Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi ásításkor a...

Ozmium42 kérdése:

Jehova tanúi ásításkor a szájuk elé teszik a kezüket?

Figyelt kérdés
2012. dec. 9. 01:40
 51/94 anonim ***** válasza:
23%
Mondjuk az előző válaszomból máris adódik: mivel ha isten nem helyesli a pogány ünnepek ünneplését, és itt sok ünnepen lehetne vitatkozni hogy melyiknek pogány, melyiknek nem az eredete, akkor jobb inkább az egésztől tartózkodni, de mint már mondtam vannak az ünnepek ünneplésénél fontosabb dolgok is.
2013. jan. 4. 18:12
 52/94 anonim ***** válasza:
100%

Szóval azért nem ünnepeltek meg semmit, mert jön a világvége? Oké, de a Jehova Tanúi már a 19. században is azt mondták, hogy közel a világ vége, és azóta is jön, jön, jön... Szóval az elmúlt több, mint száz évben (amióta létezik ez a vallás) azért nem ünnepeltek meg semmit, mert mindjárt itt a világ vége? Hát ennek én nem látom semmi értelmét. (És mik azok a jelek, amiből a világvégének közelségére következtettek?) Annak sem látom értelmét, hogy azért kizárjátok magatokat mindenféle ünneplésből és közösségi eseményből, mert hátha pogány eredete van... Pl. a választásokból és népszavazásokból miért zárjátok ki magatokat?

Illetve ennyi erővel a magyar nyelv használata is pogány, mert a Bibliában hébert és görögöt használtak. Vagy teszem azt, hogy egy ismerősöd golfozni hív téged. Akkor előbb megkérdezed a gyülekezeted vezetőjét, hogy a golf az pogány-e? Vagy esetleg azért nem mész el golfozni, mert hátha pogány dolog a golfozás? Nem nehezíti meg fölöslegesen ez a dolog az életeteket, hogy mindenbe a pogányságot látjátok bele és azt keresitek? Miért lenne jó az Istennek szerintetek, hogy tevékenységektől, ünnepektől, hobbiktól, közösségi eseményektől tilt el benneteket csupán azért, mert azok "pogányok"?

És arra mit válaszolsz, hogy elvileg a Jehova Tanúi szerint 144000 ember kerülhet a mennybe, és eddig kb. 6 millió Jehova Tanúja élt összesen a világon. Magyarul a Jehova Tanúinak is csak a 2,5%-a kerül a mennybe?

Én most tényleg nem gyűlölködni akarok, hanem meg akarlak titeket érteni.

2013. jan. 4. 19:17
 53/94 anonim ***** válasza:
23%

"Szóval az elmúlt

több, mint száz évben (amióta létezik ez a vallás)

azért nem ünnepeltek meg semmit, mert mindjárt itt a világ vége?" Nem pont erre gondoltam, de mondtam hogy ezt ne velem vitasd meg, hanem egy tapasztaltabb tanúval, mert ebben a témában még énsem vagyok otthon, de te úgylátom visszaélsz ezzel. "a választásokból és népszavazásokból miért zárjátok ki magatokat?" Nem, ezekből nem azért mert pogány eredetűek. Jézus követőinek politikailag semlegesnek kell maradniuk, mivel evilág istene gondolom tudod hogy az ördög, minden földön lévő hatalom az ő kezében van, egyenlőre.

2013. jan. 4. 19:42
 54/94 anonim ***** válasza:
18%

"És arra mit válaszolsz, hogy elvileg a Jehova Tanúi

szerint 144000 ember kerülhet a mennybe, és

eddig kb. 6 millió Jehova Tanúja élt összesen a

világon. Magyarul a Jehova Tanúinak is csak a

2,5%-a kerül a mennybe?" Nem, a 144 ezer az "égi reménység" ők azok akik a Báránnyal /Jézussal/ fognak uralkodni azégben. A maradék, pedig a "földi reménység," amivel kapcsolatban már korábban felmerült néhány kérdés itt ebben a kérdésben, úgyhogy tudod miről beszélek.

2013. jan. 4. 19:48
 55/94 anonim ***** válasza:
100%
Marson is lesztek, netán a Holdon is???
2013. jan. 4. 19:51
 56/94 anonim ***** válasza:
18%
Ja igen azt kihagytam, kössz hogy emlékeztetsz. Viccelődj csak, én is tudok ha akarok. :) Nem, mi ezt nem magunktól találtuk ki, ha egy kicsit is tudnád mivan a bibliában akkor gondolhatnád hogy Jézus nem hiába halt kinhalált, hanem ezzel lehetővé tett követői számára egy bajoktól mentes csodálatos életet.
2013. jan. 4. 20:42
 57/94 anonim ***** válasza:
100%

Nem paranoiás dolog azért nem szavazni, mert úgyis mindegyik párt mögött az ördög áll? Akkor viszont miért egymást szidják, miért nem együtt a Jehova Tanúit? Illetve ha már ennyire feketén-fehéren akarjuk szemlélni a dolgokat, hogy vannak a Jehova Tanúi meg vannak, akik mögött az ördög áll, akkor ezek a pártok miért nem szövetkeznek egymással a Jehova Tanúik megsemmisítésére? Miért egymással próbálnak meg kibabrálni? Illetve akkor minek vannak háborúk országok között, ha mindegyik az ördög kezében van?

Illetve ha teszem azt, indulna a náci párt, amelyik ki akarja irtani az összes Jehova Tanúját és le akarja rombolni az összes Királyság termét, meg indul mellette egy átlagos párt, amelyik szimplán csak korrupt, akkor miért nem szavaztok a kisebbik rosszra?

Az pedig, hogy nem vagy otthon egy olyan témában, ami a te vallásod - amit sziklaszilárd meggyőződéssel védsz - egyik alapkérdése, az kicsit ciki. Akkor inkább te kérdezz meg egy tapasztaltabb Jehova Tanúját, mert az azért nem teljesen kóser, hogy olyan dologban hiszel - ráadásul sziklaszilárd meggyőződéssel terjeszted is -, amit nem is teljesen ismersz.

2013. jan. 4. 21:40
 58/94 anonim ***** válasza:
100%

Bár semmi köze a kérdéshez, de én sem értem, hogy Jt szervezete aki a politika, és a hamis vallás esküdt ellensége, mit keres a Magyar egyházak között?

Talán ugyan azt amit az ENSZ tagságban?

2013. jan. 5. 07:15
 59/94 anonim ***** válasza:

"Marson is lesztek, netán a Holdon is???"

JT Legelső vezetője Russel már a Plejádokról várta a megmentést.

Lehet hogy a többi felkent is oda megy.

2013. jan. 5. 08:20
 60/94 anonim ***** válasza:
18%
Mondtam már hogy Jézus politikailag semlegességet követel meg a követőitél, mi nem a földi hatalmaktól várjuk a megmentést, elég szomorú ha valaki igen. "minek vannak háborúk országok között, ha mindegyik az ördög kezében van?" Mert szerinted az ördög mint akar elérni? Békét? Nem már az égben is lázadást szított. És most, főleg azért mert tudja hogy rövid ideje van, minnél több embert próbál elpusztítani.
2013. jan. 5. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!