Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van alapja félni a muszlim...

Van alapja félni a muszlim iszlamista terjeszkedésétől európában, illetve mit vált ki magyarországon és mikor lesz nyomatékosan érezhető a hatása?

Figyelt kérdés

Nagyon sok hírt olvasok ezekről.Iszlámista incidensek itt, tüntetések ott.Van ahol állítólag már éles fegyverekkel is felléptek ellenük.Mi lehet a háttérben?Van-e okunk komolyabb fenyegetettségtől félni akár közvetetten magyarországon.

Érinti-e ez a külföldi munkavállalást a magyarok számára?

Illetve, ha félelmeink bekövetkeznének, lesz-e kiút?

Kérem, csak és csakis olyanok írjanak, akik tudnak legalább egy pozitívumot is írni a dologról.Ha nem akkor ne is írjanak, rosszat bárki képes írni.Tehát kedves válaszadók, tiszta fejjel, racionális hozzáállással adjatok válaszokat a kérdésemre.Ellenben evidens hogy piros kezet adok.Köszönöm

2013. jan. 25. 20:19
1 2 3 4 5
 21/49 Pietrosol ***** válasza:
45%

Kérdező!

Az a helyzet a felfogásoddal,hogy figyelmen kívül hagyod a világ poláris természetét, vagyis,hogy jó nincs rossz nélkül.És itt kezdődik az önbecsapás,önhazugságrendszer,mert alapvető történésektől,illetve a történések objektivításától fordulsz el azzal,hogy te csak a jót akarod látni.

A rosszat nem gyűlölni kell,hanem átvilágítani,de ezt csak úgy lehet,ha nem hagyod figyelmen kívül!

2013. jan. 26. 10:13
 22/49 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó.

Szerintem nem jól látod a kérdező szempontját.Nem hinném hogy el akar zárkózni az objektív vélemények elől.Hisz ha a témába vágó kérdéseket és rá adott válaszokat áttekinted, láthatod hogy sok dolgot leírtak már erről.A kérdező szerintem tudta hogy nem új kérdést vet fel, mert elég összetett a kérdés szerkezete.

Szóval az hogy szeretett volna kapni a sok-sok negatív vélemény mellé némi pozitívat, az egyáltalán nem elzárkózás, illetve önbecsapás, ahogyan állítottad.

Ha beleolvasol a témát illetően más kérdésekbe, mit látsz.Csupa nyafogást, hogy de rossz lesz majd ez.De kérdés hogy ha azt állítod hogy jó nincs rossz nélkül, illetve fordítva, akkor nem lehet benne valami jó is?

Másrészt kissé elkeserítő a helyzet, de szerintem korántsem olyan borzasztó mint sokan leírják.Sok külföldi oldalon is körül kellene nézni, nem csak a dzsihádfigyelőn.Az kb egy kurucinfóval ér fel.Szörnyen sok butaságot hordanak össze itt is.

Szerintem már megindult egy visszatartó erő ezzel szemben mind fegyveresen mind jogi korlátozással kivéreztetik ezt a mozgalmat.Ne felejtsük el hogy a gyeplő még a nagyhatalmak kezében van, nem olyan erőtlenek azért.Tétováznak kicsit, mert emberjogi szervezetek és érdekképviseletek bojkottálják a beavatkozást.De hamarosan vége lesz.

Azt viszont nem tagadhatjuk, hogy ez megint gazdasági hanyatlást fog eredményezni európának egy pár évre, ha nem évtizedre.Ez persze az én verzióm, mindenki mondhat amit akar.Én személy szerint nem zárkózom el a rossz elől, de azért ne legyünk már ennyire pesszimisták, mindenből van kiút.A fény mindig a sötétből fogan.

Kitartás!

2013. jan. 26. 17:08
 23/49 anonim ***** válasza:
2013. jan. 26. 17:34
 24/49 anonim ***** válasza:
75%

Magyarország nagy m. A "muszlim" és az "iszlamista" egyránt embert jelöl, akinek az iszlám a vallása, tehát dupláztál a kérdésben. Azért írom, mert erre a muszlimok is háklisak.

Mellesleg az iszlám terjedése Európában, a muszlimok bevándorlása és szaporodása jelentős kisebbségek kialakulását jelenti, ami mindenképpen konfliktusokhoz vezet. Pozitív hatása nm nagyon van. Magyarországot kevésbé érinti, inkább Németország, a Benelux államok, Nagy-Britannia, Franciaország az érintettek.

