A biblia miért nem ír a dinoszauruszokról?
Farkas Milánnak!
Kérlek olvasd el egy magyar okleveles fizikusnak Dr. Jeszenszki Ferenc írását!
Olvasd végig, és utána írd le véleményed, kiváncsian várom. Üdv!
"Én nem vagyok egyáltalán sátáni vagy a sátán követője, mert ha jól értem, akkor nagyon finoman erre céloztál. Csak megpróbálok józan ésszel gondolkozni. "
Nem azt mondtam, hogy sátáni vagy vagy sátán követője, hanem azt, hogy Krisztus azt mondta, hogy az igenetek igen legyen, a nemetek nem, amim ezen felül van, a sátántól van. Az az összegyúrt maszlag, amit képviselsz az itteni írásodban, az sem igen, sem nem.
"Mert tudom, hogy nem mindenre van magyarázat, de arra biztosan van, hogy az ember hogyan érte el a mostani formáját!"
Igen, az írások arról tanúskodnak, hogy korcsosulunk. Ádámhoz képest mentálisan és fizikailag is fogyatékosok vagyunk. Ez a mostani formánk.
"A természet, környezet változásai ( éghajlatváltozás..stb.) a mai napig formálnak minket és hatnak ránk! ÉS ezt nem tagadhatod meg, mert ez így van!"
Azért, mert ha kimész az eszkimók közé, és idővel hozzászoksz a klímához, attól még nem növesztesz vastagabb zsírszöveteket, vagy bundát, hogy védekezz a hideg ellen, ahogy az eszkimók sem tettek ilyet.
Figyeld meg, az eszkimóknál maradva, hogy hogyan néznek ki az ottani fókák, illetve hogyan a sivatagi fókák. Van olyan terület a Földön, ahol az oroszlánok fókákra vadásznak. Milyen alkalmazkodásról beszélsz? Mire gondolsz?
Az egyiptomi ember, a sivatagi ember, a mediterrán ember, a jégen élő ember között nincs olyan fizikai különbség, mely "szerkezetileg" megváltoztatta volna az embert az éghajlat, vagy a változó életkörülmények.
Szerinted egy fekete tehén, egy fehér tehén vagy egy tarka tehén között mi a különbség? Mindegyik tehén, és mindegyik tejet ad.
Én nem álltam melléd, mivel te azt mondtad, hogy Ádám nem élt annyit, amennyit a Biblia ír. Én azt mondtam, hogy a Biblia világossá teszi, hogy de, élt annyit. Ha elolvasod a válaszomat, két oldalról is egyértelművé teszi az írás. Egyfelől rögtön, ahol állítja, másfelől a nemzetségtáblázat csökkenő, korcsosuló életidejéből szintén, megspékelve Jákob kijelentésével.
Az igaz, hogy a különböző éghajlatú területeken élő emberek között nincs nagy külső fizikai különbség, viszont szervezetbeli igen. Tegyük fel, hogy a 40-50 fokhoz szokott bennszülött elmegy a szaharából az északi sarkra, ahol az évi középhőmérséklet -40- -30 fok, de a hőmérséklet elérheti a -90-et is. Nem fog soha sem hozzászokni ahhoz a klímához, mert a szervezte nem fogja tudni elviselni ezt a fajta megterhelést!
Az meg, hogy Ádám 930 évet élt, egyszerűen lehetetlen. Kérlek gondolkozz józan ésszel!!!!Tény, hogy az ősatyák korában tényleg sokkal egészségesebben élhettek, viszont az orvostudomány és az egészségügy sehol nem volt. A betegségek tizedelték a a népességet! Ha akkor az emberek tudtak volna több száz évet élni, akkor ma is tudnának. Hisz manapság az egészségügy és az orvostudomány szinte mindennél fejlettebb!! Mesterséges körülmények között sem tudnál fenntartani ennyi ideig az emberi életet. Isten áldásából sem tud az ember 930 évet élni!
