Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van alapja félni a muszlim...

Van alapja félni a muszlim iszlamista terjeszkedésétől európában, illetve mit vált ki magyarországon és mikor lesz nyomatékosan érezhető a hatása?

Figyelt kérdés

Nagyon sok hírt olvasok ezekről.Iszlámista incidensek itt, tüntetések ott.Van ahol állítólag már éles fegyverekkel is felléptek ellenük.Mi lehet a háttérben?Van-e okunk komolyabb fenyegetettségtől félni akár közvetetten magyarországon.

Érinti-e ez a külföldi munkavállalást a magyarok számára?

Illetve, ha félelmeink bekövetkeznének, lesz-e kiút?

Kérem, csak és csakis olyanok írjanak, akik tudnak legalább egy pozitívumot is írni a dologról.Ha nem akkor ne is írjanak, rosszat bárki képes írni.Tehát kedves válaszadók, tiszta fejjel, racionális hozzáállással adjatok válaszokat a kérdésemre.Ellenben evidens hogy piros kezet adok.Köszönöm

2013. jan. 25. 20:19
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Ayesha22:

"Azért arra kiváncsi lennék hogy hogy gondolj(od)játok a beilleszkedést???"

Épp ez az, nem tudjuk hogy ez lehetséges-e.Azért utánaolvasgattam, nem olyan borzasztó ez, ha jobban megszemléljük.Viszont van benne ijesztő is.Sokan az életerét illető szabadságukat féltik.Mert valóban egy konzervatív vallásról beszélünk.

Sokan pedig az ezzel járó agressziótól, lepusztult, szemetes utcáktól félnek.Mondjuk ez ma is adott nálunk, mégsem a muszlimok csinálják a graffitiket.

Kicsit olyan félelmek vannak szerintem a muszlimok irányába, mint a cigányokéba.Elnyomás, agresszió, sokaknak meg a bőrszínnel is bajuk van(nekem nincs)

Egyszerűen kényelmetlen lenne úgy élni, hogy tönkreteszik az így is romokban heverő országot.

"És miért kellene dönteni két lehetőség közül, hogy elnyomás vagy tudom is én micsoda? "

Csak reméljük hogy nem kell illetve lehet függetlennek maradni ha mégsem menekülünk előlük. :)

Nem szabad elfelejteni hogy mAGYARORSZÁG elég rasszista jellegű, egyrészt a cigányok miatt, másrészt nem szeretnek senkit magukon kívül.Sokszor hallom mAGYAROKTÓL hogy az ember színe fehér.Amin csak nevetek magamban, ilyet csak primitív ember jelent ki szerintem.

"Szeretném mondani hogy a legtöbb magyarországon élő muszlim az magyar és nem bevándorló, önként válassza mindeni világszerte a vallást. Ha teszem fel tényleg olyan rossz akkor ez miért történik? "

Szerintem egyáltalán nem rossz az, ha ma valaki a vallást választja.Az már problémaforrás lehet ha ezzel másokat is zaklat.Így ha mondjuk valóban van esély az Iszlám európára, vagy mAGYARORSZÁGRA.Abban az esetben továbbra is mi dönthessük el hogy akarunk-e vallást és milyet! :)

Ez így fair.

"A muszlimok igenis tudnak más vallásokkal is együtt éni, ki mondta azt hogy nem ? Vagy hol hallottátok ? "

Szerintem tudnak, legalábbis én nagyon remélem ezt. :)

"Miért pusztító a vallás ? "

Mert sokak már semmiben nem hisznek.Másrészt sok vallási allűr került napvilágra az elmúlt évszázadokban, ami rossz fényt vet a vallások hírnevére.Ezért gondolhatják sokan, hogy pusztító.Keresztesháborúk, népírtások ilyen olyan vallási érdekek miatt..stb.

loupsolitaire:

Nem pártolom a kérdezőt.De igaza van.Nem biztos hogy értetted a kérdést és a feltételeket.Illetve ha értetted és annak ellenére csak úgy válaszoltál a kérdésre, az valóban értetlenség.

Nem hiszem hogy "magasabb rendű földi nép" képviselője lenne. (:D)

De ha az is, mi köze ennek a kérdéséhez.

Ha nem érdekel a véleménye és a kérdés sem olyan, amire nyilván nem vagy képes ép érvekkel válaszolni, akkor minek írtál választ?Épp úgy nyilván ő sem kíváncsi rád.Nehéz számodra ennek megértése? :)

2013. jan. 27. 18:39
 42/49 anonim ***** válasza:
66%

Képeken szemléltetem neked kedves utolsó:

Ezek a képek Európában készültek:

[link]

[link]

[link]

[link]

Követelik hogy az Eu és az európai államok olyan alkotmányt csináljanak amely megfelel az ő buta vallási szabályaiknak és jogi rendszerüknek.

