Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy fért bele ez egy napba?

Hogy fért bele ez egy napba?

Figyelt kérdés

„Isten megteremtette a két nagy világítót. A nagyobbik világítót, hogy uralkodjék a nappalon és a kisebbik világítót, hogy uralkodjék az éjszakán, s hozzá még a csillagokat is.” Nem tudom ti hogy vagytok vele de szerintem a nagyobbik világítóhoz némiképp több hidrogén kellett mint egy lufi

felfújásához. De ha ez még ment is azért a csillagok rész már morbid. Azok vannak páran. Ahhoz utazni is kellett. Mindezt 1 nap alatt. Mi a titka ?

2012. dec. 24. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
Miért ne férhet bele egy napba? Egyrészt nem emberről van szó hanem Istenről. Te egyetlen egy iciri piciri világító testet se tudnál 100 év alatt létrehozni. A másik meg, hogy ha láttál már a világegyetemben kialakuló csillagokat akkor megváltozna a nézeted.
2012. dec. 25. 21:43
 22/71 Sághegyi Csaba ***** válasza:
A kérdésednek van egy titka, hogy Istent egy szuperlénynek képzeled, aki része a világnak. A válasz titka pedig az, hogy ha van Isten, aki az egész fizikai valóságot alkotta, akkor, mivel nem része a saját alkotásának, azonnal meg tudja változtatni, ahogy csak akarja.
2012. dec. 25. 22:49
 23/71 anonim ***** válasza:

Ha van, de sajnos nincs.

Találkoztál már vele?

2012. dec. 25. 23:39
 24/71 Tyler913 ***** válasza:
Na ez az a pont,ahol nincs értelme a további vitának. Én tiszteletben tartom,hogy egyébként szerinted nincs Isten,de ha már beszállsz egy hipotetikus vitába arról,hogyan volt képes egy nap alatt a Bibliában leírtak szerint teremteni,akkor annak csak úgy van értelme,ha ezen az elkötelezettségen belül maradsz. Az tehát nem érv egy hipotetikus vitában,hogy "de amúgysincs Isten,szóval nekem van igazam." Érted?
2012. dec. 25. 23:47
 25/71 anonim ***** válasza:
0%

Én fordítva látom.

Mi a bizonyítékod, hogy van?

Utal rá valami?

2012. dec. 26. 00:50
 26/71 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy meg úgy látom, eszedbe sem volt megnézni a linkeket, csak hajtod a magadét, mert Neked ez a kényelmes, mindent ráfogni egy természetfeletti lényre.

Isten teremtette, ne is magyarázzak, ne mondjon senki semmit.

Hát, jó, de akkor ne várd el az orvostól, hogy meggyógyítson, elég az ima, ne nézd a műholdas TV-t, ne használj áramot, plasztik edény, teflonost, ne utazz repülőn...

2012. dec. 26. 02:21
 27/71 anonim ***** válasza:
tzolko neked mi bajod? Vegyél be valami nyugtatót. Karácsony van ember! Meglátszik, hogy milyen ember vagy. Nem kell mondanom.
2012. dec. 26. 11:06
 28/71 anonim ***** válasza:
Különben is a Biblia ír gyógyításokról és nem tiltja. Valamint azok a dolgok amit felsoroltál sincs megtiltva, sőt! Isten terve, hogy alkossunk illetve fejlődjünk és nem az hogy barlangban karcolgassuk a falat... Szóval a gúnyolódásod nem valós hanem értelmetlen.
2012. dec. 26. 11:15
 29/71 anonim ***** válasza:
Ja hogy láss egy példát is. Jézus korában nagyobb volt a fejlődés mint Ádám és Éva korában. Abban az időben nagy találmány volt a kerék:) jelzem ma is létfontosság (autó, busz, vonat, stb.) Isten mégsem átkozta a kereket. Istennek a lelked a fontos és ha ilyen vagy akkor ne várd, hogy közlebb kerülsz hozzá.
2012. dec. 26. 11:26
 30/71 anonim ***** válasza:

Én csak azért említem ezeket, hogy attól hogy sejtelmed sincs, mi a teflon képlete, attól még használod. Aligha vagy tisztában a computer, a színes TV, a helikopter működési elvével, sorolhatnám, de megbízol a tudományban, amely néha még figyelmeztet is, pl. pont a teflonnal kapcsolatban, hogy nem egészséges, de fütyülsz rá. Saját gyenge érveidet is bátran nekiszegezed és vitatod álláspontját. Ezzel az erővel megkérdőjelezhetsz bármit, hiszen ostoba, tudatlan, hazug emberek állítanak olyan valótlanságokat, ami szerinted nem igaz.

A tudományos elméletek felállítása minden esetben hasonló szabályok szerint lehetséges, ha egyet megkérdőjelezel, az összes többi sem lehet számodra meggyőző.

Egyébként nem vagyok ideges, sőt kimondottan jókedvű, amúgy sem pattogok soha, nem kell féltened, de azért kösz.

Szóval, megnéztél egy oldalt, ami csillagászattal foglalkozik?

Nos?

2012. dec. 26. 13:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!