Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kicsit hülyeségnek tartom a...

Kicsit hülyeségnek tartom a keresztény vallást. Ti mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés
Elég érdekesnek tartom, hogy törvényeket hoznak Isten nevében.. Ti mit gondoltok az egészről? Alapból Istenben sem hiszek, de hogy törvényeket is hoznak a nevében az már kicsit sok nekem.

2012. márc. 16. 15:39
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
72%

@ gyakorivalasz2:

Ez nem ér ám, hogy egy órácskára elvonulok az AIDS után kutatni, erre máris itt van egy újabb megválaszolnivaló... :(

Úgyhogy csak röviden:

"Márpedig az ember elég sűrűn kér és nyújt segítséget önszántából."

Embere válogatja. Van, aki inkább az egyikre, van, aki a másikra hajlamosabb. És vannak, akik igyekeznek tartani az egyensúlyt. :)

"Sőt, utópista. :D "

Oké, akkor maradjunk abban, hogy reménytelen eset vagy, kész passz. Ez látszik a következő bekezdésedből is. :)

"Az állami szektor meg aztán végképp egy külön állatfajta. A sógorság és komaság szabályait követi, nem a becsületesen végzett munkáét."

Na, ezt most is kihagynám, mert az utóbbi két órában nem lettem bátrabb... :P

"Tehát isten törvényei is akkor működnek, ha valaki önkánt aláveti magát nekik. Az emberi törvények is így működnek. Az kell, hogy az emberek önként alárendeljék magukat nekik."

Szerintem nagyjából igen. Legalábbis akkor hatékonyabb a dolog. Valahol egyszer (vagy többször...) már említettem a párhuzamot a Piaget szerinti erkölcsi fejlődési folyamattal; ennek a legmagasabb foka a "belsővé válás", de erre a fokra az embereknek csak elég alacsony hányada jut el. Alacsonyabb szinteken is vannak eredmények, csak a motiváció más és más.

"Talán egyszer-kétszer idézek még a könyvből.

Ez nagyon hasznos fejezet. :)"

Grrrr... Ajánlhatok még néhány orosz írót álmatlanság ellen? :)

De ha már minden áron idézgetni akarsz, akkor légy oly kedves részletekben a Bűn és bűnhődést is... :P

Na, és akkor lássuk a medvét. :)

Megjegyzem, olyan utálatos, amikor valaki azt mondja, hogy valami nem egy bizonyos módon történt, de azt nem mondja meg, hogy akkor valójában hogyan... Ezért keresgéltem egy kicsit az AIDS emberre való átterjedéséről; amiket találtam, mindenhol azt írják, hogy igazából nem lehet pontosan tudni, csak feltételezések vannak; a legesélyesebb a majomhús fogyasztása. De... nem kevesen tartják elképzelhetőnek a szexuális úton való terjedést is. Bocsi, qkker, ez van.

Az egyik kedvenc oldalam kapcsolódó cikke:

[link]

Érdemes a kommenteket is végigfutni, meg némelyik linket is megnyitni.

Üdv. :)

2012. márc. 20. 00:24
 52/68 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Jövök a mániámmal ami nem mánia de ez már a mániám lesz.

Nos van egy olyan elképzelés is az AIDS-l kapcsolatban hogy az egy mesterséges vírus. Amit az USA-ban fejlesztettek ki és a WHO-munkatársainak álcázott CIA-k oltottak be afrikai emberekbe.

2012. márc. 20. 10:45
 53/68 anonim ***** válasza:
72%

Vidiripi, kééééérlek, OLVASD már el néha a linkjeimet, mielőtt irkálsz... :P

Ott van egy rakás konteó ezzel kapcsolatban, olvasd végig az összeset; optimális esetben kigyógyulsz a meglévő mániádból, ellenkező esetben beszerzel még néhányat... :P

2012. márc. 20. 12:45
 54/68 anonim ***** válasza:
82%

Sziasztok, nem olvastam végig mindent, de hadd reagáljak. Nos, ha Isten teremtette a világot,akkor azt kell mondjuk, hogy ez a világ természeti törvények szerint működik, és nagy valószínűséggel a moralitásban is vannak örök törvények, ezek legszebb bizonyítéka az a tény, hogy ezeket minden időben mindenhol felismerték. (Ne ölj, Ne lopj stb.)

Azt mondta valaki, hogy elég a társadalom törvényeiben hinni és ugyanott vagyunk. Nos, nem teljesen. Menjünk vissza pár évet, vagy mozduljunk arrébb pár országhatárnyit. A náci Németország törvényei szerint okés volt bizonyos embercsoportokat fajuk, bőrszínük, vallásuk vagy szexuális identitásuk alapján internálótáborba vagy a halálba küldeni. Amerikában a rabszolgaság megszüntetéséig normális, törvényes dolog volt rabszolgákat tartani és velük úgy bánni, mint az állatokkal. És a modern arab országokban is csudálatosan bánnak a nőkkel, törvény szerint.

