A keresztény vallás tényleg tiltja a vér fogyasztását?
A Bibliában mind az ó-, mind az újszövetségben megjelenik a vértől való tartózkodás.
Nem fogsz belehalni, de a világ ura azt mondta, hogy ne egyed.
Szó szerint az van, hogy tartózkodj a vér fogyasztásától. Nekem könnyű, mert nem szeretem a véres hurkát, de ha a kedvencem lenne, hálaadással enném!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Igen? Tehát a zsidók szervezete valamiért más, mint a keresztények szervezete?
És igen, megjelenik az újszövetségnél is a vér fogyasztásának tiltása:
"Csel 15,20 Hanem írjuk meg nékik, hogy tartózkodjanak a bálványok fertelmességeitől, a paráznaságtól, a fúlvaholt állattól és a vértől."
"Csel 15,29 Hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; melyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben!"
Nem fertőzi meg a vér az embert, hanem az fertőzi meg az embert, ami a szívében van. De aki szereti az Urat, a törvényeit megtartja és nem mondja semmisnek. Krisztus azt mondta, hogy az írás fel nem bontható. Isten nagyon sok ízben azt mondta, hogy a vért ne. Kezdve a vízözön után:
IMóz9, "3. Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek adtam mindazokat.
4. Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek."
Vagy azt állítod, hogy az az Isten valaki más?
"Lk 11,28 Ő pedig monda: Sőt inkább boldogok a kik hallgatják az Istennek beszédét, és megtartják azt."
Mi lenne, ha boldogok lennénk?
Vidiripi
Cselekedetek 15:29 hogy tartózkodjatok a bálványáldozati hústól, a vértől, a megfulladt állattól és a paráznaságtól. Ha ezektől őrizkedtek, jól teszitek. Legyetek egészségben!
Na olvassátok el s mindenki eldöntheti maga! Ez a rész az Újszövetségben van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!