Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek van Isten?

Szerintetek van Isten?

Figyelt kérdés

Hagyná hogy ezek a dolgok mennyenek ami a világban folyik.

Az emberek ölik egymást, az emberek kihasználnak másokat és a nyomorukbol hasznot húznak, éhinség van a világban sok helyen.

Igaz a hívök csoportosan imáskoznak ezekért az emberekért, de egy szelet kenyeret nem adnának nekik.

2013. febr. 20. 10:26
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:

Kedves 40/40!

Köszönöm, hogy imádkozol értem, hogy eltűnjön a szívemből a sötétség. Én már sajnos feladtam a reményt, hogy racionális érvekkel el tudjam tüntetni a sötétséget a hívők fejéből :-(

2013. febr. 20. 22:02
 42/64 Salx Narval ***** válasza:
Csak egy észrevétel, annyiszor védekeznek a vallásos emberek azzal, hogy x-y dolgok azért történnek, mert szabad akaratot kaptunk, akkor miért veszi el a szabad akaratunkat a végítélet napján? Merthogy a Sátán és a gonoszság eltörlésével valójában ezt teszi, nem? Megfosztja az embert a választás jogától, hiszen nem tud többé Isten törvénye ellenében tenni. Nincs is ezzel semmi baj, de ha csak így tudja elérni, hogy bűntelenek legyünk, akkor miért nem tett így, már az első emberpárnál? Mit is bizonyít a végítélet? Azt, hogy Jézus megváltása nélkül és a gonosszal a nyakunkon nem vagyunk képesek megfelelni Istennek. Erre bizonyíték, a gonosz végleges eltörlésének szükségessége. Isten ezzel elismeri, hogy lehetetlen helyzetbe sodorta az embert, vagy pedig egyszerűen nem létezik és minden a mi hibánk, amit nekünk kell megoldanunk, ha sokáig itt szeretnénk maradni ezen a bolygón. Én ez utóbbit tartom reálisnak.
2013. febr. 21. 04:43
 43/64 anonim ***** válasza:

Kedves Józanész!

Igazán nincs mit! Az imádkozás egy módja annak, hogy próbálunk kommunikálni Istennel. Ő pedig teljesíti a vágyainkat. Még ha nem is hiszel benne, de működik.

Én azt ajánlom neked, hogy ne próbáld megváltoztatni az embereket, változtasd meg saját magadat. Ekkor a körülötted lévők is változni fognak. A változtatáshoz csak sajátítsd el a következő 4 tulajdonságot: légy alázatosabb az utcán heverő szalmaszálnál, béketűrőbb mint egy fa, ne várj el személyes megbecsülést, azonban adj meg minden tiszteletet másoknak. Ha így teszel, biztos lesz a változás. Ehhez nem kell még vallásosnak sem lenni.

2013. febr. 21. 10:22
 44/64 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

A meglátásaid jónak tűnnek, de túlságosan szélsőséges, ember erre képtelen.

Azt magam is megfigyeltem, ha igazán akarunk valamit, előbb utóbb teljesül, persze, ha nem túlzott az óhaj, toronyóra - lánccal.

Maga az ember éri el, mert megteszi, amit lehet.

A változásokról írtakban sem értek mindennel egyet, amiről Te írsz, az a nirvána, a mindenről lemondás.

Szerintem az emberben lehet némi méltóság, barátságos büszkeség, de a szerénységgel párosítva.

A békességet magam is szeretem, de néha az embernek a sarkára kell állni.

Az ember már csak olyan, hogy szereti a megbecsülést, a jól végzett munkájáért az elismerést, amely az anyagiakon túl szükséges. A katonai, vagy egyéb kitüntetések jelzik ezt. Néha pár szó is elég, akár fizetségnek is értékelheti az ember a fáradozásaiért.

Mások megbecsülése valóban fontos, de sokan nem, vagy kevésbé érdemlik meg azt.

Alapjában jó, amit írsz, de túlzásokba esel és abból ritkán származik jó.

2013. febr. 21. 11:03
 45/64 anonim ***** válasza:

Kedves tzolko!

Köszönöm a kritikát. Azonban egyetlen egy okból nem értek veled egyet. Ezeket a tulajdonságokat maga Isten várja el tőlünk, mert ezek nélkül képtelenek vagyunk elérni Őt.

Ha kíváncsi vagy ennek a részleteire privát üzenetben kifejtem. Itt nem, mert sokan nem értenék meg.

