Kicsit hülyeségnek tartom a keresztény vallást. Ti mit gondoltok róla?
A 71-es vagyok:)
"17.: A keresztény is pont olyan vallás mint a többi vagy a spagettiszörnyben való hit."
Ez nem az én válaszom volt és a legelső sem, csak véletlen egybeesés a 71%.
"Korrupció, pénzmosás, sikkasztás, bürokrácia, "fehérgalléros" bűnözés, "ügyeskedéseknek" nevezett csalások, fizikai erőszak, huliganizmus, garázdaság, lopás, rablás stb"
Ez így van. És nem is azt mondtam, hogy a törvényeket betartják, de ez szintúgy általánosítás, mert nem mindenki korrupt vagy éppen gyilkos. Akik meg sikkasztanak legnagyobb többségben azok is, akik a törvényeket meghozzák. És mivel ők alkották őket azt is nagyon jól tudják, hogyan lehet megtalálni a kiskapukat.
A törvények arra jók, hogy kordában tartsák az egyszerű népeket.
A gyilkosok és egyéb erőszaktevők pedig nem jó kedvből csinálják azt amit csinálnak. Több ezzel foglalkozó szakember vizsgálta meg az agyműködésüket, de valójában még ma sem lehet tudni mi viszi rá őket a bűntettek elkövetésére.
Tolvajok: inkább a szükség miatt rabolnak, nem feltétlenül rossz emberek.
Igen ismerek papokat és lehet elhamarkodott volt a kijelentésen, de a legtöbb munkájuknak akkor se látom értelmét.
Máskülönben mi sem vagyunk jobbak azoktól akik a börtönökben csücsülnek. Nem vagyok budapesti, de amikor a városban járok megdöbbenve nézem, hogy minden egyes ember az együttérzés legkisebb jelét sem mutatva sétál el egy hóban fagyoskodó néni mellett, aki egy kis alamizsnáért könyörög. Sőt, valaki még nevetett is rajta.
Egy másik alkalommal (teljesen máshol) egy emberke felszállás közben elesett a buszon, odamentem felsegíteni és a hátam mögött meghallottam, ahogy egy velem egykorú odasúgta az egyik barátjának, hogy ezt ő nem merte volna megtenni.(mármint nem mert volna segíteni?) És ezt a mai napig nem értem. Nem kerülne semmibe kaját, ruhákat, pénzt küldeni az éhező országoknak, mégse tesszük. Hagyjuk, hogy szépen lassan meghaljanak. Hagyjuk, hogy a háborúban az emberek kegyetlenkedjenek egymással valami fekete lötty miatt, eszmék miatt, pár zöld darab papírocska miatt. Most akkor mi jobbak vagyunk? Valaki ez után jónak tudja magát tekinteni? Már csak ezért sem igaz ami a Bibliában le van írva. Ugyanis ezek alapján senki sem élhet szent életet és a mennybe sem kerülhetünk. Ergo nem is létezik. Csakis az elmékben van jelen, hogy nyugodt legyen a lelkiismeretünk. Isten is csak azért létezik ott, hogy legyen valaki aki képes megbocsátani a tétlenségért. Leveszi a terhet, hogy mindenki kényelmesen csicsikálhasson az ágyikóban míg mondjuk Afrikában egy egész családot lekaszabolnak machetével egy kecske miatt.
Élhetnénk egy gyönyörű paradicsomban (és akkor a vallásokkal sem lenne semmi probléma), csakhogy minden ember tesz rá magasról, legyen hívő vagy nem. Mert az ima lósz*rt se segít. Még senki sem lakott jól azért mert imádkozott, de Isten még csak az atombombát sem kapta el egy hálóval.
És ez az igazság. Addig minden marad ahogy van, míg a sarkunkra nem állunk. De most őszintén, az emberek inkább vetik a hitüket a nem létező dolgokba.
És megváltás sem vár ezért senkire, de ha valakinek így könnyebb élnie, hát tegye. Hisz a kényelem a legfontosabb nem igaz? :)
Én meg a másik 71es vagyok.
