Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A biblia miért nem ír a...

A biblia miért nem ír a dinoszauruszokról?

Figyelt kérdés
2012. jún. 24. 17:25
1 2 3 4 5 6
 31/53 eric_one ***** válasza:

Tavariss-nak!

Hát most mit mondjak hozzászólásodhoz? Nem értem hogy jön ide a szamárköhögés az evolúciós elmélet el nem fogadásához. A leukémiás ismerősöd esete valóban szomorú eset, lehet hogy velem van a gond, de nem tudom beilleszteni. Ezzel szinte másik témát nyitunk.

Mint Te is tudod a daganatos betegségeket nevezhetjük civilizációs betegségnek is. Pál apostol azt mondja a Szentlélek által hogy minden rossznak a gyökere, a pénz szeretete. Ha Pál azt mondja hogy minden, akkor azt szó szerint úgy kell érteni hogy minden... Tehát minden rosszat vissza lehet vezetni a pénz szeretetéhez. A mai világunk pedig erről szól. Itt mindenről írhatnék, a paráznaságról, a kábítószerről, az alkoholról, a prostitúcióról, a hajléktalanságról, a gyógyszeriparról, stb stb stb mindenről. Vegyük az élelmiszeripart, miért eszünk annyi rákkeltő hulladékot, mindenféle adalékanyagokat? Miért van betiltva az aszpartam az Egyesült államokban, Oroszországban, Japánban, Ausztráliában? és Európában miért nincs? Azért etetik velünk a sok káros hulladékot, mert valakiknek ez anyagi érdekük. Ezért nem csoda ha romlik a génállománya az emberiségnek, egyre több a betegség, a rákos betegségek az atomszennyezéstől stb. Az első ember Ádám még 930 évet élt! Mivel az evolúció azt feltételezi hogy az egyszerűből lett a bonyolultabb, és a fejlődés alulról felfelé ível. Ellenben azt látjuk hogy sokkal hitelesebb "elmélet" a teremtés mert az mikor megtörént akkor igen jó volt, és felülről lefelé haladó íven tart minden. Tehát nem új állatfajok jönnek létre, hanem kipusztulnak állatfajok.

Az evolúcióról még annyit hogy semmilyen foszilis leletek sem támasztják alá az evolúcióelméletet. A paleontológiai kövületek csak elhatárolódott fajokról számolnak be, átmeneti formákról nem tudnak. Miért nincs átmenet?

Szerintem nagyobb hit kell az evolúció elfogadásához, ahhoz hogy a több-sejtűek az egysejtűekből, a gerincesek a gerinctele-nekből, a kétéltűek a halakból, a hüllők a kétéltűekből, a madarak és az emlősök a hüllőkből fejlődtek volna ki.

"ezt írod:

És azok az emberek, akik ma halnak meg vírusfertőzés következtében, vagy védőoltás hiányában...ők vallási áldozatok lennének? "

Ne haragudj de ezt nem tudom értelmezni. Itt arra gondolsz hogy ha van Isten akkor miért történnek meg ezek a dolgok?

2012. jún. 27. 18:53
 32/53 anonim ***** válasza:

"Hát most mit mondjak hozzászólásodhoz? Nem értem hogy jön ide a szamárköhögés az evolúciós elmélet el nem fogadásához. A leukémiás ismerősöd esete valóban szomorú eset, lehet hogy velem van a gond, de nem tudom beilleszteni. Ezzel szinte másik témát nyitunk."

De, van egy olyan érzésem, hogy pontosan tudod, hogy jönnek a betegségek az evolúcióhoz. Mellébeszélsz, és mellébeszélsz és mellébeszélsz. Pontosan tudod, hogy a baktériumok, a vírusok, a betegségek szorosan kötődnek az evolúcióhoz. Azért élsz te még ma is, mert gyerekkorodban minden betegség ellen kaptál oltást, nem Isten kegyelméből. Ha a mai orvostudomány nem ott tartana, ahol (és ez nagyban köszönhető az ún. "áltudományos" evolúciónak), akkor te nagy valószínűséggel meghalsz még csecsemőként. Veled van a gond, mert pontosan tudod, hogy ezek tények. Nem az van, hogy nem tudod beilleszteni a gondolkodásodba ezeket - hanem nem akarod. Azt hiszem ezt világosan látja még a vak is. Ha te orvosok helyett Istennek adsz hálát, hogy élsz, önmagadat csapod be. Ennyi. De gondolom ezt felesleges volt leírnom, hiszen úgyis jobban tudod :) A vírusokat 100%, hogy a pénz hozza létre, és az ismerősöm is biztos azért leukémiás, mert ebbe a csúnya pénzközpontú világba született...:) Félelmetes, hogy valakinek ma még itt tart a gondolkodása. Ne haragudj, ezzel nem téged akartalak megsérteni, de ez tényleg félelmetes. Az egyetlen szerencse az az, hogy ma már nem ez a "világszemlélet" a domináns, és annak ellenére, hogy az evolúció "veszélyes, áltudományos" egyre nagyobb teret nyer, és egyre több élet menthető meg vele. Minden jót!

