Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A biblia miért nem ír a...

A biblia miért nem ír a dinoszauruszokról?

Figyelt kérdés
2012. jún. 24. 17:25
1 2 3 4 5 6
 51/53 Farkas Milán ***** válasza:

Már ehhez a kérdéshez nagyon sok gondolatot írtam .Azonban ti csak 2-3 gondolatot emeltek ki, és sorozatosan azokba köttök bele. A többin nem találtok fogást????? Ráadásul olyan dolgok miatt vergődtök, amiket le sem írtam vagy egyáltalán nem úgy írtam le, csak ti ügyesen kiforgattátok.

Na mindegy. Nem fárasztom magam tovább!

Tartja a mondás okos enged.....

JA bocs igazatok van, akármi is lesz a végkifejlet, én már csak hitetlen kutya leszek, aki összemossa a vallásokat.

Remélem, hogy egyszer felnyílik a szemetek.

Addig is könyörgök az Úrhoz, a mi Istenünkhöz, hogy áldjon meg benneteket ennél is erősebb hittel és hosszú, mondjuk 1400 évig tartó élettel! ;)

2012. jún. 30. 13:15
 52/53 eric_one ***** válasza:

Farkas Milánnak!

Ezt írod, idézlek:

"Ez mind szép és jó. Csak az a baj, hogy ez egyetlenegy ember véleménye! Lehet, hogy egy nagy tudós, de akkor is csak egyetlen egy vélemény!"

Milán ezek pedig nem egy ember véleménye, hanem tényeken, és tudományos ismereteken alapuló megállapítások. Számtalan magyar embert tudnék neked mondani akik a tudománynak szentelték az életüket, és jutottak az igaz és hamisítatlan tudomány hasonló eredményére.

Nagyon erősen forgatod ki a szavainkat, de nem gond továbbra is kérlek hogy gondolkodj és légy kritikusabb e-téren.

Tisztázzunk néhány alapfogalmat! Mi a tudomány? Véleményem szerint a tudomány az emberiség tudásának halmaza, mely gyakran úgy fejlődik és jut előre hogy bebizonyítja előző tévedéseit.

Másodszor mit jelent az hogy tudományos állítás?

Tudományos állításnak azt nevezhetjük ami bizonyítható! Vagyis megfigyeléseken és megismételhető kísérleteken alapul. Tehát megismételhető, megfigyelhető, megmérhető, feljegyezhető stb. Egyszerű hasonlattal mondva ha a gravitációt akarom neked bebizonyítani akkor a föld északi pólusán elejtem a telefonomat és a földre vagyis lefele esik, és ha ugyanezt teszem a déli pólusán akkor is ez fog történni. Tehát ez már egy tudományos kísérletnek mondható, ami a gravitációt bizonyítja. De ezt most óvodás szintre lett egyszerűsítve, hogy világos legyen abszolút.

Na akkor térjünk rá a belinkelt írásra amely azt állítja hogy jelenlegi fizikai törvények ismeretei alapján az evolúció nem volt, és nem is létezhetett. Nem maradt fent semmi bizonyíték. Egyedül a mikró evolúciót ismeri el, mivel ez a jelenben is megfigyelhető. Tehát a fajtán belüli változásokat. Miszerint a kutyát eredeztethetjük a farkasból, és létrejöhet különböző méretű és színű kutyafajta. De amiről Te beszélsz a makró evolúcióról, ami az egyik fajnak a másikból való kialakulását illeti, általában azt szokták mondani, hogy a magasabb rendű fajok az alacsonyabb rendűekből, tehát a több-sejtűek az egysejtűekből, a gerincesek a gerinctelenekből, a kétéltűek a halakból, a hüllők a kétéltűekből, a madarak és az emlősök a hüllőkből "fejlődtek ki" ezt nem lehet tudományosan bizonyítani. Elméletek vannak e téren, és hipotézisek, de azokban tudjuk hogy a függő változó képviseli a feltételezett okozatot.

Ezt írtad, bár nem nekem de reagálnék rá 1 mondat erejéig:

"Az első naptól, azaz a felszín kialakulásától a hatodik napig, azaz az emberig valójában a természetben több milliárd év telt el!!!"

-Ezt állítja az ember, csak barátom! tudtad-e? hogy 1970-ben a föld korára még 2 milliárd évet mondtak a tudósok, azóta folyamatosan emelkedik. Érdekes a föld pár évtized alatt, évmilliárdokat öregedet. Látod ha korábban jártál volna suliba, neked mást tanítottak volna...

Idézlek:

"Már ehhez a kérdéshez nagyon sok gondolatot írtam .Azonban ti csak 2-3 gondolatot emeltek ki...

Na mindegy. Nem fárasztom magam tovább!

Tartja a mondás okos enged.....

Addig is könyörgök az Úrhoz, a mi Istenünkhöz, hogy áldjon meg benneteket ennél is erősebb hittel és hosszú, mondjuk 1400 évig tartó élettel! ;)"

Nagyon felfuvalkodott vagy ifjú Padavan! Pedig sok mindent kell még tanulnod! Valamint köszönjük az imatámogatásodat, de bevallom én örök életért szoktam könyörögni nem 1400-évért. :))

Nem kell annyi témát nyitni, mert szétesik a beszélgetés véleményem szerint... Továbbra is kérlek olvasd el és értelmezd amit küldtem linket, mert az állítások mellett ott vannak az alátámasztások is.

Áldás békesség!

2012. jún. 30. 14:14
 53/53 anonim ***** válasza:
61%

Ahogy sok más mesekönyv sem!

Nekem nem hiányzik belőle (és szerintem a dínóknak sem hiányzik)! :)

2012. júl. 11. 21:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!