Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a velemenyetek az Iszlam...

Mi a velemenyetek az Iszlam azaz a Muszlim vallasrol?

Figyelt kérdés
2011. jan. 8. 23:08
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
24%

Én két szemszögből közeliteném meg a kérdést, amin egyébként én is gondolkodom mostanában. Azt azért leszögezem, hogy erről a területről nincs átfogó ismeretem, szóval tényleg csak egy vélemény.

Egyrészt azt látom, hogy az iszlámnak van egy kevésbé radikális változata, amelyikhez olyan emberek tartoznak, akik kezdenek elgondolkodni azon, hogy az iszlámon belül hirdetett dolgok nem biztos, hogy megállják a helyüket. Ugyanis ezeknek az embereknek is tele van az életük szükségekkel, nyomorúságokkal, amit nem old meg a vallásuk.

Ellenben látják, hogy sok iszlám országban a viszontagságok ellenére felvállalják és megélik a hitüket az újjászületett keresztények, és a hitük miatti megpróbáltatás ellenére az életük virágzó és gyümölcsöző. Ezért egyre nagyobb tömegek hagyják el az iszlám vallást, és fogadják el a názáreti Jézus Krisztust személyes megváltójuknak.

Hallottam például egy keresztényről, aki még csak nem is beszélt a hitéről, hanem amikor megtudták, hogy keresztény, akkor a helyiek - köztük értelmiségiek - odamentek hozzá, és megkérdezték, hogy kell Jézussal találkozni.

Egy másik illető megtért, elkezdett Jézusról beszélni az embereknek és a helyszinen 800 azelőtt iszlám vallású ember fogadta el az Úr Jézust személyes megváltójának.

Egy keresztényről meg hallottam, akit a hite miatt fejbe lőttek, otthagyták az utcán, aztán pár nap múlva az Isten feltámasztotta, és a két lábán hazament.

Egyszóval Isten valóságosan megmutatja, hogy melyik vallásban van jelen Ő valóságosan, és egyre több ember ébred fel a nem-radikális iszlám irányzatból, hogy valami bibi van a vallásukkal, mert az istenük nem segit a problémáikon.

Másrészt azon gondolkodtam, hogy miről lehet megismerni, ha valaki, például egy Isten "él". Ha valaki él, akkor annak kell, hogy életjelet adjon magáról. Egy isten például, akinek természetesen isteni tulajdonságokkal kell rendelkeznie - pl. mindenható, mindentudó, stb. - fontos, hogy be is tudja bizonyitani, hogy valóban ezek az isteni tulajdonságok igazak rá, máskülönben nem isten.

Na de akkor felmerül a kérdés, hogy ha az iszlámnak tényleg van egy élő Istene, akkor ez az Isten miért nem ad életjelet magáról? Ha Isten, akkor például nem kell harcolni érte, mert harcol magáért, hisz' elég erős ahhoz. Ha viszont nem képes rá, hogy kiálljon magáért, harcoljon magáért, megvédje a hirnevét, akkor nem is Isten!

Ezért nem értem, hogy a radikális irányzata az iszlámnak miért kell, hogy erőszakkal megvédje a vallását, istenét, miért kell, hogy erőszakkal rákényszeritse az emberekre azt az "igaz" vallást?! Ha az ő istenük tényleg erős, hatalmas, élő Isten, akkor majd ad magáról életjelet, megfogja védeni magát, és nem kell harcolni érte. Vagy nem igy lenne logikus?

Szerintem az az élő Isten, amelyik életjelet ad magáról, képviseli önmagát jelekkel, csodákkal, betegek gyógyulásával, halottak feltámadásával, az imákra küldött válasszal.

De természetesen tisztelem az iszlámot - legalábbis a kevésbé radikális irányzatát - és a többi vallást is, Isten áldjon meg minden bármely valláshoz tartozó embert!

SeiSMyC

2011. jan. 9. 00:10
 2/55 anonim ***** válasza:
63%
Monoteista vallás, mint a kereszténység, de sokkal türelmesebb annál. Amiért manapság rossz híre lehet, az a szélsőségek miatt van - illetve a nők szabadságának korlátozása. A kereszténységtől sokkal több ártatlan ember szenvedett és halt meg az inkvizíciókban és a keresztes hadjáratokban, ezért az Iszlám több tekintélyt kaphatna, mint egyébként.
2011. jan. 9. 02:28
 3/55 Bretso ***** válasza:
77%

SeiSMyC

Hozzáfűzve, hogy hányan térnek át egyik vallásról a másikra. Tévedsz, ha azt hiszed, több muzulmán tér át keresztény hitre, az ellenkezője az igaz. Az iszlám a legerősebben terjedő vallás.

