Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kicsit hülyeségnek tartom a...

Kicsit hülyeségnek tartom a keresztény vallást. Ti mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés
Elég érdekesnek tartom, hogy törvényeket hoznak Isten nevében.. Ti mit gondoltok az egészről? Alapból Istenben sem hiszek, de hogy törvényeket is hoznak a nevében az már kicsit sok nekem.

2012. márc. 16. 15:39
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
11%

"Tényleg úgy gondolod hogy nem kellene beavatkoznia a világ dolgaiba?"

Úgy gondolom, hogy önszervező rendszerekbe nem kell beavatkozni.

2012. márc. 17. 20:59
 32/68 anonim ***** válasza:
82%

Vidiripi

"Úgy gondolom, hogy önszervező rendszerekbe nem kell beavatkozni."

Ez nem "igazi" válasz. :))

2012. márc. 17. 21:20
 33/68 A kérdező kommentje:
Elszabadult a pokol!
2012. márc. 17. 22:50
 34/68 anonim ***** válasza:
73%

# 24

Szóval csak hebegsz-habogsz, mert ha a világnak nincs célja, el szeretnéd felejteni ezt, ha pedig van, hát azt is el szeretnéd felejteni. És valaki eszedbe juttatta.

Különben érdekes, hogy egy ilyen kérdésre ennyi válasz érkezett. :P (Ilyen sok, úgy értem.)

2012. márc. 18. 08:02
 35/68 anonim ***** válasza:
11%

Nem hebegek-habogok én, legfeljebb te nem érted a gondolatmenetemet. Pedig szerintem elég világos voltam. A lényeg az, hogy nem az a fontos, hagy van-e egy olyan hatalom, amit akár istennek is nevezhetnénk, hanem ha van, akkor beavatkozik-e a világba. Van-e a világ számára. Mert egy olyan létező, ami semmilyen formában nem teremt kapcsolatot a világgal olyan, mintha nem is lenne. Márpedig objektívan vizsgálva a világot, nem észlelhető külső beavatkozás. A beavatkozás érzete mindig szubjektív, ami az egyént győzi meg, nem pedig objektív, ami bizonyítékkal szolgál mások számára is. Következésképpen minden, amire valódi empirikus és objektív bizonyíték van, arra utal, hogy nincs cél, sem isteni beavatkozás.

@Vidi

Mi nem "igazi" válasz azon?

2012. márc. 18. 09:33
 36/68 anonim ***** válasza:
63%

Vidiripi

Az emberi társadalom önszervező. Állíthatjuk hogy ez tény gyakorivalasz2?

Amennyiben igen. Mire alapozod azt hogy ebbe a rendszerbe nem kell beleavatkoznia egy felsőbb hatalomnak?

Honnét tudhatjuk hogy nem avatkozik be már most is emberek életébe? Csak nem radikális módon. Azért ilyen módon hogy a hit az hit maradjon.

Ha abból indulsz ki hogy Mindenható akkor simán megtudja oldani úgy a dolgokat hogy te nem jössz rá hogy az Isteni beavatkozás volt. Vagy ha még is akkor csak jóval később illetve azért mert Ő úgy akarja hogy tudd.

Persze ez csak emberi okoskodás a részemről.

2012. márc. 18. 10:29
 37/68 anonim ***** válasza:
7%
Ha abból indulsz ki, hogy mindenható, nem idétlenkedne évezredekig az elcseszett emberiséggel.
2012. márc. 18. 11:10
 38/68 anonim ***** válasza:
63%

Vidiripi

S mi van akkor ha erre jó oka van?

2012. márc. 18. 11:18
 39/68 anonim ***** válasza:
26%

ÉS miért olyan fontos,hogy higgyünk istenbe, és ne tudjuk,hogy létezik?

Most csak azért bújócskázik, hogy valaki keresse? Ennyire unatkozik vagy mi?

Tegyük fel időként tényleg meggyógyít rákos betegeket. Ez szép és jó de gyakorlatilag a beteg hozzá tartozóin kívül senkit nem érint. Vagy csak azokon segít akik elég ima mennyiséget adnak neki? Ha igen inkább nevezném egoista morzsaszorogatónak mint jóságos lénynek.

Mi van ha jó oka van? Mindenható ha akar valamit eléri egy pillanat alatt azért kíváncsi vagyok mi jó sül ki abból ahogy nézi emberek szenvedését. Kíváncsi vagyok mihez szükséges az éhezés az AIDS, a pedofília, erőszak. Akkor viszont ne hagyjuk abba mert egy jó terv része.

2012. márc. 18. 11:25
 40/68 anonim ***** válasza:
70%

Vidiripi

Aids: Ne paráználkodjál! Házasságtörés!

Erőszak: Ne gyilkolj!

Éhezés: Van elég élelem a Földön de a vezetők a gazdasági érdeket tartják fontosabbnak.

Pedofília: Természetes vonzódás nélküliek. Nem ilyennek lett teremtve az ember.

2012. márc. 18. 11:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!