Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy semmi...

Miért van az, hogy semmi bizonyíték nincs Isten létezésére, mégis mennyien hisznek benne?

Figyelt kérdés

Nem azért kérdezem, mert ilyen szemét vagyok, csak érdekel.

Sokat gondolkoztam ezen.

Igazából aki vallásos, azt ha kérdeztem mondta, hogy van bizonyíték Jézus létezésére, és sok dolgot mondott, meg könyvet mutatott, meg ilyesmi.

De, aki nem igazán hisz az ilyesmiben, az azt mondja, semmi bizonyíték nincs erre. Csak az emberek hite tartja ezt a dolgot életben, és ezért emlékezünk erre a "mendemondára".

Ha elfelejtenénk ezt, max ilyen tárgyak mint a kereszt, templom emlékeztetne erre a vallásra.

Tehát igazából az emberek hitén múlik ez a vallás.

De, ha ez így működik, akkor ha kitalálok egy új vallást, és elhitetem milliókkal, milliárd emberrel, hogy ez az igazi és valódi vallás, akkor kész?

Hoztam létre egy új vallást, amire semmi bizonyíték nincs, csak elhiszik az emberek, és van egy új vallás?

Ennyi lenne ez a vallás lényege?

Elhitetni másokkal, hogy higgyenek valamiben, és kész?

2011. nov. 1. 18:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
37%
Nincs isten, nem volt és nem is lesz. A buta, gyáva emberek hisznek valami földönkívüli akármiben, legyen az buddha, jézus, krisna, tyúkszem a lábamon, stb...
2014. márc. 7. 14:12
 42/72 anonim ***** válasza:
32%
jaj de jó az a kérdés, végre valaki rendesen megfogalmazta amit én már rég megszerettem volna, a vallás az emberek egyfajta természetes nyugtatója aminek semmi alamja nincs, egyszerüen csak az h bebeszélik maguknak h van ez az isten pszichológiailag megnyugtatja őket és kész, ezt nincs mit tovább firtatni, mellesleg még jó üzlet is sok embernek a vallás ami pörgeti a gazdaságot és ez kell az államnak ezért kénytelen támogatni, ezt a dolgot amit persze nyilvánvalóan a legtöbb állam se vesz komolyan, főképpen a vallásszabadságot maximálisan támogató államot, mivel minnél több vallás, a legkülönbözőbb székhelyel annál jobb, hisz a pénzt forgassák.
2014. máj. 8. 12:49
 43/72 anonim ***** válasza:
és javaslom megnézni mindenkinek az Őslakó cimü filmet, jó szemlélteti a valósgág eltorzitását, és a realitás elferdülését az idők során.
2014. máj. 8. 12:51
 44/72 anonim ***** válasza:
28%
HAT HOGYNE LENNE BIZONYITEK MAR AZHOG TE LETEZEL BIZONYITEK RA
2014. szept. 16. 19:05
 45/72 anonim ***** válasza:
Ez egy egészen pöppet körkörös érvelés, jobb nem sikerült? :)
2014. szept. 16. 22:36
 46/72 anonim ***** válasza:
50%
az hogy létezünk az nem bizonyiték istenre, arra bizonyiték hogy van evolució
2014. okt. 12. 10:44
 47/72 anonim ***** válasza:
29%

"az hogy létezünk az .... arra bizonyiték hogy van evolució"

ez inkább az evolúció tévedésére, vagy az evolúció ellen bizonyíték :)

2014. okt. 19. 08:56
 48/72 anonim ***** válasza:

Ha tényleg létezne akkor az egy tény lenne amit mindenki tud és nem lennének kételyek ezzel kapcsolatban.

Ha tényleg fogok a kezembe egy tollat akkör abban senki nem fog kételkedni vagy megcáfolni, mert tény, hogy ott van a kezemben. Mint az, hogy a Föld gömbölyű.

2015. márc. 10. 13:09
 49/72 bcs911 válasza:
35%
napi események ezrei és számtalan logika szerint nincs isten, aki istenben hisz az mind a saját fejében létrehozott istenben hisz, minden ember tévúton jár aki hisz istenben, isten nem létezését eleve bizonyítja számtalan dolog, olvasá ateista blogokat, nézzél ateista videókat, ha nem vagy nagyon hülye és lusta, akkor az ateisták segíthetnek neked abban hogy ne hogy te is idióta istenhívő legyél
2015. márc. 19. 10:08
 50/72 Attila_the_hun ***** válasza:
46%
Aki hisz istenek létezésében, annak aztán magyarázhattok bármit. Teljesen felesleges, mivel az ő agyuk már nem fogékony a valóságra. Persze amit írtam, azt majd kikérik maguknak, de ez semmit nem számít. Kell még pár-száz év, hogy a Földön minden ember realista legyen és logikusan, racionálisan gondolkodjon.
2015. ápr. 14. 20:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!