2011. jan. 9. 09:23
 4/55 anonim ***** válasza:
42%

00:10

A keresztény és a muzulmán isten egy és ugyan az. Csak a körítés más. Tehát ha a muzulmán isten valódiságát vonod kétségbe, a keresztény istennel is ugyan ezt teszed. Az iszlámban elismerik Jézus Krisztus prófétai mivoltát, de elítélik, hogy Isten több személyre bomlana. Az iszlám a leggyorsabban növekedő vallás a világon, így az állításod, miszerint: "egyre nagyobb tömegek hagyják el az iszlám vallást", nemes egyszerűséggel nem igaz.

"Egy keresztényről meg hallottam, akit a hite miatt fejbe lőttek, otthagyták az utcán, aztán pár nap múlva az Isten feltámasztotta, és a két lábán hazament."

Ha te ezt elhiszed, kezeltetned kéne magadat.

Ami számomra taszító az iszlámban, az a nők jogainak korlátozása és az erőszakkal való terjesztés. De szerencsére vannak személyes tapasztalataim arról, hogy nem minden muszlim régióra jellemző a csőlátás. Ismerek olyan indonéziai muzulmán nőket, akik nem viselnek burkát, együtt dolgoznak a férfiakkal és szabadon választanak párt. (Olyannyira, hogy az egyik általam ismert nőszemély egy év alatt több férfit elfogyasztott, mint egy átlag európai nő egész életében!). Sajnos nem ez a szabadosság a jellemző az iszlámra, de talán idővel enyhül a szigor.

2011. jan. 9. 10:12
 5/55 anonim ***** válasza:
21%

* [link] - JÉZUS KRISZTUS vagy Buddha, Mohamed, hinduizmus - írta: Dr. Gerhard Bergmann

* [link]

* [link] Két írás az iszlám-veszélyről

„A menny és a pokol kulcsa a kard” (Mohamed)

Sivatagoktól, szántóföldektől és pálmáktól körülölelve feküdt Medina városa, Mohamed és követőinek menedékhelye. A városban a próféta, az iszlám szava uralkodott. Bár Medina csak egyetlen, nem is túlságosan nagy város volt, mégis innen csendült fel a Korán szava minden ország és kontinens felett, minden sivatag, város és falun át, a világ minden népe felett. Most azonban még a népek nem akarták fülüket megnyitni a próféta szavai előtt. A világhatalom nem jött önként a prófétához, ezért döntött úgy a próféta, hogy maga lép a hatalomhoz vezető útra. Mert a nyomorúságban, a hitetlenségben, a bűnben elsüllyed a világ. Hogy a világot a bűntől megmentse, hogy isten szavát minden nép számára hallhatóvá tegye, hogy a hitetlenek bálványait ledöntse, és hogy a templomokat, a mecseteket és a zsinagógákat megvédje, isten küldötte a földi hatalom útjára lépett. Ezt az utat egy hatalmas mocsár zárta el: a politika mocsara.

Mohamednek át kellett mennie ezen az ingoványon. Gyilkosság, árulás, hitszegés volt ebben az ingoványban, aki keresztül ment rajta, annak idegen vért kellett ontania, annak piszkot és bűnt kellett magára vállalnia, annak ugyanolyan kegyetlennek és alattomosnak kellett lennie, mint szigorúnak és bölcsnek. Annak egy időre el kellett felejtenie a szelídséget és meg kellett vetnie a szeretetet. A világ sok prófétája, bölcse és szentje merült el ebben a mocsárban, ragadt örökre benne, szűnt meg próféta és bölcs lenni. Mert a bölcsek vállát nagy súllyal nyomja a nagy mocsár piszka. A mocsár mélyén elsüllyed a bölcsesség, a szelídség és az erő. A bűn mocskával betakarva lépnek ki a szentek a mocsár túlsó oldalán a partra: mint zsarnokok, uralkodók, démonok, mint az alvilág szolgái. A mérgező mocsár csalóka és hívogató. Mindazok útjába áll, akik a világot meg akarják javítani. Sok férfi elvesztette bennük azokat a kincseket, melyeket a másik oldalra akart átvinni, és csak kevesen érték el a túlpartot szeplőtelenül és tisztán. Mert a hatalomhoz vezető út a mocsár bűnén vezet keresztül.

