Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztény vallás tényleg...

A keresztény vallás tényleg tiltja a vér fogyasztását?

Figyelt kérdés
Csak azért furcsállom,mert itthon mindenki eszi a sült vért meg a véres hurkát disznóvágáson,mondjuk ők katolikusok és az egyik újkeletű protestáns ismerős mondta,hogy a Biblia szerint nem szabadna enni.
2012. febr. 4. 17:01
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

DE, ez is mind minden mas torveny is, MAGAN problema, magan hatarozat, igy igaz ?

Mind akkarmi mas torveny : hazugsag, paraznalkodas, stb ek

2012. febr. 4. 21:30
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Rómabeliekhez írt levél 14. rész

12. Azért hát mindenikünk maga ad számot magáról az Istennek.

2012. febr. 4. 21:32
 13/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,és elnézést,én is észrevettem,hogy manapság valami bunkók hada járja az oldalt,amely minden választ csak úgy válogatás nélkül lepontoz.Én csakis pluszt szoktam adni ha egy válasz hasznos-most is adtam egy csomót-,mínuszt csak indokolt esetben adok-itt sem adtam egyet sem-sima "hasztalan" válasznál viszont sosem,de egy-kettő ember innen (pl:utolsó vagy a "véreshurkás" egyén)azért átolvashatná elküldés előtt,hogy mit írt-főleg,hogy nem is olyan hosszú a válasza-mert olyan érthetetlen zagyvaságokat vagytok néha képesek ideírni,hogy azt már ti sem magyarázzátok be nekem,hogy mi akart volna eredetileg lenni.Úgy értem tanuljatok meg fogalmazni,Eliza,te is szedd össze a gondolataidat és úgy írj választ!Ne csodálkozz az értékeléseden,ha egyszerűen rajtad kívül senki sem érti,hogy mit mondasz.

Amúgy meg ha jól látom,ezt a kis részletet is-mint szinte az egész vallást-ahány ember van annyiféleképpen csűrik-csavarják. :P

2012. febr. 4. 22:12
 14/31 anonim ***** válasza:
69%

bocs hogy zavartam !

ha tudtam volna, nem irtam volna,

bocs !

jo lenne ha megirna valaki nekem,hogy ismerhetnem fel, azokat, akkiknek nem tetszik, ugy ahogy irok ,

hogy ne meg irjak nekiuk,

itten, altalabban, szamok jelenek meg sajnos, nem nevek,

ugyhogy nem tudom megkulomboztetni

Tovabba, tobb magyar lapokon irok, 70 - 80 % elfoggadtak irqasomat, mert az egesz Europa, hasonlon ir hozzam !

Persze, hogy akkad mindgg 2, 3 " okos " aki csak kritizal !

de, erdekes, a tobbseg alltalaban megerti azt amitt irok, akit erdekel es akki akarja !

meg a leszazalekosagotok, nem erdekel egyaltalan !

en, Istenek akkarok, hogy tetszek, nem embereknek !

ugyhogy HAJRA ! a leszazalekolasal, ha ez szorakoztat es van idotok raja

minden jot !

2012. febr. 4. 22:46
 15/31 anonim ***** válasza:

Csűrjük-csavarjuk. De miért? Azért, mert ez is kétoldalú dolog. Éppen olyan, mikor Krisztushoz ment a gazdag ifjú, hogy mit kell tennie, hogy az örök életet elnyerje. Krisztus azt mondta tulajdonképpen, hogy a törvényeket kell betartania. Az ifjú azt mondta, hogy azokat be is tartotta eddig is. Krisztus erre azt mondta, hogy adja el mindenét a szegényeknek, és akkor kincse lesz a mennyben. Mit mondott, hogy akkor lesz örök élete, ha elad mindent? Nem. Akkor kincse lesz a mennyben. Szomorúan elment, és Krisztus azt mondta, hogy a gazdag ember nehezen jut be a mennyek országába. Akkor most üdvösségkérdés, hogy eladjon mindent vagy nem? Nem, de az ifjú nagy valószínűséggel mégsem tartotta be a törvényt. Őt nem érdekelte a szegény emberek, pedig Krisztus azt mondta, hogy a második nagy parancsolat, hogy úgy szeressük felebarátainkat, mint önmagunkat.

Itt van a vérfogyasztás. Egyrész Isten azt mondta, hogy ne illessünk vért, azaz ne fogyasszuk. Ez igaz, és ez áll is. Viszont meghalt valaki is, mert disznóvágáskor evett vért? Avagy egyáltalán disznót evett, hiszen Isten szerint azt sem szabad enni. Valószínűleg nem. Mindent lehet nekem, de nem minden használ. Az fertőzi meg az embert, ami kijön a száján, nem ami bemegy. Nem üdvösségkérdés, de kincsünk úgy lesz a mennyben, ha a mennyei Atyának akaratát teljesítjük. HA valaki megtér, szerintem evidens, hogy odafordul Isten felé, és érdekli, hogy mi az Atyának az akarata vele szemben. Tetszik, nem tetszik ő a világ tulajdonosa, Ura. Engem érdekel, hogy mit akar.

2012. febr. 4. 22:55
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Csak azon bölcsességekhez akarok picit hozzátenni, amelyek már elhangzottak.

Amikor valaki megtér a törvény a szívébe vésődik, ez szerintem azt is jelenti, hogy nem a törvény uralkodik rajta, hanem a szív vágyik a törvény betartására. Persze azt gondolom ez egy folyamat. Én kiskoromtól kezdve hiszek Istenben és keresem az Igazságát, de jóízüen ettem a véreshurkát elég sokáig. Kedvencem volt. Aztán egy idő után már nem akartam megenni... idővel rátaláltam az igékre is, de addigra már nem is szerettem a véres hurkát. Most már undorodom ha csak meglátom.

Nah de ez csak egy példa, nyilván nem mindenki így működik, de szerintem ha valaki megtudja enni anélkül hogy felfordulna a gyomra, az tegye. :)) Aztán majd Isten megformálja benne az undort. :))

2012. febr. 4. 23:10
 17/31 anonim ***** válasza:
11%

19.42-es

"Igen? Tehát a zsidók szervezete valamiért más, mint a keresztények szervezete? "

igen, nem tudtad? két különböző vallás, a zsidók az Ószövetséget veszik alapul, nem fogadják el az Újat. a kereszténységnek meg az, Jézus tanítása az alap, akit a zsidók nem fogadnak el Messiásként.

2012. febr. 4. 23:13
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

17-es! Tehát az ő gyomruk és bélrendszerük más?

Nemár?

2012. febr. 5. 09:52
 19/31 munyamunya ***** válasza:
75%
Nem beszélve a zsidóból lett keresztényekről :) Nekik hirtelen másmilyen lesz a testi felépítésük, amikor megtérnek?
2012. febr. 5. 12:18
 20/31 anonim ***** válasza:
ki beszél a testi felépítésről? arról van szó, hogy melyik vallásra milyen törvények vonatkoznak. köze nincs a testi felépítéshez.
2012. febr. 5. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!