Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy semmi...

Miért van az, hogy semmi bizonyíték nincs Isten létezésére, mégis mennyien hisznek benne?

Figyelt kérdés

Nem azért kérdezem, mert ilyen szemét vagyok, csak érdekel.

Sokat gondolkoztam ezen.

Igazából aki vallásos, azt ha kérdeztem mondta, hogy van bizonyíték Jézus létezésére, és sok dolgot mondott, meg könyvet mutatott, meg ilyesmi.

De, aki nem igazán hisz az ilyesmiben, az azt mondja, semmi bizonyíték nincs erre. Csak az emberek hite tartja ezt a dolgot életben, és ezért emlékezünk erre a "mendemondára".

Ha elfelejtenénk ezt, max ilyen tárgyak mint a kereszt, templom emlékeztetne erre a vallásra.

Tehát igazából az emberek hitén múlik ez a vallás.

De, ha ez így működik, akkor ha kitalálok egy új vallást, és elhitetem milliókkal, milliárd emberrel, hogy ez az igazi és valódi vallás, akkor kész?

Hoztam létre egy új vallást, amire semmi bizonyíték nincs, csak elhiszik az emberek, és van egy új vallás?

Ennyi lenne ez a vallás lényege?

Elhitetni másokkal, hogy higgyenek valamiben, és kész?

2011. nov. 1. 18:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/72 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzá tennék,hogy Isten,olyan orvosi dolgokat mondott el a zsidóknak ami a korhoz képest nagy dolog volt.pl.:elkülönítették a betegeket,megtiltotta a sertéshús evést (manapság egészségtelennek tartják)stb.Mondom egyébként bátran írj! :-)
2019. júl. 28. 20:42
 72/72 tegert válasza:

Aki bizonyítékot akar látni Isten létezésére, annak meg kellene fogalmaznia, hogy mit tud elfogadni ezzel kapcsolatban bizonyítékként? Amíg ez nincs pontosan megfogalmazva, addig nincs értelme erről beszélni.

Például az élet keletkezéséről felállított teóriát, miszerint az élet spontán módon keletkezett, én akkor tudnám elfogadni, ha steril körülmények között, egy laboratóriumban, az ott folyó kísérletet máshol megismételhető formában végezve, élettelen anyagból élőlényt tudnának előállítani. De ezt, minden ateista áramlat ellenére senkinek nem sikerült elérnie.

Így azt kell mondanom, hogy az ateizmus nem rendelkezik semmiféle bizonyítékkal arra vonatkozóan, ami hitének az alapja, hogy nincs Isten. Az ateizmus tehát bizonyítékok nélküli hitvallás. Szentiratai az ateista szemléletű teóriákat támogató tudományos könyvek, ünnepeik pedig az ateista tudományos konferenciák.

Az ateizmus valódi arcát a Szovjetúnió gulágjai és a Harmadik Birodalom koncentrációs táborai mutatják meg. Az Istenben hívők társadalma a történelem során fel-felvillant, de csak rövid ideig. Ilyen volt Izrael Dávid korában, vagy a zarándok atyák közössége az Új Világban. De ezt a világot Sátán bitorolja. Nem csoda, ha az emberek fejéből még Isten létezését is ki akarja törölni!

2023. jún. 3. 09:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!