Hogy fért bele ez egy napba?
„Isten megteremtette a két nagy világítót. A nagyobbik világítót, hogy uralkodjék a nappalon és a kisebbik világítót, hogy uralkodjék az éjszakán, s hozzá még a csillagokat is.” Nem tudom ti hogy vagytok vele de szerintem a nagyobbik világítóhoz némiképp több hidrogén kellett mint egy lufi
felfújásához. De ha ez még ment is azért a csillagok rész már morbid. Azok vannak páran. Ahhoz utazni is kellett. Mindezt 1 nap alatt. Mi a titka ?
@tzolko
Szánalmas, amit itt a – állításod szerint – a tudomány zászlaja alatt művelsz, s ez még az általad védeni próbált álláspont szempontjából is kínos.
Ha úgy véled, a keresztény világkép a Genezis betűről betűre való értelmezéséből áll, amiből csak a tudomány megvilágosodása menekítette ki az embereket, akkor minimális tudománytörténeti és tudományfilozófiai ismeretek birtokában lehetsz, ennek ellenére nyilvánvaló butaságokat és hazugságokat állítasz. Azt hiszed, a tudomány abból áll, hogy belinkelsz egy tudományos cikket, és akkor neked máris igazad van, mert "a tudomány melletted áll"? Borzasztóan primitív érvelés.
Másrészt hogy van képed olyat kérdezni, hogy egy tudományos munkát végző hívő milyen jogon végzi a hivatását? Bizonyára feltennéd a kérdést az általad magasztalt Sir Isaac Newtonnak is, aki az egész természettudomány alapkövének lerakója, és valószínűleg a cipőjét sem volnál méltó megkötni, ha tudományos teljesítmény a tekintély szempontja lenne.
Attól nem leszel tudós, meg nagy gondolkodó, hogy nyilvánvaló összefüggéseket nem veszel észre, és hogy azt hiszed, mert beleolvastál pár sort a Bibliába, már tudod, mi fán terem a kereszténység. Nem, te csak bizonyítani akarsz, valamiféle frusztráltságodat próbálod itt kiélni, mert úgy hiszed, a hívők felett szellemi diadalt arathatsz szedett-vedett tudásoddal, ha már máshol ez úgysem sikerül. És hogy honnan tudom? A viselkedésed és stílusod árulkodik.
Persze, hogy sosem kapsz érdemi választ, mert nem érdemled meg. Az embereknek jobb dolguk is van, minthogy kiforgassanak téged a hamis szemléletedből, és egyébként is értelmetlen, mert még csak nem is próbálsz érdemi vitát folytatni. Csak azt kapod vissza, amit magad is produkáltál.
Egy hívő, aki egyébként természettudományos diplomával bír, habár ez utóbbi információt valószínűleg hiteltelennek minősítenéd.
Kedves Titusz Pullo!
Ilyen nagy bűn, ha egy csillagészati linket ajánlok?
Ostobának joggal nevezhetsz, mert butaság volt részemről a tudomány álláspontját hangoztatni elvakult embereknek.
Bírálatod teljesen jogos, hiszen nyilvánvalóan fölöslegesen pocsékolom az időmet.
BUÉK
Sajonos nagyon ustoba a kölök. Mijé szivoskodik ez itten?
Még hogy planétarjum! mennyen a franc ottan csak bolonditcsák az embert. Aztán meg téynled minek is menyek oda hisz a biblija jol leir mindent aztat kel elhini.
Pedig igaza van Pulló testvérünknek.
Nem kellene beállítani a hívőket primitív, nyálcsöpögő baromnak, ahogy néha tzolko is teszi. Ha éppen nem arra utal, hogy mennyire selejt amiben hiszünk vagy veszélyes.
Habár nagyon imádhatod magad tzolko.
Tegnap éjszaka gondolkodtam, hogy mi lehet az oka ennek.
1. Szenilis vagy
2. Nem igazán erősséged a magyar nyelv
3. Meg vagy sértődve és rajtunk éled ki magad
4. Önigazolást szeretnél vagy egy kis törődést
Amit már régebben megakartam kérdezni tőled, hogy halálos beteg vagy-e, de parasztságnak éreztem volna és remélem, hogy nem.
Ne aggódj, nem gondolom hogy biztosan valamelyik kategóriába tartozol. De néha tényleg undorítóan és furcsán beszélsz.
Az sem baj, ha van egy bántó kérdésed, amire tudni szeretnéd a választ, de akkor ne akarj utána meggyőzni arról, hogy mi azt hisszük, ami te.
Itt például azt sem nézted kivel beszélsz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
És ocsmány módon leszóltad a jó munkás embereket.
Ez meg a csodálatos belépőd:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
És a még csodálatosabb reakciód:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudomany..
Tudom szemétség tőlem ez a komment.
De az unkoádnak azért lesz borzasztó világképe, mert hülyeségeket mesélsz be neki. Azon sem csodálkoznék, ha szorongana egy taxiban vagy templom mellett.
(bár biztos neki lesz 4-5 diplomája és saját helikoptere).
Csak nehogy véletlenül magát is sofőrnek tekintse és öngyilkosságot kövessen el.
Utolsó mondataim már abszolút értelmetlenek.
Kizárólag gondolkodni írtam ki.
Takarogy a z egyetemedre ne iten magyaráz dolgokat.
Minek ahoz csilagásznak leni, ha meg isten teremtette. Na látod. Oszt meg nincs is abol anyi mer nem is látni sohse
én már csak a papunknak hiszem ahogy meg is mongya a misen.
taxizál csak a helikoptredel a fö iskoládra es nekünk ne magyarazzd a dolgokat mer joban tugyuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!