Tehát azt mondhatjuk, hogy a törvény nem mindig jó. A vallás egyfajta garanciát ad, ha tiszta morális alapokon nyugvó vallásról van szó (az iszlámot én nem sorolom ide, ezért biztosan le fognak pontozni, de túlélem.)

A tíz parancsolat lényege a következő: nincs benne semmi, ami emberileg demoralizáló lenne,és ami még fontosabb: egyetlen társadalomban volt vallási alapon kötelező: a zsidóknál az ókorban. A keresztények ezt a törvényt önszántukból tartják be. Önszántukból. Ezért ezzel nem a papokat gazdagítják és nem birkák.

2012. márc. 20. 16:18
 55/68 anonim ***** válasza:
Ha azok a személyek,akik hozzák a törvényeket,hallanak valami hangot és az alapján teszik,akkor kezdem érteni,miért ilyen ez a világ...
2012. márc. 20. 21:35
 56/68 anonim ***** válasza:

"Oké, akkor maradjunk abban, hogy reménytelen eset vagy, kész passz. Ez látszik a következő bekezdésedből is."

Csak azért, mert hiszek, benne, hogy az emberek bizonyos környezeti hatások kiszűrésével jobbá tehetők?

Akkor igen, reménytelen eset vagyok.

"De ha már minden áron idézgetni akarsz, akkor légy oly kedves részletekben a Bűn és bűnhődést is..."

Az nem az én világom. :)

2012. márc. 20. 22:20
 57/68 anonim ***** válasza:
A Metro 2033-at pedig ne becsüld le. Biztos vagyok benne, hogy tudna neked is kellemes meglepetéseket okozni. Viszont azt nem ajánlom, mert nem épp te vagy a célközönség.
2012. márc. 20. 22:38
 58/68 anonim ***** válasza:
58%

@ gyakorivalasz2:

R. I. P. :(((

Pedig úgy tudtam, hogy az ateisták főleg a tapasztalataikra alapoznak; de ha neked / nektek a többezer évnyi negatív tapasztalat nem volt elég, akkor csak azt tudom mondani, hogy "nagy a te hited". :)))

"Az nem az én világom. :)"

Bár én nem olvastam még, csak hallomásból ismerem, de akkor is sejtettem. :P

Eredetileg Csehov Cseresnyéskertjét vagy A három nővért akartam ajánlani, de azokkal nem lett volna elég éles az ellentét.

Viszont ha még tovább élsz, szeretném felhívni szíves figyelmedet, hogy néhány kérdésemre nem reagáltál (48. sz. alatt, 1. bekezdés). De csak ha nem titok... :)

U. i.: A három nővérnek azért van egy lazább "változata" is, amelynek 10 perce alatt valószínűleg több a cselekmény, mint az eredeti műben. :P

Ld. itt:

http://www.youtube.com/watch?v=9UyCyZno8Lk

Üdv. :)

2012. márc. 21. 13:26
 59/68 anonim ***** válasza:

"Ha azok a személyek,akik hozzák a törvényeket,hallanak valami hangot és az alapján teszik,akkor kezdem érteni,miért ilyen ez a világ..."

Ezt mondd el légyszi Orbán Viktor buzgó törvényhozó csapatának is :-)

2012. márc. 21. 22:12
 60/68 anonim ***** válasza:
46%

"Pedig úgy tudtam, hogy az ateisták főleg a tapasztalataikra alapoznak; de ha neked / nektek a többezer évnyi negatív tapasztalat nem volt elég, akkor csak azt tudom mondani, hogy "nagy a te hited"."

Negatív, amikor rövid idő alatt akarták erőszakkal megváltoztatni az embereket, nem pedig hosszú idő alatt neveléssel. A szesztilalom, amikor egyszerűen betiltva az alkoholt akarták megoldani az általa szült problémákat, katasztrófa volt, a szocializmus is katasztrófa volt.

De a valóban fejlett (gazdaságilag és társadalmilag egyaránt) országokban az emberek kiegyensúlyozottabbak és az erőszak is jóval alacsonyabb szintű. Gondolok itt örök példáimra, a skandináv országokra. Míg a társadalmilag (USA) vagy gazdaságilag (Dél-Amerika) fejletlen országokban nagy az erőszak és bűnözés.

"Viszont ha még tovább élsz, szeretném felhívni szíves figyelmedet, hogy néhány kérdésemre nem reagáltál"

Amire nem reagáltam, arra nem is akartam :)

2012. márc. 22. 15:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!