2012. jún. 27. 19:38
 33/53 eric_one ***** válasza:

tavariss-nak!

"Azért élsz te még ma is, mert gyerekkorodban minden betegség ellen kaptál oltást, nem Isten kegyelméből."

Bizony mondom néked hogy minden ember Isten kegyelméből él!

2012. jún. 27. 20:40
 34/53 Farkas Milán ***** válasza:

Tegyük fel, hogy nem volt evolúció. Akkor Isten több tízezer vagy több millió évvel ezelőtt ugyanolyan formában teremtette meg az embert, mint ahogy ma kinéz? Valamilyen formálódásnak csak kellett történnie a természeti feltételek hatására. Az emberiséget 4 nagy rasszra bontjuk: negrid, ausztralid, mongolid, europid. Ez a négy rassz a természeti tényezők miatt alakult ki olyanra, amilyen. Ez is evolúció!

Ha nincs evolúció, akkor hogy magyarázod azt, hogy az óidő elején a tengeri életből alakult ki a szárazföldi élet? Valahogy azok az élőlények lábakat növesztettek. Ez nem evolúció?

2012. jún. 27. 20:45
 35/53 Farkas Milán ***** válasza:
Azt mondod, hogy minden betegséget vissza lehet vezetni a pénz szeretetére. Én például nagyon érzékeny vagyok a kánikulára. Ha meleg van, akkor fáj a fejem, hányingerem van...stb. Ez azért van, mert szeretem a pénzt és mondjuk mániákusan ragaszkodom hozzá?
2012. jún. 27. 20:49
 36/53 Farkas Milán ***** válasza:

Ahogy írtam, én református iskolába járok. És ezalatt a három év alatt sokat formálódtam, kezdtem rádöbbenni arra, hogy tényleg van egy irányítóerő, amit sokan Istennek neveznek. Szerintem ezen van a félreértés. Hogy kell elképzelni Istent. Sokan úgy képzelik el, hogy egy öreg szakállas bácsika, aki a felhők között üldögél az aranytrónján. Ha netán rossz kedve van, akkor pedig villámokat szór.

Szerintem Isten nem egy személy, nem is tárgy.....

Isten körülvesz minket. Minden ami körülöttünk van, az

Isten. Minden fában, minden fűszálban ott van, és még bennünk is ott van! Ha engedjük, hogy felszabaduljon bennünk, akkor leszünk egyek vele és akkor mondhatjuk, hogy hívők vagyunk! Isten megismerése nem más, mint magunk megismerése és az egónk lerombolása!

Weöres Sándor ezt írja A teljesség felé című művében: Az időbeli véges személyiség mögül kibontakozó időtlen végtelenség:

a lélek. A kibontakozásra nem szoruló időtlen végtelenség: az Isten.

Külön-külön határok csak a térben és időben vannak; ami tértelen,

időtlen: bontatlan. A személyiség burkából kiemelkedő emberi lélek

azonos az Istennel; és mégsem az Isten. Nem úgy azonos az Istennel,

mint a csönd a csönddel, hanem mint a zaj megszűnése a csönddel.

Az ember, mikor zártságából megszabadul, háromféleképpen látja

Az Istenbe-olvadó ember számára nincs többé kivánatos és

nemkivánatos, nincs többé semmiféle fokozat; mindent végtelenül és

kivánság nélkül szeret. Számára minden ugyanegy: minden a Teljes-

Változatlan, melyből a számtalan változó jelenség árad. Isten

tartalmazza a mindenséget, s a felszabadult lélek Istenben tartalmazza

a mindenséget.

2012. jún. 27. 20:58
 37/53 mustafa33 ***** válasza:

Ha jól olvasod megtalálod. Egyébként nem fértek el a bárkában ☺.

A biblia nem zoológia könyv. A nyúlról is azt írja, hogy kérődző ☻. Na és?

2012. jún. 28. 03:36
 38/53 Farkas Milán ***** válasza:

Összegzésnek:

1. Azt írod, hogy az első ember, Ádám 930 vagy hány évet élt. Innen látszik, hogy nem nézel utána a dolgoknak, csak beszélsz jobbra-balra. Szintén vallásórán tanítják, hogy akkor teljesen más volt az időszámítás. Manapság is így van egyes népcsoportoknál mar ötezer valahány száz van! Kr.e 40-ben Julius Caesar kérte fel az egyiptomi tudósokat, hogy készítsék el a Julian naptárat. Ez már 365 napra tagolta az évet. Azonban ez régen nem feltétlenül így volt. Tanítják, hogy ez a 930 év mai viszonylatban 80-90 év. ÉS ne mond, hogy a mai iskolarendszer hibás és megpróbálnak mindent ráhúzni a diákokra. Ha alaptalan hülyeség lenne, akkor nem tanítanák!! Amúgy meg ha elgondolkozol rájössz, hogy egy ember szervezete 80-90 évnél nem nagyon bírja tovább. van egy-két kivétel persze. Ha az ember teljesen egészséges, akkor is ilyen korban már végelgyengülésben meghal! Isten sem 6 nap, azaz 6x24 óra alatt teremtette a földet. Ezt csak azért foglalták így össze, hogy nyomon követhetőbb legyen. Az első naptól, azaz az ég és a föld teremtésétől a hatodik napig, azaz az emberig valójában a természetben több milliárd év telt el!