Tudod, hogy mi Isten áldása? Az, hogy az emberek 90-100 vagy kivételes esetben 110-120 évet élhetnek!!
Az meg, hogy akkoriban más volt az időszámítás, és az a 930 év valójában 80-90, nem én találtam ki, hanem református gimnáziumban tanítják. És ha hülyeség lenne vagy teljesen alaptalan, akkor nem tanítanák!
"Figyeld meg, az eszkimóknál maradva, hogy hogyan néznek ki az ottani fókák, illetve hogyan a sivatagi fókák. Van olyan terület a Földön, ahol az oroszlánok fókákra vadásznak"
Hogyan néznek ki a sivatagi fókák? Sehogy, mert a sivatagban nem élnek fókák! Melyik az a terület, ahol az oroszlánok fókára vadásznak??
Tisztel eric_one!
Ez mind szép és jó. Csak az a baj, hogy ez egyetlenegy ember véleménye! Lehet, hogy egy nagy tudós, de akkor is csak egyetlen egy vélemény! ÉS a véleményem van a hangsúly!
Megcáfolja az evolúciót, de állítását nem támasztja alá. Lehet hogy ír egy két példát ( például a pintyekről), de e z korántsem alátámasztás!
És az is hülyeség, hogy az alábbi gondolat kívül áll mindenen: az evolúció Isten teremtő módszere! Ezen érdemes elgondolkodni! Én nem vagyok evolucionista. Én is azt hangsúlyozom, hogy minden élet Isten teremtő hatalmából indul, tőle származik. Viszont az is hülyeség, hogy a teremtés kizárja az evolúciót! És az is hülyeség, hogy az egyes fajok között nincs átmenet!
"Az meg, hogy akkoriban más volt az időszámítás, és az a 930 év valójában 80-90, nem én találtam ki, hanem református gimnáziumban tanítják. És ha hülyeség lenne vagy teljesen alaptalan, akkor nem tanítanák!"
Nem figyelsz, látom. Megpróbálom megmagyarázni, de kérlek egy ici-picit figyeljél:
CSAK egy példa mondjuk Ádámnál maradva, de vesd, kérlek össze IMózes 5. fejezetével, ahol sokkal több példa van erre.
Hogyan konvertálod át 80-90 évvé?
" Élt vala pedig Ádám 130 esztendőt, és nemze fiat az ő képére és hasonlatosságára és nevezé annak nevét Séthnek.
És telének Ádám napjai, minekutánna Séthet nemzette, 800 esztendőre, és nemze fiakat és leányokat.
És lőn Ádám egész életének ideje 930 esztendő; és meghala."
Ugyan azt az időszámítást használja: 130+800=930
Ha az itt megjelölt 930 év = 90 évvel, akkor ennek a váltószáma 930/90=10,33
Tehát az itt megjelölt nemzési kora, mikor Séthet nemzette 130 év. A váltószámmal: 130/10,33=12,5
Tehát úgy véled, hogy Ádám 12 és fél éves korában nemzette Séthet? Vagy ugyan ezen logikával:
"Éle pedig Kénán 70 esztendőt, és nemzé Mahalálélt.
És éle Kénán, minekutánna Mahalálélt nemzette, 840 esztendeig; és nemze fiakat és leányokat.
És lőn Kénán egész életének ideje 910 esztendő; és meghala."
Ugyan azt az időszámítást használja: 70+840=910
Ha Kénán teljes ideje 910 év, ami az állításod szerint is mondjuk, legyen a valóságban 100 év, az alapján, amikor nemzette Mahalálélt, az 70 éves korára írja a Biblia. Átkonvertálva ez 910/100=9,1 ---> 70/9,1=7,7
Azt állítod, hogy Kénán kevesebb, mint 8 éves korában nemzett utódot? Nem tudom, hogy hány éves vagy, gondolom te is még iskolába jársz, de emlékszel, milyen volt 6-10 évesnek lenni? Tudtál-e volna nemzeni utódokat? Isten szavát nem hiszed, hogy az ember sok száz évig élt, de azt elhiszed, hogy 6-7 éves korában nemzett utódokat. Érdekes logika.
