Hogy fért bele ez egy napba?
„Isten megteremtette a két nagy világítót. A nagyobbik világítót, hogy uralkodjék a nappalon és a kisebbik világítót, hogy uralkodjék az éjszakán, s hozzá még a csillagokat is.” Nem tudom ti hogy vagytok vele de szerintem a nagyobbik világítóhoz némiképp több hidrogén kellett mint egy lufi
felfújásához. De ha ez még ment is azért a csillagok rész már morbid. Azok vannak páran. Ahhoz utazni is kellett. Mindezt 1 nap alatt. Mi a titka ?
Ezt nem kell szó szerint venni.
(Sőt, sehogy sem kell értelmezni. Szép történet, de ennyi.)
Ugye tudod,hogy a Teremtéstörténet(ek) az akkori idők világképét tükrözik,és úgy vannak megírva,hogy az akkor élt embereknek nyújtsanak világmagyarázatot?
Egyáltalán nem kell megfeleltetni a természettudomány mai állásának, a lényegét kell nézni.
Mert az a lényeg, hogy ami a természettudománnyal ellenkezik, az igaz.
Azt nem kell nézni!
Elég, ha a Biblia állít valamit.
Az igaz.
Kedves Kérdező.
A teremtő Istennek korlátlan hatalma van és kifogyhatatlan energiával rendelkezik.
Miért is kellene utaznia?
A szent szelleme az amit kibocsát, és az megteszi amit akar, neki meg sem kell "mozdulnia"
Ne keverd a teremtő létezését az emberi élethez.Ő minden hol ott van...
Persze ezt sosem fogod megérteni, mert mi más kép élünk, és időhöz vagyunk kötve.
a bibliában pedig a teremtési napok, nem 24.órás napokat jelentenek, az csak nekünk 24. óra.
ez majdnem hogy ahhoz hasonlít ahhoz, hogy egy erőmünek sem kell minden házhoz oda mennie, hogy energiát adjon, hanem elég az erőműből vezetékeken keresztül a lakásba megy az energia...
Na, ugye ami 10 milliárd fényévre van, az nemcsak jó távoli
94 608 000 000 000 000 000 000 km
Hanem öreg is /10 milliárd éves/
Ugyancsk szaporán kellett cikáznia a kaporszakállúnak, hogy helyére lökdösse a csillagokat, amelyből jó néhány van.
22 500 000 000 000 000 000 000 kb ennyi.
Na ez fénysebességgel is kemény meló és sokáig tart.
Annál gyorsabban pedig az Isten se tud menni.
Hja, persze, ha mindenható...
Hát tudod, ezek tények.
A fizika törvényei (amit Ő teremtett) mást mutatnak.
A kérdező is erre utalt, én meg részleteztem.
Van hozzáfűznivalód?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!