Ha valamire nincs (még) tudományos válasz, akkor az szerintetek bizonyíték, hogy isten létezik? Nem veszitek észre mennyire viccesek vagytok?
Ha valamire nem tudunk tudományos magyarázatot adni, akkor kapásból veri rá a mellét az ember, hogy, látod, nem tudod megmagyarázni, én meg tudom magyarázni, hogy isten teremtette.
pl az evolúció, ősrobbanás, stb. van itt még egy csomó fehér folt ez tény, de ez még nem azt jelenti, hogy isten teremtette a világot.
ezen már túl vagyunk pedig, de sokan olyanok mint a középkorban.
amikor az ősember meglátta, h egy fa nőtt ki a mezőn x év alatt, akkor azt hihette, h valaki teremtette, varázslat.
Sokáig azt hitték az emberek, h isten adja meg, h lány vagy fiú gyermek születik.
Sokáig azt hitték, h a föld lapos vagy a nap kering körülötte. aki mást állított az eretnek volt ugye.
szépen lassan haladva mindenhonnan kinőttük a vallások által állított baromságokat. X év és az evolúció ősrobbanással kapcsolatos elméletek is teljesek lesznek, átalakulnak még tuti, de lesz tudományos magyarázat.
akkor mibe fognak kapaszkodni a hívők?
Két észrevételem van.
Az egyik tévedésed az az, hogy (kis túlzással) azt gondolod, csak az ateisták viszik előre a világot, legalábbis a tudományos, technikai haladást. Ez nem így van, nézz utána nyugodtan.
A másik tévedésed pedig e körül forog:
"evolúció ősrobbanással kapcsolatos elméletek is teljesek lesznek, átalakulnak még tuti, de lesz tudományos magyarázat. "
Ezzel az a bajom, Isten vagy hasonló transzcendencia léte nem zárja ki a tudományt, sem az evolúciót sem az ősrobbanást. A kettő megfér egymással.
Egy sor tudományos eredmény éppen azt támasztja alá, van/volt intelligens tervezés, hiszen pl. csak az univerzális állandók (részecsketöltések, tömegek, erők, stb.) gondos és előrelátó összehangolása nélkül nem lett volna semmi és senki. A DNS önszerveződése is akkora mese, hogy nem is emlegetik sűrűn.
Egy sor tapasztalat (erről írt az egészségügyis hozzászóló is) arra utal, hogy manapság is működik pl. egyfajta kegyes gyógyító/csodatévő erő. (És ne gyere nekem a véletlennel, szerencsével, stb., mert saját tapasztalataim is jócskán vannak, másrészt vizsgáztam valószínűségszámításból.)
Mindezzel csak amellett kardoskodom, hogy voltak és vannak "csodák", egyébként a dogmatikus baromságokat tényleg sokan túlzásba viszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!