Hogy fért bele ez egy napba?
„Isten megteremtette a két nagy világítót. A nagyobbik világítót, hogy uralkodjék a nappalon és a kisebbik világítót, hogy uralkodjék az éjszakán, s hozzá még a csillagokat is.” Nem tudom ti hogy vagytok vele de szerintem a nagyobbik világítóhoz némiképp több hidrogén kellett mint egy lufi
felfújásához. De ha ez még ment is azért a csillagok rész már morbid. Azok vannak páran. Ahhoz utazni is kellett. Mindezt 1 nap alatt. Mi a titka ?
Bocs, de nem értem rá. Az unokámmal megnéztünk néhány linket, ha már szóba került, beszélgettünk a fotometriáról, kicsit részleteztem a fényességmérés elveit és módszereit, mert Őt érdekli ez a dolog. Szerintem már tíz évesen többet tudott ezekről a dolgokról, mint Te most, de nem is csoda, mert féltucat könyve volt (saját) ebből a témából, (nekem könyvespolcom van ezzel teli) és gyakran járt planetáriumba.
Máskülönben sem érdekel ez a kérdés ennyire primitív fokon, nem is értek hozzá, bár a feleségem orvos volt és genetikáról, meg egyebekről beszélgettünk, könyveiből is olvastam, de ez a téma, legalább is ilyen szinten szóba sem került. Veled sem akarok erről vitázni, ha a téma érdekel, szakértők véleményét vizsgálhatod.
Az a néhány tucat könyv amit ezzel kapcsolatban olvastam, ami erről szólt, vagy kapcsolódott hozzá nem ad számomra elegendő alapot, hogy bárkivel érdemben megvitassam, mármint az evolúciót, vagy az élet keletkezését. Az olvasott művek az iskolai tanulmányaimmal egybevágnak, ha Te ezt megkérdőjelezed, az elég baj számodra.
Pongyolán fogalmaztam, ezért félreérthető, amit írtam.
A komment első harmadában a csillagászatról beszélek, aztán térek rá a kérdésedre, az abiogenezisre.
A Világmindenség valamennyi részecskéje néhány pillanat alatt jött létre,akár Ősrobbanás,akár Teremtés történt(?).
Ez azért nem semmi(... vagy éppen a nagy semmi).
Szerény véleményem szerint "ez" felfoghatatlan.
Nekem mindegy hogyan történt,megtörtént,itt vagyok,írok.
"Sajnos" csak más emberek elméletei között válogathatok ,éppen melyik számomra a szimpi(nem feltétlenül hihetőbb egyik a másiknál).
Engem nem győztek meg egyik oldalról sem.
Kevéske tudásommal is feltehetek bárkinek kérdéseket ezekben a témákban(Ősrobbanás,Isteni Teremtés),és kérdés szüli az újabb kérdéseket nem fog tudni kielégítő választ adni ,mert a válaszát 100%-ig nem tudja alátámasztani,megmutatni,stb.Ez egyenlőre lehetetlen.
Az is marad.Szerintem.
Örülök, hogy jobban tudod nálam, van e unokám, hány éves vagyok, stb.
Jobban tennéd, ha a fizikával törődnél, de az nem saccolásra épül és ott nem állíthatsz téves dolgokat önkényesen.
ha érdekel egy szempont, olvasd el ezt, itt ilyesmiről beszélgetünk:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!