[link]

Ahogy a nőkkel bánnak az megint megér egy misét:

[link]

[link]

[link]

Ez egy olyan vallás amelynek Európában nem is szabadna léteznie.Csak pusztulást és káoszt hoz , nem áll másból csak az elnyomásból és az erőszakból.

Olyan mintha a középkorból származnának ezek a muszlimok vagy leragadtak volna a középkor szintjén.

Egyszerűen sötétek és nem normálisak.

2013. jan. 27. 18:43
 43/49 anonim ***** válasza:

Mindez igaz, de a mohamedán hit védelmében meg kell jegyezni, hogy a keresztény vallás sem volt különb.

Sőt, ha az árnyoldalakat nézzük, az összehasonlítás az iszlám javára szól.

Példa a rabszolgaság, ahol a keresztények rabszolgái borzasztó körülmények között éltek, nevezetesen Amerikában, ahová a rabszolgákat importálták Afrikából, mert az őslakó indiánok nem bírták a durva bánásmódot és elpusztultak. Hivatalosan a 19. sz végén szűnt meg a rabszolgatartás a keresztény világban, a mohamedánban meg a 20. sz elején, de ott a rabszolga a szokások szerint inkább csak cseléd számba ment.

A vallási türelmet jól mutatja, hogy hazánk egy része 150 évig török uralom alatt volt, mégsem lettünk mohamedánok. A keresztény vallás nem ilyen türelmes.

A keresztény világ toleranciája harcban, vérben született és a fejlődés hatalmas.

Lemaradása így jócskán van az Iszlám világnak és reméljük, a reformokat, a szabadságjogokat ők is bevezetik hamarosan...

2013. jan. 27. 19:11
 44/49 anonim ***** válasza:

tzolko végre egy normális, mindkét oldalt bemutató hozzáállás.Én veled értek egyet.

A képek meg az hogy mit tudunk csak egy dolog.

Az hogy konspiráció van-e a háttérben és nem arról szól esetleg, hogy az Usa akarná szítani a tüzet felbérelt zsoldosok egy csapata segítségével.Ezzel elérve azt hogy Európát is az iszlámokra uszítsa, hogy végképp megszabadulhasson tőlük.Szerintem nem minden úgy van ahogy látjuk, halljuk.Nem az első példa lenne arra a történelemben, hogy valaki cselt vet be céljai elérése érdekében is.Mindegy hogy hányan és kik halnak meg.A cél "szentesíti" az eszközt.

Nem tudom alátámasztani, nem is akarom.Nekem ez a megérzésem, punk-tum. :)

De teljesen mindegy lenne, bármit is gondolok, valakinek kell így is látnia.Nem lehet egyoldalú véleményt alkotni mindenről.

Mellesleg a kérdező álláspontja is hasonló lehet a kérdésből kiindulva.De csak "tzolko" volt képes megérteni a kérdést, ő tudott olyan választ adni, amire a kérdező sem panaszkodhatna. :)

2013. jan. 28. 17:24
 45/49 mustafa33 ***** válasza:
28/28, kérdező, az öndícséret büdös! Büdösebb mint a mi "sz*rságaink"!
2013. jan. 28. 21:57
 46/49 anonim ***** válasza:
50%

"Mindez igaz, de a mohamedán hit védelmében meg kell jegyezni, hogy a keresztény vallás sem volt különb."

Hallod, neked nem tűnt fel, hogy az k*rvanagy különbség, hogy Európa túllépett a sötét korszakon (mikor pl. megfojtották a lány csecsemőket, vagy felakasztották, ha megerőszakolták őket), de az arab világ nem?

Hol voltál törin?

2013. jan. 29. 19:00
 47/49 anonim ***** válasza:

"A muszlimok igenis tudnak más vallásokkal is együtt éni, ki mondta azt hogy nem ?"

Igen, azért verték szét fél Párizst néhány évvel ezelőtt...

NEM akarnak, és nem is tudnak beilleszkedni, mert le vannak maradva sokszáz évvel, és ezt a lemaradást eszük ágában sincsen behozni.

Beszélgess már németekkel, franciákkal, angolokkal, meg olaszokkal arról, hogy mennyire fantasztikusan beilleszkednek az arab BEVÁNDORLÓK.

A házasságról meg annyit, hogy simán félrekefélnek, nem érdekli őket az otthon bezárva tartott asszony, a szakajtónyi gyerekkel.

2013. jan. 29. 19:07
 48/49 anonim ***** válasza:
Azt gondolom hogy néhány éven belul jelentos muzulmán kozosség lesz magyarországon,de olyan helyzet mint franciában,benelux államokban nem hiszem hogy ki fog alakuni.
2013. ápr. 7. 21:28
 49/49 anonim ***** válasza:
2013-ban még nem volt alapja félni...most már így utólag (Párizs, Nizza, Berlin, Barcelona, Brüsszel, Manchester, London, Bécs után stb....) szerintem nyugodtan kijelenthetjük hogy igen is van!
2020. nov. 10. 17:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!