2. Azt írod, hogy a különböző fajok között nincs átmenet. Mint mondtam, a dinók a madarak ősei. Az idő előrehaladtával létrejöttek repülő dinók. Ezek később egyre kisebbek lettek és tollakat növesztettek. Ez szerinted mi, ha nem átmenet az egyes fajok között? Csak ezek után alakult ki a madarak mai, de korántsem végleges formája!

3. Egy dolog biztosít engem abban, hogy voltak nálunk fejletlenebb ősemberek: a barlangrajzok. Bizonyára te is láttál mát barlangrajzokat. Ezek általában állatokat ábrázolnak és egy óvodás gyermek rajztudási szintjén állnak! Ha akkor is pont ilyen fejlett emberek lettek volna, akkor kész műalkotások születtek volna, mert manapság az ember csodálatos szénrajzokat tud készíteni! Ezek szerint kellett lennie egy fejletlenebb fajnak, aminek még a kéz-szem koordinációja nem volt tökéletes. Vagy esetleg mindig a remegő kezű vaksi öregemberek készítették a barlangrajzokat??

3. Mi jellemző a keresztényekre? Hogy az ellenséget nem legyőzni akarják, hanem tények és érvek felsorakoztatásával és a hit elemeivel MEGgyőzni. Ezzel szemen te itt a józan ész érveivel szembe menve próbálsz legyőzni mindent. Elhiszem, hogy neked más a véleményed. Nagyon sok mindent leírtál, de ha nem szentfazék módjára, hanem mondjuk a józan észt képviselve átolvasnád azt amit írtál, te is elmosolyodnál!

2012. jún. 28. 08:27
 39/53 anonim ***** válasza:

"Azt írod, hogy az első ember, Ádám 930 vagy hány évet élt. Innen látszik, hogy nem nézel utána a dolgoknak, csak beszélsz jobbra-balra"

Sokan állítják, hogy anno holdalapú naptárat használtak.

Konvertáljuk csak át a születési és halálozási adatokat holdalapúra csak két példával:

Élt vala pedig Ádám száz harmincz esztendőt (11 évesen), és nemze fiat az ő képére és hasonlatosságára és nevezé annak nevét Séthnek.

És telének Ádám napjai, minekutánna Séthet nemzette, nyolczszáz esztendőre (67 év), és nemze fiakat és leányokat.

És lőn Ádám egész életének ideje kilenczszáz harmincz esztendő (77 év); és meghala.

Éle pedig Mahalálél hatvanöt esztendőt (6 év), és nemzé Járedet.

És éle Mahalálél, minekutánna Járedet nemzette, nyolczszáz harmincz esztendeig (70 év), és nemze fiakat és leányokat.

És lőn Mahalálél egész életének ideje nyolczszáz kilenczvenöt esztendő (75 év); és meghala.

Úgy gondolom, 5-10 évesen gyermeket nemzeni nem kis pályás dolog. De olvass magad utána az I Móz 5-ben, hogy hogy is van.

Ajánlom figyelmedbe ezt a nemzteségtáblázatot:

[link]

Pontosan kivehető az életkorok csökkenése.

Nem véletlen Jákob ezen kijelentése:

"Monda pedig Jákób a Faraónak: Az én bujdosásom esztendeinek napjai száz harmincz esztendő; kevesek és nyomorúságosak voltak az én életem esztendeinek napjai, és nem érték el az én atyáim élete esztendeinek napjait, a meddig ők bujdostak."

Miután látható a táblázatból is, hogy Jákob még találkozhatott ükapja ükapjával, Arpachshad unokájával, ki 464 éves korában halt meg. Noé beszélhetett Ádám unokájával, Enosh-al, ősapjának nagyapjával. Ádám fia, Séth Noé apjával, Lámechel. Nekik nem kellett Biblia, Ádám fia elmesélte a teremtést Noé apjának. Noé fia Jákobnak. Látható a drasztikus visszaesés a vízözön után.

A többire ha van lehetőségem, kedvem válaszolok, de ha ilyen vallású embernek bárki is mondja az ellenkezőjét, úgy sem hisz. Az igened legyen igen, a nemed nem, ami ezen kívül van a sátántól van. Ez a maszlag, melyet képviselsz, nagyon a kettőn kívül van.

2012. jún. 28. 14:46
 40/53 Farkas Milán ***** válasza:
Most pontosan nem értem, hogy ellenem vagy, vagy mellettem? Mert a válaszod első részében engem igazolsz, aztán meg jól kiosztasz. Amíg ez nem tisztázódik, nem akarok újabb dolgokat írni.
2012. jún. 28. 19:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!