Jehova tanúi ásításkor a szájuk elé teszik a kezüket?
Oké, akkor mivel a Bibliában volt két ember, akit születésnap ünneplés után fejeztek le, ezért nem ünneplitek a születésnapot. Na de ott van a sok őskeresztény, akiket térítés miatt öltek meg. Akkor ezek szerint ne is térítsetek! Szóval ne csodálkozzatok azon, hogy kívülről hülyének néznek titeket, amikor két embernek a születésnapjuktól független halálesete miatt nem ünneplitek a születésnapokat.
Az ördög úgymond levetése a mennyből 1914-ben hogy is értendő? Én pl. nem emlékszem a töri könyvből, hogy 1914-ben az ördög leesett volna a földre :) Mert úgy beszélsz erről, mintha valami nyilvánvaló köztudott dolog lenne... Szóval mi az amit az ördög levetésének értelmeztek? Az első világháborút? Csak mert még nem jött szembe velem az utcán az ördög... Hogy is néz ki? És mit tett 1914 óta?
Illetve egy csomó kérdésemre nem válaszoltál még... Pl. hogy hogy van az, hogy már vagy 100 éve folyamatosan jön a világvége. Hogy van az, hogy akik 1930-ban éltek Jehova Tanúi, azok is azt hitték, hogy közel a világ vége és még az ő idejükben eljön. Meddig lehet még ezt játszani Őrtorony részről, hogy a világ végével riogatnak. Teszem azt ha 2050-ben is még csak "közel" lesz a világvége, akkor is rendíthetetlenül el fogjátok hinni?
Szerintem gondold át, hogy miben hiszel! Hogy milyen bizonyítékaid vannak azokra a dolgokra, amikben kőkeményen hiszel.
" Na de ott van a sok
őskeresztény, akiket térítés miatt öltek meg.
Akkor ezek szerint ne is térítsetek!" A prédikálás teljesen más, maga Jézus követésének ez lenne a lényege, persze sokan ezt is elfelejtik.
" Az ördög úgymond levetése a mennyből 1914-
ben hogy is értendő? Én pl. nem emlékszem a töri
könyvből, hogy 1914-ben az ördög leesett volna
a földre" Ilyet te történelemórán nem fogsz hallani, ezen ne csodálkozz. Olvasd el a Máté 24, 4-14-et.
@ Istvan35 :
A 32. sz. alatti válaszodból:
"Pogány szokások: Ugye itt nem álltalánosítasz kedves Berta W., a karácsony meg tök mindegy hogy pogány szokás vagy sem nem igaz?"
Már megint nem olvastál rendesen. A 31. sz. alatt ugyanis ezt írtam: "mint köztudott, a karácsonynak sincs semmi köze a régi pogány ünnephez; de ők ragaszkodnak ahhoz, hogy van."
Nem tudom, hányszor kell még figyelmeztetni téged a szövegértő olvasásra... Ha csak néha-néha fordulna elő egy-egy félreértelmezés, az rendben lenne, bárkivel előfordulhat. De neked már többször jeleztem ezt a problémádat, mégsem figyelsz oda, csak irkálod a zöldségeket. Ahogy végigolvastam a válaszokat, ebben a kérdésben sem ez az egyetlen eset.
A másik a helyesírási hibák tömkelege; ha már ennyire nem megy magadtól, legalább használj helyesírás-ellenőrző programot. Bár a központozásodon még ez sem fog segíteni, azt talán meg kellett volna tanulni az iskolában (azt IS), ill. a szövegszerkesztést is, mert így nehezen átlátható az egész.
Plusz a szokásos: valaki ír egy kilométerhosszú, logikailag gyönyörűen felépített, értelmes választ; erre te kiszedsz belőle egy-két gondolatot, amikre reagálsz, a többit pedig abszolút figyelmen kívül hagyod.
A 67. sz. alatt írtad, hogy a Biblia nem tiltja a születésnap ünneplését; viszont a két említett születésnapon egy-egy embert lefejeztek, a JT-k ezért nem ünneplik meg a születésnapokat.
Akkor ebből kiindulva szeretném felhívni az összes Tanú szíves figyelmét arra, hogy a jövőben még csak eszükbe se jusson KERTBEN vagy PARKBAN imádkozni. Ugyanis a Bibliában egyetlen egy példa van arra, hogy valaki egy ilyen helyen imádkozott: Jézus a Getsemáné kertben (ami tulajdonképpen egy kisebb park); Őt pedig - mint tudjuk - ott fogták el, majd hamarosan megölték...
Nem is írok többet feleslegesen; remélhetőleg ez a hosszúság még menni fog...
1. Mivel a GYK-n nincs szabályozva az időkorlát, ebből következőleg akkor írok választ, amikor épp időm és kedvem van.
2. Mivel az idézett válaszodra addig még nem reagáltam, akkor tettem meg. Szintén szívem joga.
3. Leszokhatnál már arról, hogy mindent kötekedésnek veszel.
4. "épp amikor a civakodás már csaknem beszélgetéssel fejeződött be" - na, itt kaptam vihogógörcsöt kínomban...
Olvasd már végig az egészet, és vedd észre, amit leírtam; idézem:
"valaki ír egy kilométerhosszú, logikailag gyönyörűen felépített, értelmes választ; erre te kiszedsz belőle egy-két gondolatot, amikre reagálsz, a többit pedig abszolút figyelmen kívül hagyod."
Itt szó nincs civakodásról vagy "csaknem" beszélgetésről; az elejétől kezdve a végéig úgy van, ahogy írtam.
A többi meg csak a szokásos rizsa.
Kérdezni pedig teljesen felesleges lenne tőled, amikor az eddigi felvetésekre és kérdésekre sem tudtál rendesen válaszolni. Ez van.
"Olvasd már végig az egészet, és vedd észre, amit
leírtam; idézem:
"valaki ír egy kilométerhosszú, logikailag
gyönyörűen felépített, értelmes választ; erre te
kiszedsz belőle egy-két gondolatot, amikre
reagálsz, a többit pedig abszolút figyelmen kívül hagyod." Itt konkréan melyikre is gondolsz? Mert amit nekem tettek fel, azokra ha nem is egyszerre, de igyekeztem válaszolni.
"A többi meg csak a szokásos rizsa.
Kérdezni pedig teljesen felesleges lenne tőled,
amikor az eddigi felvetésekre és kérdésekre sem
tudtál rendesen válaszolni. Ez van." Erre is csak ugyanazt tudom írni, azt meg hogy mire válaszoltam rendesen, és mire nem, azt szerintem nem a te dolgod megítélni, hanem azoké, akik kérdeztek.
Konkrétan? Olvasd el Tomao 44., 48., 52., 57., 69., 70., 75. és 81. sz. alatti hozzászólásait; nem fogom egyesével kimásolni a levegőben lógó kérdéseket. A lényeg, hogy a kérdései döntő többségére egyáltalán nem válaszoltál / részben válaszoltál / válasz helyett visszakérdeztél.
Én ezt ugyanúgy látom ám, mint bárki más is láthatja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!