Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy semmi...

Miért van az, hogy semmi bizonyíték nincs Isten létezésére, mégis mennyien hisznek benne?

Figyelt kérdés

Nem azért kérdezem, mert ilyen szemét vagyok, csak érdekel.

Sokat gondolkoztam ezen.

Igazából aki vallásos, azt ha kérdeztem mondta, hogy van bizonyíték Jézus létezésére, és sok dolgot mondott, meg könyvet mutatott, meg ilyesmi.

De, aki nem igazán hisz az ilyesmiben, az azt mondja, semmi bizonyíték nincs erre. Csak az emberek hite tartja ezt a dolgot életben, és ezért emlékezünk erre a "mendemondára".

Ha elfelejtenénk ezt, max ilyen tárgyak mint a kereszt, templom emlékeztetne erre a vallásra.

Tehát igazából az emberek hitén múlik ez a vallás.

De, ha ez így működik, akkor ha kitalálok egy új vallást, és elhitetem milliókkal, milliárd emberrel, hogy ez az igazi és valódi vallás, akkor kész?

Hoztam létre egy új vallást, amire semmi bizonyíték nincs, csak elhiszik az emberek, és van egy új vallás?

Ennyi lenne ez a vallás lényege?

Elhitetni másokkal, hogy higgyenek valamiben, és kész?

2011. nov. 1. 18:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim válasza:
40%
Isten létezését érezni kegyelmi állapot.
2017. jan. 4. 22:06
 62/72 anonim ***** válasza:
0%

Azt utálom a vallásosokban, hogy ők csak istenben hisznek, minden legyen isten, ahhh isten dejooo, de azt nem bírják elfogadni, ha valaki hisz a démonokban stb..

Szerintük ilyen nincs. És még én vagyok a hitetlen xD

2017. máj. 30. 19:44
 63/72 anonim ***** válasza:
Fura, hogy csak ilyenekkel találkoztál, mert a keresztények jó része (legalábbis akik olvassák a Bibliát) hisz a démonok létezésében is.
2017. jún. 4. 20:31
 64/72 Attila_the_hun ***** válasza:

" Isten létezését érezni kegyelmi állapot."

Akárcsak a drogokét. A vallások mindössze annyiban különböznek, hogy az egy belső kábítószer.

2017. jún. 14. 21:33
 65/72 anonim ***** válasza:
Több tízezer írat van abból leszürtek 73-mat és abból lett a biblia. Mi ez ha nem elég bizonyíték ???
2018. márc. 17. 19:19
 66/72 anonim válasza:
37%
Ha létezik akkor miért nem történnek most is feltámasztások, tüzes szekerek, óriás emberek, tüzes eső, kézrátételes (mell)gyógyítás meg a többi hülyeség? Ha ez csak a hiten alapul akkor ha én kiállok a fötérre és mindenkinek megmondom, hogy én vagyok Jézus 2.0 ALPHA akkor el is fogják hinni? Meg még bűvészkedek kicsit mellé. Ezt is egy ember találta ki a többi sokmillió meg elhiszi.
2018. aug. 8. 21:49
 67/72 anonim ***** válasza:

# 66/66

A bibliában le van írva hogy lesznek ilyenek

Egyébként

1 az órások ki haltak

2 igen hitt és a teljesen tiszta és bűn nélküli életet kell ahoz hogy kéz rátételel gyógyíts

4 kajakra annyi bizonyíték van az Árpád házra mint Istenre, csupán íratok....

5 Ja és te ateista xD te tudomány hívő még az ősrobbanást se tudjátok normálisan bizonyítani csak elmélettel míg Jézus a szeretetet tanította

2018. aug. 8. 22:22
 68/72 anonim ***** válasza:
50%

4-es:

Aki nagyra van a vallással, és nem konyít a tudományhoz, hogy bizonyítja be, hogy van Isten?

2018. szept. 29. 21:03
 69/72 anonim ***** válasza:

67-es:

Mert ti meg bírjátok magyarázni, hogy Isten hogyan teremtette a Földet, mi?

Nem kérek idézeteket a bibliából.

Hogyan csinált a semmiből valamit? Na?

A BigBang elmélet legalább nem légbőlkapott.

2018. szept. 29. 21:06
 70/72 anonim ***** válasza:
Kérdezem?Terjesztenél hamis igét 12 társaddal együtt akár életed vagy száműzetésed árán is?Jézus 12 tanítványa ezt tette,csak igaz igével.Avagy a történészek is elismerik,hogy Jézus egy híres ember volt.Mi miatt lehetett olyan híresség,hogy többet ezren álltak és imádták Jézust.Akkoriban nem tudták hirdetni nagyon,mint manapság...Mégis ott volt többezer ember egy-egy alkalommal és látták,hogy csodát tesz.Akkor,ha a történészek elismerik,hogy ennyire híres volt,akkor,hogy lehet az,hogy minden feljegyzésben róla,valamilyen csodát tett?Vagy a zsidók kivonulása történelmi tény.Erre az útóbbira,mondhatod azt,hogy az egyiptomiak miatt önmaguktól is elindultak volna,de akkor,hogyan győzték le a komolyan fegyverzett,jóval nagyobb létszámú egyiptomi sereget legyőzni pár edénnyel és jóval kevesebb emberrel?Hogyan írja le több helyen a Biblia a mai kort helyesen? Ez utobbiról írhatok még többet,ha érdekel.Másrészről,a tudomány is elismer egy olyan kort amikor víz volt mindenhol és csak vízi élőlények voltak,ez lehetne Noé bárkájának az ideje és így nem találhatnak abból a korból emberi csontvázat,csak a víz legmélyén.Azért találhatnak,de keveset,mert Noé és családja átvészelte és ők már a földbe vannak temetkezve.Remélem meggyőztelek,ha nem bátran kérdezz még! :-)
2019. júl. 28. 20:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!