"17.: <A keresztény is pont olyan vallás mint a többi vagy a spagettiszörnyben való hit. >
Neked gőzöd nincs a _normális_ kereszténységről... Gondolom, hallottál / olvastál / tapasztaltál néhány dolgot, aztán ennyi elég is volt, köszönöd szépen. "
Ha tudnád mennyit kell tudnom a kereszténységről, le is kellett konfirmálni. :P
Jó hát annyi különbség van a szervezett vallások, kereszténység meg többi és a spagettiszörny közt, h a szervezett vallásoknál a természetfeletti nonszenszhez egy csomó humanitárius meg egyéb dolgot is kapcsolnak, ezzel propagálva h a természetfeletti dolgokkal való foglalkozás milyen hasznos. Pedig ezek a humanitárius dolgok alapvető, vallásfüggetlen erkölcsi dolgok, pont ezért vannak több vallásban is. És egy jólelkű ateistának is ugyanúgy magától értetődőek mint egy jó lelkű kereszténynek. Nincs szükség hozzá természetfeletti indoklásra.
Nem is arról beszéltem, hogy van-e vagy nincs, hanem arról, hogy feltétlenül lennie kell-e, vagy ha van, be kell-e avatkoznia.
Kedves kérdező.
Ha betartod az állami törvényeket ugyan ott vagy.
gyakorivalasz2:oké...
Mért nem lehet elfogadni hogy mások olyan dolgokban hisznek amiben te nem?
Egyébként meg sok vallás szabályait emberek alkották, a keresztényekét Isten.
"Egyébként meg sok vallás szabályait emberek alkották, a keresztényekét Isten."
A keresztény szót ugyan úgy kilehetne cserélni az összes isten alapú vallás nevére. Hindu, muzulmán... stb. A keresztény szabálykönyv meg nem egységes. Szerintem nincs 2 ember a világon akinek az Biblia értelmezése 100%-ban megegyezik (nem számítva az agymosottakat).
Vidiripi
gyakorivalasz2!
"Nem is arról beszéltem, hogy van-e vagy nincs, hanem arról, hogy feltétlenül lennie kell-e, vagy ha van, be kell-e avatkoznia."
Tényleg úgy gondolod hogy nem kellene beavatkoznia a világ dolgaiba?
21. válaszoló.
"Nem kerülne semmibe kaját, ruhákat, pénzt küldeni az éhező országoknak, mégse tesszük. Hagyjuk, hogy szépen lassan meghaljanak. Hagyjuk, hogy a háborúban az emberek kegyetlenkedjenek egymással valami fekete lötty miatt, eszmék miatt, pár zöld darab papírocska miatt. Most akkor mi jobbak vagyunk? Valaki ez után jónak tudja magát tekinteni? Már csak ezért sem igaz ami a Bibliában le van írva. Ugyanis ezek alapján senki sem élhet szent életet és a mennybe sem kerülhetünk. Ergo nem is létezik. Csakis az elmékben van jelen, hogy nyugodt legyen a lelkiismeretünk. Isten is csak azért létezik ott, hogy legyen valaki aki képes megbocsátani a tétlenségért. Leveszi a terhet, hogy mindenki kényelmesen csicsikálhasson az ágyikóban míg mondjuk Afrikában egy egész családot lekaszabolnak machetével egy kecske miatt."
Amit itt felsorolsz az tényleg igaz. De kérdezem azok az emberek akik ezt csinálják azok nem ismerik a törvényt? Ha ismerik akkor miért csinálják mégis? Mi motiválja őket?
Te azt írod Afrika én azt hogy USA.
Az USA-ban törvény adta jogod hogy fegyvert tarthass. Ez egy tény de az is tény hogy a háborúkat leszámítva ott történik a legtöbb gyilkosság. S amit csak eltudsz képzelni mindenféle bűncselekményt megcsinálnak ott is az emberek. Pedig elvileg Amerika egy fejlett jóléti állam. S még is. Lehet hogy ti is emlékeztek rá a TV-ben is volt. Az egyik nagyvárosban elütött egy autó tolvaj egy embert. S a járókelők nem hívtak hozzá mentőt. Pedig náluk az ilyenre nagyon is "harapnak" ott náluk.
Érdekes világkorszakban élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!