Mi a bizonyíték Isten létezésére?
Nem, és senki nem mondta, hogy az. Az a baj, hogy te a tudomány nézőpontjából közelíted meg, mivel a tudománynak van szüksége bizonyítékokra. A hitnek egyszerűen természetéből adódóan nem kell bizonyíték. Ennyi az egész. Viszont ez alapján meg számon lehet kérni azokat, akik a saját vallásukat hitegetik. Semmi nem szól ellene, de mellette sem szól semmi. Főleg azért, mivel mindenki másban hisz. A keresztények a szentlélekben, a muszlimok Allahban. A kedvenc gondolkodtató példám erre: az ókori görögök a maguk korában pont úgy hittek az olümposzi istenekben, mint a keresztények manapság, vagy bármely mai vallás. Na most akkor mivel az a kultúra kihalt, már Zeuszék sem léteztek? Esetleg soha nem léteztek? Érdemes azon gondolkodni, "létezne"-e a keresztény isten, ha minden keresztény meghalna és senkit nem érdekelne többé.
Egyébként szerintem az egyetlen bizonyíték (bár elég nyomós) a tudomány szemszögéből a dolgok megmagyarázhatalansága. Tudod, a régi nóta: hogy lett anyag a semmiből a zéró időben, mitől rendeznődnek el az atomok, mitől tudatosak a sejtek, mitől szimmetrikus minden. Azt látjuk, hogy a természetben minden, ami él (sőt még az is, ami nem) egy matematikai csoda, csak éppen nem tudjuk, hogy hogy állt elő, de minden jel arra mutat, hogy valami felsőbb intelligencia szervez mindent. Valami van a dolgok mögött.
tudom hogy mi az a hit.csak azt mondtam hogy a hit nem bizonyíték,nem azt hogy mi az a hit?
ok
Róm 1:19 Mert ami az Isten felől tudható nyilván van ő bennük; mert az Isten megjelentette nekik:
Róm 1:20 Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő ALKOTÁSAIBÓL megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
A látható valóság mind bizonyíték Isten létezésére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!