Mohamednek is be kellett a bűn mocsarába lépnie, neki is véren, szennyen és áruláson át kellett haladnia, de a másik oldalon világosan és sugárzóan fénylett isten szava: „Hirdesd istened nevében.” Isten küldötte némely bűnt magára vállalt, vért ontott, kegyetlenül és könyörtelenül uralkodott, alattomosan és ravaszul cselekedett, vagyis harcosan és bölcsen. A világon azonban senki más nem hagyta tisztább szívvel oda a bűnök mocsarát, mint Mohamed, isten küldötte.

Váratlanul jutott Mohamed hatalomra, és ez a hatalom szemlátomást egyre növekedett. A sivatagból és a sztyeppékről idegen nemzetségekből származó kalandorok és harcosok jöttek hozzá, akiket otthonukban elkerült a szerencse. Hallottak az új próféta hatalmáról, letették a hitvallást és ezután Medina mecseteinek udvaraiban, házaiban és utcáin várták az órát, melyben kardjuk erejét a próféta felhasználja. Mert hazájukból elmenekültek, és az iszlám lett egyedüli mesterségük. Pénzsóváran és harcosan váltak az új hit előcsapatává, az iszlám prétoriánusaivá.

A próféta tudta, hogy eljött a harc ideje. A távolban ott feküdt Mekka fénylő városa, és továbbra is ez a város uralkodott a sivatag felett. Ez a pompás város kiköpte a prófétát. Amióta megszökött onnan, el is felejtették.

2011. jan. 9. 10:25
 6/55 anonim ***** válasza:
39%

"Ami számomra taszító az iszlámban, az a nők jogainak korlátozása és az erőszakkal való terjesztés."

Hogyan korlátozzák a nők jogait?

Hogyan terjesztik erőszakkal?(láttál te már utcán lófráló, aluljáróban kiabáló, vasárnaponként zaklató, öltönyös, erőszakos térítőket?)

2011. jan. 9. 16:30
 7/55 anonim ***** válasza:
71%

16:30

Hallottál az iráni nők helyzetéről?

Hallottál a Dzsihádról?

Lehet, hogy az ottani asszonyok nem katasztrófaként élik meg amit el kell viselniük, de ez csak azért van, mert szegények agyát kislány koruk óta mossák a vallási dogmákkal. Házasságtörésért agyonkövezni valakit, törvényesen? Üdv a huszonegyedik században. A Korán szerint a férfiaknak joga van ütni a feleséget, ahol az nem látszik. Hál' Istennek tetőtől talpig alaposan fel vannak öltöztetve. Személyiségi jogok, smafu.

Persze ezek szélsőségek, de ennyire csőlátó is tud lenni az iszlám.

És nem. A muszlim nők nem szeretik a hijabot, a csadort és a burkát. Aztán érdekel ez valakit? Joguk van befogni a szájukat. Egyáltalán: hogy lehet bárkit is kötelezni bármiféle viseletre? Nem barbár dolog ez 2010-ben?

2011. jan. 9. 19:00
 8/55 anonim ***** válasza:
29%

"A muszlim nők nem szeretik a hijabot, a csadort és a burkát."

Ezt honnan tudod?

És mi köze 2010-nek(már 2011 van, lehet nem tudtad), az egészhez? Mi az összefüggés?

2011. jan. 9. 19:03
 9/55 anonim ***** válasza:
100%

ugyanolyan vallásnak tartom mint a többit, természetesen elképzelhető, hogy a tanokban felsorakoztatnak érdekes, az isteni eszmének "ellentmondó" dolgokat, de ez nem a vallásé, hanem az embereké, akik esetleg valamit félreérthettek. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 9. 19:18
 10/55 anonim ***** válasza:
76%

19:03

Oké, a 2010 fail volt :) Nekem ilyenkor még fél évig nem vált az agyam.

Hogy honnan tudom? Mondjuk onnan, hogy elég alaposan körbejártam a témát. Többek között olvastam panaszos muzulmán nők véleményeit.

Hogy mi az összefüggés? Hmm, várjunk csak, pedig tudtam, tudtam....

Ahhh! Megvan!

Ez már nem a középkor!

Ilyen egyszerű. Akkortájt biztos menő lett volna ez az életfelfogás, manapság viszont nem. Tudod, némi fejlődésen ment át az emberiség azóta...

2011. jan. 9. 20:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!