Szerintetek van Isten?
Hagyná hogy ezek a dolgok mennyenek ami a világban folyik.
Az emberek ölik egymást, az emberek kihasználnak másokat és a nyomorukbol hasznot húznak, éhinség van a világban sok helyen.
Igaz a hívök csoportosan imáskoznak ezekért az emberekért, de egy szelet kenyeret nem adnának nekik.
Kedves 40/40!
Köszönöm, hogy imádkozol értem, hogy eltűnjön a szívemből a sötétség. Én már sajnos feladtam a reményt, hogy racionális érvekkel el tudjam tüntetni a sötétséget a hívők fejéből :-(
Kedves Józanész!
Igazán nincs mit! Az imádkozás egy módja annak, hogy próbálunk kommunikálni Istennel. Ő pedig teljesíti a vágyainkat. Még ha nem is hiszel benne, de működik.
Én azt ajánlom neked, hogy ne próbáld megváltoztatni az embereket, változtasd meg saját magadat. Ekkor a körülötted lévők is változni fognak. A változtatáshoz csak sajátítsd el a következő 4 tulajdonságot: légy alázatosabb az utcán heverő szalmaszálnál, béketűrőbb mint egy fa, ne várj el személyes megbecsülést, azonban adj meg minden tiszteletet másoknak. Ha így teszel, biztos lesz a változás. Ehhez nem kell még vallásosnak sem lenni.
Kedves utolsó!
A meglátásaid jónak tűnnek, de túlságosan szélsőséges, ember erre képtelen.
Azt magam is megfigyeltem, ha igazán akarunk valamit, előbb utóbb teljesül, persze, ha nem túlzott az óhaj, toronyóra - lánccal.
Maga az ember éri el, mert megteszi, amit lehet.
A változásokról írtakban sem értek mindennel egyet, amiről Te írsz, az a nirvána, a mindenről lemondás.
Szerintem az emberben lehet némi méltóság, barátságos büszkeség, de a szerénységgel párosítva.
A békességet magam is szeretem, de néha az embernek a sarkára kell állni.
Az ember már csak olyan, hogy szereti a megbecsülést, a jól végzett munkájáért az elismerést, amely az anyagiakon túl szükséges. A katonai, vagy egyéb kitüntetések jelzik ezt. Néha pár szó is elég, akár fizetségnek is értékelheti az ember a fáradozásaiért.
Mások megbecsülése valóban fontos, de sokan nem, vagy kevésbé érdemlik meg azt.
Alapjában jó, amit írsz, de túlzásokba esel és abból ritkán származik jó.
Kedves tzolko!
Köszönöm a kritikát. Azonban egyetlen egy okból nem értek veled egyet. Ezeket a tulajdonságokat maga Isten várja el tőlünk, mert ezek nélkül képtelenek vagyunk elérni Őt.
Ha kíváncsi vagy ennek a részleteire privát üzenetben kifejtem. Itt nem, mert sokan nem értenék meg.
Kedves válaszolók!
Őszintén szólva tényleg nem tudom, hogy ezek után mit mondhatnék.
Összesen ketten mertek választ adni a kérdésemre. Az első válaszoló (a "Szerintetek van Isten" kérdésnél), inkább vállalta az erkölcstelenséget (a válasza 1.NEM 2.IGEN 3.IGEN 4.NEM), a második vállalkozó (a "Képesek a JT az értelmes párbeszédre" kérdésnél) pedig a következetlenséget (a válaszai 1.IGEN 2.IGEN 3.IGEN 4.NEM), csak hogy mentsék a menthetetlent és magyarázzák a magyarázhatatlant. Egy hívő embernek sem volt bátorsága szembenézni az TÉNYEKKEL, levonni a logikus következtetést és vállalni a 4db IGEN választ, és ezzel bevallani, hogy isten jóság, mindenhatósága és bölcsessége ÖSSZEEGYEZTETHETETLEN A VALÓSÁGGAL, és így az ebben való hite TELJESEN ALAPTALAN.
Ehelyett meg lettem fenyegetve az Armageddonnal, és én lettem az "ördög szócsöve" - gondolom ezek az elvakult, vallási tébolyban szenvedő emberek a középkorban a máglyán égettek volna meg azért, mert merek gondolkodni, kételkedni és használom az eszemet.
Kaptam jó tanácsokat is; pl. imádkozzak istenhez (akiben nem hiszek), legyek béketűrő, alázatos és tisztelettudó. Fel is ajánlották, hogy imádkoznak azért,hogy "eltűnjön a szívemből a sötétség" - ezt udvariasan meg is köszöntem.
Úgy gondolom, hogy ezek mind 100%-ig alátámasztották a "Képesek a JT az értelmes párbeszédre" kérdésemmel kapcsolatban kifejtett, előzetes véleményemet. Azok az emberek, akiket a vallás teljesen elvakított, képtelenek az értelmes párbeszédre, logikus következtetésekre, legalább is, ha a vallásukat érintő kérdésekről van szó.
De persze, ez nem baj. Vallásszabadság van (szerencsére), és mindenki abban hisz amiben csak akar, egészen addig, amíg ezzel másnak nem árt.
De így a végén, még megosztanám veletek kedvenc bibliai idézetemet:
Példabeszédek 3, 13-14
"Boldog ember, aki megnyerte a bölcseséget, és az ember, aki értelmet szerez.
Mert jobb ennek megszerzése az ezüstnek megszerzésénél, és a kiásott aranynál ennek jövedelme."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!