Miért van az, hogy semmi bizonyíték nincs Isten létezésére, mégis mennyien hisznek benne?
Nem azért kérdezem, mert ilyen szemét vagyok, csak érdekel.
Sokat gondolkoztam ezen.
Igazából aki vallásos, azt ha kérdeztem mondta, hogy van bizonyíték Jézus létezésére, és sok dolgot mondott, meg könyvet mutatott, meg ilyesmi.
De, aki nem igazán hisz az ilyesmiben, az azt mondja, semmi bizonyíték nincs erre. Csak az emberek hite tartja ezt a dolgot életben, és ezért emlékezünk erre a "mendemondára".
Ha elfelejtenénk ezt, max ilyen tárgyak mint a kereszt, templom emlékeztetne erre a vallásra.
Tehát igazából az emberek hitén múlik ez a vallás.
De, ha ez így működik, akkor ha kitalálok egy új vallást, és elhitetem milliókkal, milliárd emberrel, hogy ez az igazi és valódi vallás, akkor kész?
Hoztam létre egy új vallást, amire semmi bizonyíték nincs, csak elhiszik az emberek, és van egy új vallás?
Ennyi lenne ez a vallás lényege?
Elhitetni másokkal, hogy higgyenek valamiben, és kész?
A hit már csak ilyen. Azért nevezzük hitnek és nem pedig tudásnak.Mégis miért hisznek olyan sokan benne? Úgy gondolom, hogy hozzám hasonlóan sokan mások akik igazán hisznek, valójában már nem is pusztán hiszik,hogy létezik az Úr, hanem tudják, mert mi kaptunk rá bizonyítékot.
Kezdj el hinni, keresd Őt tiszta szívvel és meglátod, bizonyítékok tucatját fogod kapni a létezésére.
"Itt rengetegen bizonygatják, hogy csak a keresztény isten az egyetlen, és valódi. És, mivan akkor, ha egy félreeső Csendes-óceáni törzs imádja a valódi istenséget? Akkor szar ügy, halálunk után mindannyian a pokolra kerülünk, és szívás :)"
Ez a gondolat nekem nagyon tetszik, tökéletesen igazad van. Az hogy csak a keresztény isten a valódi, puszta propaganda. Miért? Nagy Konstantinnak egy egységes birodalomra volt szüksége, ahol egységes a vallás. Miért jó ez? Szerintem kár ragozni. Mivel a kereszténység kezdett népszerű lenni a tömeg körében, ezért azt tette államvallássá. Aki másban mert hinni, ezentúl azt üldözték, előtte meg ugye hát a keresztényeket. Politika az egész. Ma is megvan az egyház, semmit nem csinál (a nagy része) csak szopja magába a pénzt. Nyugodtan pontozzatok le, de attól még igazat írtam.
Kedves előttem válaszoló!
Az az érzésem, hogy te kevered a kereszténységet a Katolikus egyházzal.
Kereszténynek lenni annyit tesz, hogy : Krisztust követni.
Az Ő szavai, tettei szerint élni .
Az Ő legfontosabb tanítása ez volt:
" Szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket!"
Aki tiszta szívvel keresi az igazságot, az rá is talál.
Bezárt szívvel nem lehet megtalálni sem Istent, sem pedig az igaz vallást.
Annyiféle vallás közt ki tudja, melyik az Igaz?
Bangha Béla S.J. Világnézeti válaszok írásából idéznék:
"Annyiféle fű nő a réten s annyiféle növény terem a földön, jó és rossz, egészséges és ártalmas: tehát ne együnk egyikből se? Ne keressük ki a búzát a konkoly közül? Ha sokféle vallás van, tessék megkeresni, melyik az igazi, melyik viseli magán az Istentől való elrendeltség és törvényesség ismertető jegyeit, nem pedig valamennyit, az igazat s a hamisat, egyformán visszautasítani!
Az igazságot bizony meg lehet különböztetni a hamisságtól, bár ez a munka bizonyos komoly utánjárást követel. Azon a címen elhanyagolni az Isten parancsolatait, kinyilatkoztatásait, mert vannak nyilván téves vallások is, ugyanolyan eljárás volna, mintha valaki nem akarna lélegzetet venni, merthogy vannak a világon mérges gázok is."
Van aki a hiszem ha látom elvét vallja, van aki képes hinni a láthatatlanban is.
Aki az első csoportba tartozik, annak íme egy rövidke történet a Bibliából:
"A tizenkettő közül az egyik, Tamás, nem volt velük, amikor megjelent nekik Jézus. A tanítványok elmondták: Láttuk az Urat!De ő kételkedett: Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, és oldalába nem teszem a kezem, nem hiszem! Nyolc nap múlva ismét együtt voltak a tanítványok, és Tamás is ott volt velük. Ekkor újra megjelent Jézus, bár az ajtó zárva volt. Belépett, és köszöntötte őket: Békesség nektek!Aztán Tamáshoz fordult: Nyújtsd ki a kezedet, és tedd oldalamba. S ne légy hitetlen, hanem hívő.Tamás felkiáltott: Én Uram, én Istenem!Jézus csak annyit mondott: Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek!(Jn 20,24-29).
Azt mondja az egyik nagyokos:
""nekem bizonyíték kell". Ha hiszel benne enélkül, akkor kapod a bizonyítékot. "
Tapasztaljak meg valamit előre, de csak aztán tapasztaljam meg valójában?
Először érezzem a jóllakottságot és csak aztán ebédeljek?
Először gyógyuljak meg és csak aztán mennyek el az orvoshoz?
Az ilyen viselkedést milyennek tartsam?
Ha valamit előre elhiszek, akkor az már önmaga a hit. Így létezik isten és sehogy máshogy. Önámítás, önszuggeszció, azaz: drog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!