Megnézted és elemezted egy kicsit az általam linkelt képet, mely az ószövetségi nemzetségtáblázatról készült a Bibliai idők alapján? Szerintem nem. Összevetetted Jákob kijelentésével? Látod, hogy milyen tényező alapján hol és mikor csökkent és milyen ütemben az életkor?
Másik:
"Hogyan néznek ki a sivatagi fókák? Sehogy, mert a sivatagban nem élnek fókák! Melyik az a terület, ahol az oroszlánok fókára vadásznak??"
Az interneten fellelhetsz erről információkat:
Egy példa: [link]
"Hisz manapság az egészségügy és az orvostudomány szinte mindennél fejlettebb!!"
Tévedés, Krisztus azt mondta: "mert egyetlen hajszálat sem tehetsz fehérré vagy feketévé;"
Vagy te meg tudod változtatni egy hajszáladnak a színét? Szerintem nem. (Befested, de ezzel csak egy festékréteget teszel rá, a színe nem változik, mely a festékréteg alatt van.)
Kérdés, hogy a betegségek javarésze nem a civilizációs betegségektől vannak-e? Például 40 évvel ezelőtt ha egy 50 év körüli ember szívinfarktust kapott, az már kuriózumnak számított. Ez az idősek betegsége volt. Ma, ha egy 30 éves ember kap szívinfarktust, az orvosok nem csodálkoznak. Csak nem korcsosulunk?
"És ha hülyeség lenne vagy teljesen alaptalan, akkor nem tanítanák!"
Barátom, tudnád mennyi marhaságot és ostobaságot tanítanak? Ne hiszékeny legyél. Hallgass Krisztusra. Te mestereidnek nevezed a tanítóidat, mert vakon hiszel nekik, mondván, ha nem lenne igaz, akkor nem tanítanák. Krisztus ezt mondta:
"Ti pedig ne hivassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok."
"De jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert a mennyeknek országát bezárjátok az emberek előtt; mivelhogy ti nem mentek be, a kik be akarnának menni, azokat sem bocsátjátok be."
"Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál."
Ilyenek ezek a tanítók. Szelektálj az írások alapján.
Te azt mondod, hogy nem élhettek az emberek sok száz évig. Sok kultúra tartalmazza az úgynevezett aranykort, mely szerint a régiek ezer évig éltek. A Biblia tartalmazza az aranykort, mely szerint az emberek ezer évig éltek. Te ebben nem hiszel. Nem hiszel az özönvízben, gondolom a hat napos teremtésben sem, hanem divatosan összemosod a két vallást, az evolúciót és a keresztény-zsidó vallást. Hogyan döntöd el, hogy mi igaz és mi nem a Bibliában? Te döntöd el, vagy a református tanítód, vagy a többség, vagy az Egyesült Államok elnöke? Vagy a muszlimok, vagy a pápa? Tudod mit, mi lenne, ha én dönteném el?
Ez ostobaság.
"Tegyük fel, hogy a 40-50 fokhoz szokott bennszülött elmegy a szaharából az északi sarkra, ahol az évi középhőmérséklet -40- -30 fok, de a hőmérséklet elérheti a -90-et is. Nem fog soha sem hozzászokni ahhoz a klímához, mert a szervezte nem fogja tudni elviselni ezt a fajta megterhelést!"
Barátom, nem is egy nap alatt kell átállnia, de hozzászokik, hidd el! Menj ki télen az egyenlítő környékére, nem fogsz meghalni ez miatt. Először a példádban említett ember nagyon felöltözve, kicsit melegítve fázni fog, majd egyre kevésbé. Nekem egy-két hónap kellett, hogy hozzászokjak a teljesen hideg vizű zuhanyzáshoz. Csak fokozatosan ment. Ha veszel egy édesvízi halakkal teli akváriumot, és apránként, két-három hét alatt sózva eléred a víz tengeri sós szintjét, az édesvízi halakból sósvízi halak lesznek. Majd ha ezeket a hozzászoktatott halakat hirtelen visszarakod az édes vízbe, szinte azonnal elpusztulnak.