2013. jan. 26. 18:56
 25/49 anonim ***** válasza:
0%

Nos elnézést a helyesírási illetve fogalmazási hibákért.Hisz itt mindenki nyelvtantantanár és helyesírás szakértő.Aki nem tud helyesen írni, illetve téved, az ne is alkosson véleményt, kicsit ilyen érzés, amikor ilyenekért dorgálnak.

Szerintem meg lesz pozitív része is az esetleges terjedésnek, kérdés milyen szemszögből látjuk.Mert ugye egy kényelmes életet élő európai elképzelni sem tud olyan életet mint egy muszlim.De generációk jönnek és mennek.Az ember boldog lehet bármilyen közegben, ha nem hatalmasak az igényei.

Úgy gondolom, hogy az európát helyenként elkorcsosító kényelmi életmódra ráfér egy kis stabilizálás.

Hiszen azért nincs mezőgazdaságunk sem, mert ezek a nagyhatalmak minden piacot kiszorítanak tőlünk.Talán ha kapnak egy pár iszlám fülest, megtanulják hogy nem lehet sokáig nagy jóléti rendszerben petyhüdten élni.Mert ez a baj, nem történik semmi változás.A nagy fejlett gazdaságok a végtelenségig fejlődnek.Eközben a kisebb gazdaságok menthetetlenül csúsznak lefelé.

Mindez a nagymértékű technikai életszínvonal miatt.

Az iszlám nem igazán támogatja a technikát, ezért részben ezek a gyárak is visszább vehetnek, talán esély nyílik újra a földművelésre, állattartásra.Sok iszlám állam a mezőgazdaságból él, tartja fenn magát, már ahogy ez kivitelezhető náluk.

Szerintem csak azok nem tudnak pozitívumokat mondani ezekről a dolgokról, akik megkeseredtek és folyton harcolni, háborúzni akarnak.A munkahelyemen nagyon sok ilyen ember van és csak sajnálni tudom őket.De leginkább a családját.Szegény gyerek félelemben nő fel, mert az apja egy megszállott háborúfüggő.Csak arra vár hogy mikor lesz alkalom hogy árthasson valakinek, lehetőleg színes bőrűnek.

Az ilyenekből nekem elegem van.

Értetlen is vagy, mert a kérdező direkt kérte a válaszolókat, hogy ha nem vagy képes egy kis optimizmust csúsztatni a válaszodba, akkor ne is írj ide.De te erre csak idetolod a negatív háborús és sötét véleményedet.Értetlen vagy.Hiába vagy képes tökéletesen helyesen írni és fogalmazni.Egy kérdés mellé tett kérést(nem parancsot) sem vagy képes elfogadni, eleget tenni annak.Értetlen vagy!

Amit erre reagálsz az a te dolgod, de javaslom gondold át. :)

2013. jan. 26. 19:16
 26/49 anonim ***** válasza:

Utolsó , csak némely iszlám ország olyan.

Törökország kb Magyarország szintjén van életszínvonalban de lehet már meg is előzött , és ők támogatják a technológiai fejlődést , iparosodást.Fejlettebbek több európai országnál is.

Bár a törököket sokan tartják az iszlám világ fekete bárányának mivel ők a felvilágosult muszlimok.

2013. jan. 26. 19:22
 27/49 anonim ***** válasza:
41%

Utolsó.

Egyet értek veled, köszönöm hogy kijavítottál.

Igen, Törökország más tészta.De a legtöbb kommentelő azt hiszi/vagy akarja (eldönteni nem tudom) hogy háború, nyomor és elnyomás legyen.Néha azt érzem, hogy nem is a muszlimok akarják ezt, hanem azok akik őket szemlélik vagy megítélik.

Szerintem nem annyira sötét ez a jövő, ahogy lefestik, csak sokan mindent felfújnak.Mint a világvégét is tavaly.Volt értelme?Nem!Volt alapja?Persze, a sok környezeti tényezőre rá lehetett fogni, meg a gazdasági válságra!De akkor is ésszerűtlen, mert az emberek képesek belelátni az összefüggésekbe hatalmas tragédiákat.A mAGYAR épp ilyen típus.

