Jehova tanúi ásításkor a szájuk elé teszik a kezüket?
Hát ez érdekes, és akinek szól az vegye is magára....
egyet értek veled, Bár magam is Tanú vagyok...
Én mindig a szám elé teszem a kezem, és még nem láttam egy testvéremet se hogy ne tette volna, de figyelni fogok és rá fogok tisztelettel szólni ha ilyet látok...
Katywover!
Az egyik gonosz, aki szégyelje magát.
Akkor ásítozz reggel, hogy üde legyél, nehogy észre vegyék, milyen unalmas a szolgálati iskola.
Ha nincs otthon papírszalvéta, gyorsan szaladj venni és csak utána ásíts.
Ilyen buta kérdéssel ritkán találkozok.
Az ásítás olyan biológiai szükséglet, mint az anyagcsere
Kedves Ozmium42 mi lenne, ha legközelebb találkozó Jehova tanúival ezt személyesen megkérdeznéd tőlük?
Szívesen válaszolni fognak erre a kérdésedre és az összes többire, vagy látógass el a honlapjukra a [link]
Bocs, de ti tényleg elhittétek, hogy a 10. válaszoló JT? :O
Én több okból is úgy vihogtam a válaszon, de úgy... :D
No, legalább tőlem kapott egy zöldet. :P
Először is:
1. Nem JT-stílusban írt.
2. Nem használt JT-szakszavakat sem.
3. A leírtak pedig - tartalmilag - felismerhetően NEM egyeznek meg a JT-teológiával.
Másodszor: A válasz nyelvészeti részéről ordít, hogy kamu.
1. Nem a magyar, hanem a héber szó előfordulását és etimológiáját kellene nézni...
2. Ha pedig a magyar szavakat vesszük is, az "ásít" szónak SEMMI köze az "ás" szóhoz, nem abból ered.
3. Továbbá az "-ít" ún. igeképző, amit más szófajú szóhoz kapcsolva keletkezik ige; igéhez NEM kapcsolunk igeképzőt. Tehát már csak emiatt sem lehetne az "ás" a szótő... :P
-------
A 4. válaszoló által bemásolt szöveg tényleg érdekes; főleg az ima közbeni menstruáció... Pfff...
Én nem hallottam még arról, hogy a muszlim nők "azokon a napokon" nem imádkozhatnak. Valaki?
-------
Egyébként pedig a menstruáció nem a sátán műve. Így történt a dolog:
A bűnbeesés után az Úr azt mondta Évának:
- Éva, lányom, tudod jól, hogy vér nélkül nincs bűnbocsánat. Így az elkövetett bűnért a véreddel kell fizetned.
- Tudom, Uram. Rendben. De nem lehetne havi részletekben?
:)))
@ Válaszom: Remélem, ez megnyugtató számodra. :D
-------
@ Lebannen:
Mi ezen a durva? Oké, nem hiszel a véletlenekben. De akkor sem értem...
Volt régebben egy gyönyörű megfogalmazásod ezzel kapcsolatban, ami nekem nagyon tetszett; idézem:
"Nem hiszek a véletlenekben.
Ezek azok a pillanatok az életben,amikor az ember megborzong, és úgy érzi, egy pillanatra bepillantott a kulisszák mögé, ahol a dolgok úgy illeszkednek egymásba, mint a fogaskerék fogai."
-------
A kérdésre pedig: Oké, hogy mókázunk, Ozzy; de nem tudom, hogyan ötlötted ki ezt... Én legalábbis nem tudok arról, hogy a Tanúk ne tennék a szájuk elé a kezüket ásításkor.
Üdv. :)
Valaki azt írta, hogy Jehova tanúi nem csinálnak semmi pogány eredetű dolgot. Nem gondolkoztam ezen sokat, csak beugrott az ásítás és ez szokás. Ez igazából tényleg pogány kori, és tényleg nem reflex, hanem egy tanult szokás. Valamelyik válaszoló le is írta az eredetét.
Még arra lennék kíváncsi, hogy Jehova tanúi ilyenkor mit csinálnak? Harakirit követnek el, vagy soha többé nem teszik a szájuk elé a kezüket? Van kiskapu?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!