Jehova tanúi ásításkor a szájuk elé teszik a kezüket?
"Szóval azért nem ünneplitek a szülinapokat,
nehogy lefejezzenek titeket :) :) :) Mivel a
pogányok ünneplik a szülinapjukat, ezért
természetesen minden második pogányt (értsd:
nem Jehova Tanúját) lefejezik" Azta, nem semmi, ehhez a szókiforgatáshoz érteni kell, hol tanultad? Ki mondta hogy azért nem ünnepeljük a szülinapot mert lefejeznek minket, ezt komolyan is gondolod vagy csak kötekedel, gondolom ez utóbbi.
"Mik azok az általad említett jelek, amikből arra
következtettek, hogy mindjárt itt az
Armageddón?" Jelenések könyve, rémlik? Az egész könyv erről szól.
Előbb te állítottad, hogy azért nem tartod szerencsésnek a szülinap ünneplését, mert a Bibliában kétszer is lefejeztek embereket születésnap ünneplés után. Magyarul x ember születésnapot ünnepelt, majd lefejezték, utána y ember is születésnapot ünnepelt, majd lefejezték, és emiatt ti sem ünneplitek a születésnapotokat. Persze előtte meg azt állítottad, hogy itt a világvége a spájzban és azért nem érdemes. Szóval akkor melyik?
Az említett János 17.14-16-ra rákerestem és a 15. vers így szól: "Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól."
Szóval itt semmi nem szól arról, hogy vonulj el a világtól. Amúgy meg ha lemész a boltba kenyeret venni, vagy elmész golfozni, vagy bekapcsolod a számítógéped, akkor az miért kevésbé evilági, mint mondjuk szavazni menni? Szóval az idézet szerint nem vagy kivéve ebből a világból. Akkor viszont miért mondjátok azt (az evilágiságra hivatkozva), hogy ezek a dolgok tilosak a tagjaitok számára?
Arra pedig, hogy hol láttam Jézust politizálni? Oké, akkor golfozni sem láttam Jézust, szóval akkor golfozni is tilos? Sőt házasodni sem láttam Jézust, mert nem volt felesége, akkor házasodni sem szabad? Sőt az interneten vitatkozni sem láttam Jézust. Akkor ez is tilos?
Az pedig, hogy mi történik, ha a vallás belefolyik a politikába... Az igaz, hogy nem jó, ha a vallás belefolyik a politikába. Viszont ha te személy szerint elmész szavazni, akkor nem a vallás folyt bele a politikába, hanem te személyesen véleményt nyilvánítottál másik pár millió honfitársaddal együtt a téged érintő kérdésekben.
Jelenések könyve. Igen rémlik. De tudtommal nincs dátum írva mellé, hogy kérem szépen ekkor és ekkor fog bekövetkezni. Szóval mik is azok a jelek, amik szerint az elmúlt 100 évben folyamatosan mindjárt itt az Armageddon? Mert a kérdésem az volt, hogy itt vagyunk 2013-ban és milyen jelek mutatnak arra, hogy a Jelenések könyve szerintetek bekövetkezik. Illetve hány évre gondoltok, amikor azt mondjátok, hogy közel? Mert ez innen kívülről elég nevetségesnek tűnik, hogy 1930-ban is közel a világ vége, 1950-ben is közel a világ vége, 1980-ban is közel a világ vége, és még 2013-ban is közel a világ vége, annyira, hogy születésnapokat sem érdemes ünnepelni...
"Előbb te állítottad, hogy azért nem tartod
szerencsésnek a szülinap ünneplését, mert a
Bibliában kétszer is lefejeztek embereket
születésnap ünneplés után. Magyarul x ember
születésnapot ünnepelt, majd lefejezték, utána y
ember is születésnapot ünnepelt, majd lefejezték, és emiatt ti sem ünneplitek a születésnapotokat.
Persze előtte meg azt állítottad, hogy itt a
világvége a spájzban és azért nem érdemes.
Szóval akkor melyik?" Mindkettő, csak az elsőt nem úgy értettem ahogy leírtad, mivel márcsak a puszta jóérzetünk is arra indít hogy nem tartsuk meg.
"Az említett János 17.14-16-ra rákerestem és a 15.
vers így szól: "Nem azt kérem, hogy vedd ki őket
e világból, hanem hogy őrizd meg őket a
gonosztól."
Szóval itt semmi nem szól arról, hogy vonulj el a
világtól." A másik két verset kihagytad, ezekben említi hogy nem vgyunk a világ része, de szavazás pont egy ilyen dolog amivel könnyen a világ részévé vállhatunk.
" Jelenések könyve. Igen rémlik. De tudtommal
nincs dátum írva mellé, hogy kérem szépen ekkor
és ekkor fog bekövetkezni. Szóval mik is azok a
jelek, amik szerint az elmúlt 100 évben
folyamatosan mindjárt itt az Armageddon? Mert a
kérdésem az volt, hogy itt vagyunk 2013-ban és milyen jelek mutatnak arra, hogy a Jelenések
könyve szerintetek bekövetkezik. Illetve hány
évre gondoltok, amikor azt mondjátok, hogy
közel? Mert ez innen kívülről elég nevetségesnek
tűnik, hogy 1930-ban is közel a világ vége, 1950-
ben is közel a világ vége, 1980-ban is közel a világ vége, és még 2013-ban is közel a világ
vége, annyira, hogy születésnapokat sem
érdemes ünnepelni..." Na jó azt azért gondolom mégsem vársz arra hogy minden jelet, jelképet elmagyarázzak neked, ez napokba tellene. Viszont egy könyvben ezt már megtettűk, "A Jelenések nagyszerű csúcspontjai" könyvben, ha tényleg érddkel, és nem csak kötekedni akarsz, nyugottan megnézheted, biztos fent van online is a honlapunkon, és ne azzal gyere hogy ez csak a mi értelmezésünk, győződj meg magad róla, attól hogy beleolvasol nem lesz semmi bajod. De azt remélem tudod hogy nem csak üres beszéd amiről beszélek, az teljesen nyilvánvaló jel amikor 1914.-ben levetették az ördögöt a földre, innentől kezdve pedig, mivel "tudja hogy kevés ideje van" megpróbál mindenkit férrevezetni, és persze az is nyivánvaló hogy erre az időszakra írja a biblia hogy "jaj a földnek." Olvasd csak el a Jelenések 12, 9-12-et.
Ha azt vesszük, nem kötelező szavazni, nem kötelező, vallásszervezetekbe belépni, még kötelező ünnepek sincsenek.
Jézus tisztában volt azzal, hogy kell katonaság, rendőrség stb, azzal is tisztában volt,hogy nem veheti ki a tanítványait a világból.
Egyébként Jézus azt sem kérte, hogy őt ünnepeljék, bálványozzák.
Szerintem nem kell ahhoz emlékünnep sem,(sokszor képmutatóak ezek az ünnepek is.)
A biblia szerint, ketten-hárman egybe gyűltök az én nevemben(Jézus), akkor veletek vagyok. Ezek szellemi dolgok.
"Egyébként Jézus azt sem kérte, hogy őt
ünnepeljék, bálványozzák.
Szerintem nem kell ahhoz emlékünnep sem," A bálványozásra ez igaz is, és nem is mi bálványozzuk keresztekkel meg festményekkel őt, gondolon milyen jó lehet neki nézni az égből ahogy mindenhol keresztrefeszítve ábrázolják, engem még a gondoldttól is kiráz a hideg hogy milyen fájdalmas lehetett, de olvasd csak el a Lukács 22, 19-et, itt egyértelműen kiderül hogy ezt meg kell tartanunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!