2013. febr. 21. 11:48
 46/64 lőrinc3 ***** válasza:
15%
El gondolkodtattok már azon kedves józan ész és a hozzátartozók,hogy mit tesztek nem veszitek észre hogy kinek a székébe ültök bele .Csak vádaskodtok de kivel szembe nem tudjátok hogy az Ördög legnagyobb csapdája pont az amit tesz veletek magát jó fiúnak mutatja Istent meg vádolja rajtatok keresztül én nem szeretnék ilyen szó csatorna lenni,pont nem az Ördögé.Bölcsnek és okosnak tartjátok magatokat pedig Isten teremtményei vagytok akár csak az Ördög,aki a világ szemében bölcs Isten szemében bolond,aki a világ szemében erős Isten szemében erőtlen.Jézus találóan beszélt rólatok,hogy a ti atyátok az Ördög mert kezdettől fogva hazug és ő a hazugság atya.TI pont ugyan ezt csináljátok,káromoljátok azt aki nélkül még levegő sem létezne ami az éltető erőnk nem tisztelitek és nem is fogjátok mert nem ismeritek mert az Ördög aki e világ istene meg vakította a nem hívők elméjét hogy a Krisztusról való dicsőség át ne járjon benneteket hogy meg ne világosodjatok sajnálak benneteket hogy idáig sűlyedtettek hogy az Ördög pártjára álltok.Bármivel is érvelnénk nektek akkor se változnátok meg mert nem akartok e világ erőtlen és szegény elemeitől el válni.DE Isten kegyesés hát ha meg engedi hogy megvilágosodjatok és meg ujuljatok elmétekben.
2013. febr. 21. 19:31
 47/64 Salx Narval ***** válasza:
Nézd kedves Lőrinc, nem mi teremtettük a Sátánt, nem mi tettük gonosszá, nem mi engedtük az emberek közé, nem mi jutalmaztuk meg ilyen szép hosszú élettel és hatalommal a lázadásáért. Amúgy nem arra kapott felhatalmazást, hogy bebizonyítsa Istennek, hogy ő jobban irányítja a földet? Mert, ha igen, akkor ezen kellene munkálkodnia és nem a romboláson. Miét nem állítják le, ha látják, hogy más cél vezérli,hiszen nem a pusztításra kapott jogot, hanem az építésre. Ő csak annyit tehet, amennyit megengedtek neki, semmi többet, vagy talán nem? Egyébként meg szoktam köszönni az életet és a jó dolgokat a sorsnak, ha Isten irányítja a sorsot és ő adta az életet akkor végül is neki köszönöm meg. Az nem az én hibám, hogy nem fedi fel magát, hogy neki személyesen köszönhessem meg.
2013. febr. 22. 04:20
 48/64 anonim ***** válasza:

Kedves válaszolók!

Őszintén szólva tényleg nem tudom, hogy ezek után mit mondhatnék.

Összesen ketten mertek választ adni a kérdésemre. Az első válaszoló (a "Szerintetek van Isten" kérdésnél), inkább vállalta az erkölcstelenséget (a válasza 1.NEM 2.IGEN 3.IGEN 4.NEM), a második vállalkozó (a "Képesek a JT az értelmes párbeszédre" kérdésnél) pedig a következetlenséget (a válaszai 1.IGEN 2.IGEN 3.IGEN 4.NEM), csak hogy mentsék a menthetetlent és magyarázzák a magyarázhatatlant. Egy hívő embernek sem volt bátorsága szembenézni az TÉNYEKKEL, levonni a logikus következtetést és vállalni a 4db IGEN választ, és ezzel bevallani, hogy isten jóság, mindenhatósága és bölcsessége ÖSSZEEGYEZTETHETETLEN A VALÓSÁGGAL, és így az ebben való hite TELJESEN ALAPTALAN.

Ehelyett meg lettem fenyegetve az Armageddonnal, és én lettem az "ördög szócsöve" - gondolom ezek az elvakult, vallási tébolyban szenvedő emberek a középkorban a máglyán égettek volna meg azért, mert merek gondolkodni, kételkedni és használom az eszemet.

Kaptam jó tanácsokat is; pl. imádkozzak istenhez (akiben nem hiszek), legyek béketűrő, alázatos és tisztelettudó. Fel is ajánlották, hogy imádkoznak azért,hogy "eltűnjön a szívemből a sötétség" - ezt udvariasan meg is köszöntem.

Úgy gondolom, hogy ezek mind 100%-ig alátámasztották a "Képesek a JT az értelmes párbeszédre" kérdésemmel kapcsolatban kifejtett, előzetes véleményemet. Azok az emberek, akiket a vallás teljesen elvakított, képtelenek az értelmes párbeszédre, logikus következtetésekre, legalább is, ha a vallásukat érintő kérdésekről van szó.

De persze, ez nem baj. Vallásszabadság van (szerencsére), és mindenki abban hisz amiben csak akar, egészen addig, amíg ezzel másnak nem árt.

De így a végén, még megosztanám veletek kedvenc bibliai idézetemet:

Példabeszédek 3, 13-14

"Boldog ember, aki megnyerte a bölcseséget, és az ember, aki értelmet szerez.

Mert jobb ennek megszerzése az ezüstnek megszerzésénél, és a kiásott aranynál ennek jövedelme."

2013. febr. 22. 11:32
 49/64 A kérdező kommentje:
Ehez nem tudok mit füzni, ebben minden benne van.
2013. febr. 22. 19:20
 50/64 lőrinc3 ***** válasza:
Igaz hogy egy furfangos jó logikával rendelkező ember vagy,de azért egyet leírok neked.A biblia nem azért íratatot meg hogy egymás kudarcát bizonygasuk általa vagy bele üljünk egy székbe és el játszuk VÁGÓ ISTVÁNT kérdez felelek,illetve igaz vagy hamis játékkal,érdekes hogy olvasod a bibliát de nem azért hogy jó dolgokra használd fel hanem ellenkezőleg pont azért hogy be bizonyísd a magad igazát,s nem az Istenét.Aki úgy ül le otthon hogy a bibliát nem Isten által ki kérve alázattal imán keresztül olvassa addig nem sok mindent fog belőle meg érteni,mert akiben ott van a Krisztus abban ott van az Isten józanító kegyelme.Találkoznod kellene Krisztussal és akkor meg változna a véleményed addig míg nincs ilyen személyes találkozásod addig nehéz lesz veled zöld ágra vergődni.
2013. febr. 23. 14:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!