Miért van az, hogy semmi bizonyíték nincs Isten létezésére, mégis mennyien hisznek benne?
Nem azért kérdezem, mert ilyen szemét vagyok, csak érdekel.
Sokat gondolkoztam ezen.
Igazából aki vallásos, azt ha kérdeztem mondta, hogy van bizonyíték Jézus létezésére, és sok dolgot mondott, meg könyvet mutatott, meg ilyesmi.
De, aki nem igazán hisz az ilyesmiben, az azt mondja, semmi bizonyíték nincs erre. Csak az emberek hite tartja ezt a dolgot életben, és ezért emlékezünk erre a "mendemondára".
Ha elfelejtenénk ezt, max ilyen tárgyak mint a kereszt, templom emlékeztetne erre a vallásra.
Tehát igazából az emberek hitén múlik ez a vallás.
De, ha ez így működik, akkor ha kitalálok egy új vallást, és elhitetem milliókkal, milliárd emberrel, hogy ez az igazi és valódi vallás, akkor kész?
Hoztam létre egy új vallást, amire semmi bizonyíték nincs, csak elhiszik az emberek, és van egy új vallás?
Ennyi lenne ez a vallás lényege?
Elhitetni másokkal, hogy higgyenek valamiben, és kész?
Azt utálom a vallásosokban, hogy ők csak istenben hisznek, minden legyen isten, ahhh isten dejooo, de azt nem bírják elfogadni, ha valaki hisz a démonokban stb..
Szerintük ilyen nincs. És még én vagyok a hitetlen xD
" Isten létezését érezni kegyelmi állapot."
Akárcsak a drogokét. A vallások mindössze annyiban különböznek, hogy az egy belső kábítószer.
# 66/66
A bibliában le van írva hogy lesznek ilyenek
Egyébként
1 az órások ki haltak
2 igen hitt és a teljesen tiszta és bűn nélküli életet kell ahoz hogy kéz rátételel gyógyíts
4 kajakra annyi bizonyíték van az Árpád házra mint Istenre, csupán íratok....
5 Ja és te ateista xD te tudomány hívő még az ősrobbanást se tudjátok normálisan bizonyítani csak elmélettel míg Jézus a szeretetet tanította
4-es:
Aki nagyra van a vallással, és nem konyít a tudományhoz, hogy bizonyítja be, hogy van Isten?
67-es:
Mert ti meg bírjátok magyarázni, hogy Isten hogyan teremtette a Földet, mi?
Nem kérek idézeteket a bibliából.
Hogyan csinált a semmiből valamit? Na?
A BigBang elmélet legalább nem légbőlkapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!