Most itt az Iszlám helyzet.Van alapja?Van, mert vannak lázongások, de nem úgy megy azért hogy fogják magukat és európa megszűnik létezni.Szerintem ez nem ilyen egyszerű, de nem is értem miért fontos ez néhány embernek hogy márpedig így lesz.

Foggal körömmel hirdetik az ehhez hasonló fórumokon, hogy itt a vég, az iszlám elborítja európát.

Miért nem lehet azt mondani, hogy jó, itt az iszlám, és terjeszkedik is, nem tagadhatjuk.De viszont ilyen meg ilyen hatásokkal jár majd.Folyton csak a sz-rt kel árasztani, ebből kell kiállni?Nem értem egyébként, a mAGYAR semminek nem tud örülni?

Lehet ezt nacionális vagy vallási szemszögből is nézni.De én úgy látom a mAGYAROK többsége direkt bajt akar ott is, ahol nincs vagy nem kellene.

Példaként ez a fórum.Mi a francért nem lehet semmiről jót írni?Tipikus mAGYAR virtus, valamiről vagy rosszat vagy semmit!!?

Sosem értettem, ennyire elkeseredettek és reménytelenek lennénk?

Értem én hogy sok sz-r van a nyakunk körül, de nem lehetne jó oldalt is kiemelni a sok rossz mellé?

Komoly lélekjelenlét kell ám az ilyen emberekhez. :)

2013. jan. 26. 19:44
 28/49 A kérdező kommentje:

# 28/28 Te aztán tudsz írni! :O

Köszönöm egyébként. :)

Sajnos igen sokan itt csak negatívkodni tudtok.Szándékosan kiemeltem hogy lássak valamilyen pozitív oldalt is.Erre csak ideírja a sz*rságait olyan is, aki minden hasonló oldalon csak pánikot kelt!!

Mit akartok egyébként?Hogy mindenki belássa igazatok van, tényleg jön az Iszlám megszállás?Bujjunk az asztal alá és rágjuk véresre a körmeinket vagy mi?Ha így van hát így van, de bizonyára lesz neki jó oldala.Talán arra is gondolni kellene hogy nem ölik le az embereket, hanem esetleg képesek leszünk együtt élni.Ez fel sem merült bennetek?Persze, vannak lázongások Hollandiában meg másutt.De a Hollandok a Magyarokat sem nagyon szeretik, magukon kívül senkit nem szeretnek.Nem fogadnak be senkit szívesen.A Muszlim lakosságnak meg nem nagyon lenne hova mennie, mert a legtöbb arab államban nincs valami jó élet.

Érdekes, ha 10 év múlva valahol Magyarok törnének hatalomra, mert elszaporodnának egy államban, akkor ahhoz mit szólnátok?Ti sem örülnétek neki, ha terroristáknak neveznétek.Másrészt a Magyaroknak is van bűne elég, ahhoz hogy világszerte rossz híre legyen.Ezen el kellene gondolkozni.Ráadásul nekünk még normális, kialakult vallásunk sem nagyon van, ha van akkor kevesen hiszünk benne.

Én személy szerint hiszek egy felsőbb erőben, de vallásban nem annyira vagy nem döntöttem még el.Majd kialakul.

De én sem tartom olyan borzasztó dolognak azt hogy változás lesz Európában, szerintem már ránk fér. :)

Inkább sakkozzatok. :D

2013. jan. 26. 20:10
 29/49 anonim ***** válasza:
88%

Megkezdeni a kitoloncolásokat, és Európa határait lezárni - de sürgősen.

Felháborító, hogy törnek-zúznak, és állatok módjára élnek és viselkednek, terrorista csoportokat támogatnak, és nem tisztelik a befogadó ország törvényeit!

Bakker, Angliában is! Követelik az iszlám törvénykezés bevezetését! Mit hisznek ezek magukról?

Ha nem jó nekik, menjenek haza!

2013. jan. 26. 20:56
 30/49 loupsolitaire ***** válasza:
81%

Amúgy milyen pozitív következményre gondolsz, ha szabad kérdezni?

Nem isznak alkoholt. Pozitív. Kevesebb a házasságtörés. (+) A disznók sokáig élhetnek. (+)

Más egyéb?

Biztosan van, de nehéz úgy pozitív következményeket felhozni, hogy a negatívak túlsúlyban vannak.

2013. jan. 26. 21:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!