"Az igaz, hogy a különböző éghajlatú területeken élő emberek között nincs nagy külső fizikai különbség, viszont szervezetbeli igen."
Megmondanád, hogy a bantu négernek és egy eszkimónak melyik szerve más? NINCS szervezetbeli különbség. Bizonyos tulajdonságú emberek idővel elszeparáltak lettek, ilyen a ferde szem, a fehér vagy fekete bőr, de ez éppen olyan változatosság, mint a barna színű vagy a fehér szőrű kutya. Mivel népcsoportok vándoroltak, és nem igazán történt összekeveredés. De mióta van, megnézheted Amerikát, igen vegyes bőrszínű emberek vannak már ott is. De ez nem olyan típusú tulajdonságváltozás, mely szervezeti változás lenne.
Utószó: Először gondolkodj, utána higgyél bármit is el. Azért, mert neked valami nem összeegyeztethető, még nem biztos, hogy hamis. Isten tökéletesnek teremtette az embert. Ez a bűneset folytán károsodott. Az ember elfordult Istentől és ez a veszte lett.
Az a baj, hogy teljesen kiforgatod a mondanivalómat. Nem mondtam, hogy akárki is 6 évesen csinált volna gyereket. Nem mondtam, hogy az a 930 év pontosan 85 vagy pontosan 90 év! Azért írtam, hogy kb. 80-90 év lehet. De tudod mit? Legyél nagyszerű hívő, kövesd Jézus tanításait, hogy megáldjon. Így te is mondjuk....890 évet fogsz élni!
Egy szóval sem mondtam, hogy a különböző emberi rasszok más szervekkel rendelkeznek. Csak annyira nem tudsz fogást találni, hogy muszáj kiforgatnod! A szervezet terhelhetőségét próbáltam kihangsúlyozni!
Azt mondod, hogy manapság annyi hülyeséget tanítanak, ne higgyem el. Akkor még vallásórán sem higgyek el semmit a lelkipásztor tanáromtól? Most ne kezd el azt bizonygatni, hogy a tanároknak meg van előre mondva, hogy mit taníthatnak, mit mondhatnak! Minden tanár azt tanítja, amit fontosnak, lényegesnek tart! De akkor mi a büdös ló.fa.szért járunk iskolába???? Várj tudom a magyarázatot. azért, hogy levezessenek minket Urunk szent ösvényéről és azért, hogy könnyen irányítható " zombikat" csináljanak belőlünk!!??
Azt mondod, hogy nem hiszek a hat nap alatt teremtésben. Igazad van. Amint már az előbbiekben mondtam ez csak szemléltetés. Nem figyelsz, látom. Megpróbálom megmagyarázni, de kérlek egy ici-picit figyeljél: .
Az első naptól, azaz a felszín kialakulásától a hatodik napig, azaz az emberig valójában a természetben több milliárd év telt el!!! A felszín az ősidőben alakult ki, amit időszámításunk előtt 4600 millió-2600 millió közé sorolnak! Pontosan nem tudom, hogy az ember melyik korszakra vezethető vezethető vissza, de szerintem az újidőre, azon belül is a negyedidőszakra, ami időszámításunk előtt, vagy ha jobban tetszik Krisztus előtt 2 millióra tesznek és még ma is ezt tart! Véleményem szerint ezt próbálják a teremtéstörténetben összefoglalni. De ez nem azt jelenti, hogy nem ISten teremtő erejéből jöttek létre a dolgok.
Ugyanazt tudom neked üzenni!:Először gondolkodj, utána higgyél bármit is el. Azért, mert neked valami nem összeegyeztethető, még nem biztos, hogy hamis.
Ez rád is vonatkozik!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!