt megkívánja az igazságosság érdeke.

Nos mára már tudjuk milyen uralkodó Sátán és nem sokára félre is lesz rakva.

De sajnos sokan örülnek még sátán uralmának, mert szabadon lehet paráználkodni gyilkolni hazudni,

2013. febr. 20. 20:52
 33/64 A kérdező kommentje:

bla bla bla válaszoljatok Józanész kérdésére.

Ettöl majdnem besz@rtam hogy a Sátán kell mivel vele bizonyít az Isten.

Láttjátok ti magatok Sátánisták vagytok :)

Mikor szorul a hurok lepktáltok még az ördögel is.

A Sátán az Ördög mind tölletek származnak és ti tanítjátok mocskosok vagytok mind, persze egyszerü kérdésre nem tudtok egy igent vagy egy nemet mondani.

Legyetek büszke papjaitokra hogy majdnem az egész pedofil.

És ezekbe bele köthetek ha Józanész kérdésire is választ adtok mert amugy csak bla bla bla

2013. febr. 20. 21:13
 34/64 anonim ***** válasza:

Kedves Tanú!

Kommentár nem volt megengedve! Érveid egyébként sem meggyőzőek; nyakatekert, erőltetett, logikátlan, ellenőrizhetetlen találgatások, feltételezések. Ezt egyszóval szerecsenfürdetésnek hívják!

Tehát a válaszod (ha jól értem):

1. NEM

2. IGEN

3. IGEN

4. NEM

Komoly baj van az erkölcsi érzékeddel, ha szerinted nem bűn az, ha valaki megakadályozhatná a bűnt (ez esetben a legfőbb rosszat, minden baj és emberi szenvedés forrását), és ezt még sem teszi. Méltatlan egy jóérzésű, hívő emberhez!

Ha gondolod, próbáld újra (de most már tényleg csak IGEN-NEM-el!).

2013. febr. 20. 21:23
 35/64 A kérdező kommentje:
Én sajnos nem vagyok olyan finom mint Józanész de egyet értek vele.
2013. febr. 20. 21:30
 36/64 anonim ***** válasza:
18%

A beszélgetést befejeztem,Több oknál fogva is.

A káromkodásod már eleve nem keresztényi, Hanem Sátáni,

ez az ördögi kör az igen nem játékkal Isten elleni támadásnak és bűnösségének igazolását hivatott megteremteni.

Egyébként teljesen mindegy ezek szerint, hogy milyen választ adnék, kommentár nélkül, akkor meg abba kötnél bele, Ismerem Sátán taktikáját.

Ezért vedd úgy hogy nem válaszoltam, te nem párbeszédet akarsz itt, ezt a káromkodásod is elárulta.

Na nem baj az előbb írtam Armageddonkor meg tudod,

2013. febr. 20. 21:34
 37/64 A kérdező kommentje:

Na és itt a másik még a világ végével is ti fenyegetöztök.

Ne fejezd be adj választ leírom újból.

Hol az Isten mikor 8 éves kislány veséjét kivágják egy kis koszos faluban pénzért??

Hol van az Isten mikor 8 éves kisfiúkat eröszakolnak a papok???

Ezt értitek befejeztem.

Az én kérdésemre adhdtok bövebb választ. Hallgatom.

2013. febr. 20. 21:42
 38/64 anonim ***** válasza:

Kedves Tanú!

Én nem káromkodtam és nem állítottam semmit. Csupán feltettem 4db egyszerű, eldöntendő kérdést. Ezekre a kérdéseke egy gyermek is képes lenne 4db logikus, IGEN-NEM választ adni. Amennyiben erre te nem vagy képes, az azért lehet, mert a hited teljesen gúzsba kötött. Nem vagy szabad ember! Képtelen vagy a logikus gondolkodásra, amennyiben az a hitedet érinti. Ha valami vádolja istent az nem én vagyok, hanem a TÉNYEK, amiket te nem tisztelsz.

Alkalmatlan vagy az értelmes párbeszédre és gonosz ember vagy, mert szerinted nem bűn a rosszat nem megakadályozni. Ezentúl így járj téríteni!

2013. febr. 20. 21:46
 39/64 A kérdező kommentje:
És igazad van sajnálom hogy én nem tudok ìgy beszélni minte de teljesen egyet értek veled engem sokszor az indulatok vezérelnek ezért is vagyok támadható, de összinte vagyok.
2013. febr. 20. 21:51
 40/64 anonim ***** válasza:
24%

Kedves Kérdező és Józanész!

Bocsánat, de nem válaszolok a kérdéseitekre, felesleges, hiszen bármit írhatnék, nem fogadjátok el.

Én nem vagyok se nem keresztény, se nem Tanú! Vallásos vagyok, de az most lényegtelen, hogy melyik felekezethez tartozom.

Inkább szólok e sorokat olvasó hívő társaknak. Ne írjatok ide, mert csak provokálni akarnak minket. Egy igaz hívő nem kötekedik, elkerüli az ateistákat és az irigyeket, csak rombolják a hitünket. Inkább imádkozzunk értük, hogy feladják ezt a sötétséget, ami a szívükben van.

Kedves Kérdező és Józanész! Remélem egyszer meg fog változni a szívetek. Köszönöm a lehetőséget!

2013. febr. 20. 21:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!